Çay ve Kahve İçmek Vücudun Su İhtiyacını Karşılamaz

Yaz Aylarının oldukça sıcak geçmesi ve Ramazan Ayının bu döneme denk gelmesi ile artan Su İhtiyacı Çay ve Kahve Tüketimi ile vücuda alınamıyor.

Özellikle çalışanların sık sık Çay ve Kahve tüketerek yaz aylarında artmaya başlayan sıvı ihtiyacının önüne geçmeye çalışması, İftar ile Sahur arasındaki dar sürenin bu şekilde değerlendirilerek vücuda sıvı alınmaya çalışılması yanlış bilinen ve uygulanan bir durum.

Diyetisyen Belkız Ünal tarafından yapılan açıklamaya göre bu dönemde artan Çay ve Kahve tüketimi aslında Sıvı İhtiyacının azalması yerine yükselmesine sebep oluyor.

 

Günde 2.5 – 3 Litre Su Tüketmek Gerekli

Özellikle İftar ve Sahur arasında oldukça az bir süre kalıyor olması aslında vücudun günlük tük ihtiyaçlarının o aralıkta alınmasına sebep oluyor.

bu süreçte de Yemek Sonrası Çay ve Kahve Keyfi yaparken İftar – Sahur arasında 2.5 – 3 Litre dolaylarında su tüketmekte gerekiyor.

Özellikle çok sıvı kaybına sebep olan bir işte çalışan, sıcakta gün boyunca çalışmak zorunda kalan ve aşırı derecede terleyen kişilerin bu konuda ciddi adımlar atmaları gerekiyor. Aksi durumda ise Ciddi Sağlık Sorunları ortaya çıkabiliyor.

 

Su İçeriği Yüksek Meyveler ve Yemekler Tüketin

Özellikle Sahur döneminde Su İçeriği Yüksek olan yemek ve meyve tüketmek gün boyu ihtiyacınız olan Su İhtiyacını da giderecektir.

Karpuz gibi, Şekerli Hoşaf gibi, Komposto gibi, Ayran ve Cacık gibi su açısından zengin yan ürünleri sofrada bulundurmak ciddi anlamda günlük su ihtiyacınızı karşılamanıza imkan sağlayacaktır.

Bu süreç tabi ki Ramazan Ayı ile sınırlı değil. Ramazan Ayı sonrasında da yada Oruç Tutmayan kişilerde de özellikle bu aylarda Sıvı Tüketiminin artmasına bağlı olarak vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı oranı artış göstermektedir.

Bu sebeple de parçalar halinde günlük 2.5 – 3 litre su tüketmek önemli bir detaydır

Çay ve Kahve İçmek Vücudun Su İhtiyacını Karşılamaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir