Android İşletim Sisteminin Yeni Virüsü Triada

Son dönemin En Tehlikeli Mobil Virüsleri arasında kendisine yer bulmayı başaran Triada isimli virüs üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Mobil Güvenlik Yazılı yapan firmalar ve Google cephesinde ciddi bir konu haline gelen bu virüs temelde cihazınıza Root Yetkisi vererek tüm yazılımın içine girmekte.

Bu sayede de Akıllı Telefon üzerinde istediği gibi at koşturan virüs genellikle istenmeyen reklamların sağdan soldan açılmasına ve farklı uygulamaların indirilmesine sebep oluyor.

 

Mobil Virüs Dünyası
Mobil Virüs Dünyası

 

Bankacılık Uygulamaları Tehlikede

Mobil Güvenlik Yazılımı ile uğraşan firmaların araştırma aşamasında olduğu yazılımın tam olarak hangi alanlarda cihaza sızdığı ise henüz belli olmuş değil.

Reklam Açma dışında virüsün Bankacılık Uygulamaları ile yakından ilgileniyor olması özellikle telefonlarından banka hesaplarını yöneten kullanıcılar için büyük bir riskin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Tam olarak hangi bilgileri aldığı ve hangi bilgileri dışarısı ile paylaştığı belli olmayan uygulamanın Banka Şifresi, Kullanıcı Adı gibi bilgilere erişmesi ya da direkt cihaz üzerinden farklı işlemler yapması da ihtimaller dahilinde.

 

Mobil Virüsler ve Virüse Karşı Korunma
Mobil Virüsler ve Virüse Karşı Korunma

 

Her Sürümde Çalışabiliyor

Mantık olarak oldukça basit bir sistemde ilerleyen Triada isimli bu virüsün ne yazık ki sürüm sınırı da bulunmuyor.

Şuan pazarda kullanıcılar tarafından kullanılan Tüm Android İşletim Sistemi Sürümleri ile uyumlu olan virüsün bulaşması ise birçok farklı yolla olabiliyor.

Play Store içinde veya Dışında dağıtımı yapılan bazı uygulamaların içerisinde bu virüse rastlandığı bilgisi gelirken bazı İnternet Siteleri de bu virüsün ister istemez dağıtım noktası halini almış durumda.

Şu aşamada farklı birçok kanaldan ilerleyen Triada Virüsünün tam olarak hangi uygulama ya da uygulamalar ile pazara çıktığı ise henüz tespit edilememiş durumda.

 

Android İşletim Sisteminin Yeni Virüsü Triada
Android İşletim Sisteminin Yeni Virüsü Triada

 

Mobil Anti Virüs Kullanımı Önemli

Günümüzde Bilgisayarlarda olduğu gibi Akıllı Telefon Modellerinde de Mobil Anti Virüs kullanımı artık oldukça önemli bir hale gelmiş durumda.

Bu sayede Akıllı Telefonu dışarıdan gelecek birçok saldırıya karşı korumanız mümkün.

Tabi ki bu arada cihazınızda kullandığınız Anti Virüs ürününün orijinal bir ürün olması ve pazarda kendisini kabul ettirmiş bir ürün olması da önemli

Geçtiğimiz yıllarda Google Play Store üzerinden aslında hiçbir şey yapmayan, aksine bilgilerinize ulaşan birçok Sözde Anti Virüs ürünü temizlenmişti.

Android İşletim Sisteminin Yeni Virüsü Triada

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir