İkinci El Telefon Satışlarına 12 Ay Garanti Geliyor

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

 

İkinci El Telefon ve Tablet satışlarını yasal bir çerçeveye oturtan ve ikinci el telefon satışında da Garanti Sürecini hayata geçiren yasal düzenleme de son aşamaya gelindi.

Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN tarafından yapılan açıklama ile 2. El Telefon ve 2. El Tablet satışlarında tıpkı 2. El Araba Satışlarında olduğu gibi bazı sınırlamalar ile birlikte Yenilenmiş Cihaz Satışının önü açılacak.

Yeni sistem ile birlikte başta Operatörler ve Teknoloji Mağazaları olmak üzere yasal olarak şartları yerine getiren ve gerekli lisansları alan firmalar 2. El Telefon Ticareti yapabilecekler.

Yenileme ve Sertifikasyon işlemleri yapılarak satışa sunulacak 2. El Telefon ve Tabletlere firmalar tarafından 12 Ay Garanti verilecek. Ve doğal olarak satışı yapılacak ürünlere Fatura kesileceği için ikinci el telefon pazarındaki Vergi Kaybının da önüne geçilmeye çalışılacak.

Telefon Teknik Servis
Telefon Teknik Servis

Bakan Ruhsar PEKCAN’ın Açıklamalarından Satır Başları

Bakanlığımızca hazırlanan ve son aşamaya gelen yeni düzenleme ile ikinci el piyasada sıklıkla alışverişe konu olan cep telefonu ve tabletler, belirli bir standartta yenilenerek, sertifikalı ve garantili bir şekilde tekrar satışa sunulabilecek.

Yeni sistem ile tüketicilerimiz kullanılmış teknolojik ürünlerini satarken veya ikinci el ürün alırken güvenli bir şekilde hareket edebilecek. Satın aldığı yenilenmiş ürünle ilgili sorun yaşadığında garantiden kaynaklanan haklarını kullanabilecek.

Düzenleme ile kullanım ömrü henüz dolmayan teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılmasını, israfın ve çevreye verilen zararların önlenmesini, ithalatın azaltılmasını ve tüketicilerin bütçelerine daha uygun bedelle, güvenli bir şekilde ikinci el cihaz almalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

Akıllı Telefon
Akıllı Telefon

2. El Telefon Düzenlemesinin Artı ve Eksileri Neler?

Yapılacak düzenleme sayesinde İkinci El Telefon ve Tablet Pazarı biraz daha düzenli ve az sorunlu bir yapıya kavuşmuş olacak.

Yenileme merkezleri tarafından satın alınan cihazlar bazı testlere tabi tutularak gerekiyorsa tamir işlemleri de yapılarak yeniden satılabilir hale getirilecekler.

12 aylık garanti ile birlikte ikinci el pazarının en büyük sorunu olan garanti süreci de resmi olarak halledilmiş olacak.

Düzenlemenin olumsuz tarafı ise elbette ki maliyetler ile karşımıza çıkacak. İkinci elde satılan cihazlara uygulanacak Yenileme İşlemi Maliyetleri ve 12 Aylık Garanti Maliyetleri ile birlikte satıcı komisyonları eklenecek ve üstüne bir de Fatura kesileceği için Vergi Eklemesi yapılacak.

Bu durumda da normalde 1.000 TL’den Yenileme Merkezine satılan bir cihazın gerekli işlemlerden sonra Satışa Çıkış Bedeli 2 katına kadar çıkacaktır.

Yapılacak yasal düzenleme Elden İkinci El Telefon satışını ne kadar engelleyecek yada o sürece dokunmadan sadece Yenilebilir Cihazların Satışının önündeki engeli mi kaldıracak onu da zaman gösterecek.

İkinci El Telefon
İkinci El Telefon

İkinci El Telefon Satmak Yasal mı?

Halihazırda Bireysel yada Kurumsal olarak kullandığınız cihazları İkinci El Olarak satmanızda herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır.

İkinci El Telefon Nereden Alınır?

Türkiye’de ikinci el satışı yapan Online Satış Siteleri ve Mağazalardan gerekli araştırmaları yaparak alım yapabilirsiniz. Gelecek yeni sistem ile de Yetkilendirilmiş Satış Noktaları üzerinden alabilirsiniz.

Letgo’dan İkinci El Telefon Alınır mı?

Letgo üzerinden İkinci El Telefon alırken oldukça fazla dikkatli olmanız gerek. Ürünün Faturası, Kutusu vs. gibi detaylara bakacağınız gibi Çalıntı – Arızalı – Yasal Sorun Yaşanan Cihazlardan birisi olma ihtimalini de göz önüne almanız gerekecektir.

Sahibinden’den İkinci El Telefon Alınır mı?

Sahibinden üzerinden İkinci El Telefon alırken oldukça fazla dikkatli olmanız gerek. Ürünün Faturası, Kutusu vs. gibi detaylara bakacağınız gibi Çalıntı – Arızalı – Yasal Sorun Yaşanan Cihazlardan birisi olma ihtimalini de göz önüne almanız gerekecektir.

İkinci El Yenilenmiş Telefon Nedir?

İkinci El Yenilenmiş Telefonlar, servise giren ve yerine değişim cihazı verilen veya ikinci el olarak firmalara satışı yapılan cihazların servislerde gereken bakımları yapılarak yeniden satışa çıkarılması ile hayatımıza giren cihazlardır.

İkinci El Telefon Satışlarına 12 Ay Garanti Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir