iTaksi Uygulaması İstanbul’da 4.000 Takside Kullanılmaya Başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Akıllı Ulaşım Sistemlerini Tüm Toplu Ulaşım Araçlarını Kapsayacak Şekilde Yaygınlaştırmak” projesi kapsamında iTaksi Uygulaması 4.000 takside kullanılmaya başlandı.

iTaksi Uygulaması temelde hem Yolcuyu hem de Şoförü koruyan, yolculukları daha güvenli hale getiren ve müşterinin taksiye daha kolay ulaşmasını sağlayan bir sistem olarak hayata geçirildi.

İlk etapta 4.000 Takside yer almaya başlayacak olan sistem için ciddi bir yatırım yapılmış durumda. Uygulama mobil yazılım dışında araçlarda bazı donanımsal değişimlerin de yapılmasını gerektiren bir süreç.

iTaksi Uygulaması

Daha Az Dolaş, Daha Verimli Çalış

iTaksi Uygulaması sayesinde sisteme dâhil olan taksiler iTaksi Mobil Uygulaması üzerinden müşteriler tarafından konum bazlı olarak görülebilecek ve sistem direkt olarak en yakın taksiyi ilgili noktaya yönlendirebilecek.

Bu sayede uzak bir taksi durağından taksi çağırma ya da taksilerin nadiren geçtiği bir noktada saatlerce taksi bekleme gibi bir sıkıntı da kullanıcı bazında ortadan kaldırılmış oluyor.

Aynı şekilde taksi şoförlerinin de yolcu bulabilmek adına devamlı hareket halinde olmaları sıkıntısı da ortadan kaldırılarak özellikle yakıt maliyetleri düşürülmüş oluyor.

Taksilerin kontrol merkezleri ile izlenebilmesi, yönlendirilebilmesi, koordine edilmesi; sürücü ve yolcu güvenliğinin arttırılarak, müşteriyle sürücüyü en hızlı ve ekonomik rota ile buluşturması, zaman, yakıt kaybını engelleyerek, trafik yoğunluğu azaltmayı hedefliyor.

iTaksi Uygulaması

Tamamen Yerli Bir Yazılım

iTaksi Uygulaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türk Mühendisler tarafından yazılan bir Mobil Uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Son dönemde artan Millileştirme ve Yerlileştirme çalışmaları kapsamında pazarda farklı isimlerle kullanımda olan Yurtdışı Kaynaklı Uygulamaları da bu sistem sayesinde daha geri plana itmek amaçlanıyor.

İlk etapta 4.000 taksi de kullanıma giren Uygulama aynı zamanda sisteme entegre bazı donanımsal öğelerde içeriyor.

iTaksi Uygulaması kapsamında araçlara 1 adet Tablet PC, İki yönlü kamera, Panik Butonu gibi bazı ek donanımsal özelliklerde eklenmiş durumda. Bu sayede sistem anlık olarak Yolcu ve Şoför etkinliklerini takip edebilecek, Navigasyon sistemi ile yol tarifi yapabilecek ve acil durumlarda Panik Butonu üzerinden destek sunabiliyor olacak. Ayrıca Hırsızlık ve Kayıp Eşya konusunda da etkin bir çözüm sağlanmış durumda.

Sistemin etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması ile kullanıcıların Taksilere Olan Güvenide artmaya başladı.

iTaksi Uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak adına iTaksi Uygulaması Nedir? Nasıl Çalışır? Avantajları Nelerdir? Başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

 

iTaksi Android Uygulaması İndir: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.ibb.itaksi

iTaksi Apple – IOS Uygulaması İndir: 

 

iTaksi Uygulaması İstanbul’da 4.000 Takside Kullanılmaya Başlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir