LinkTech SW10 ve LinkTech SW8 Wireless – Kablosuz Şarj Destekli Powerbank (İnceleme)

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

LinkTech firması tarafından Türkiye’de satışı yapılan ve Wireless – Kablosuz Şarj Desteği sunan LinkTech SW10 ve LinkTech SW8 Powerbank modellerini sizler için inceledik.

Her iki cihazında Qi Standardın da Kablosuz Şarj – Wireless Şarj Özelliği ile kullanıcı karşısına çıktığını, Samsung, Apple, LG gibi birçok markanın Kablosuz Şarj Özelliğine sahip telefonunu şarj edebildiğini belirtelim.

Temel olarak birbirine yakın özellikler sunan SW10 ve SW8 modellerinin farkı ise kapasite noktasında karşımıza çıkıyor. SW10 modelinin 10.000 mAh, SW8 modelinin ise 8.000 mAh’lik kapasitelere sahip olduğunu en baştan söylemiş olalım. Tabi ki bunun dışında bazı küçük farklarda mevcut. Bu farkları da yazımızın ilerleyen bölümlerinde sizlere aktarıyor olacağız.

 

LinkTech SW10 - LinkTech SW8 PowerBank

 

LinkTech SW10 – SW8 Teknik Özellikler

 

Özellik LinkTech SW10 LinkTech SW8
Micro USB Şarj Girişi Var Var
Type-C Şarj Girişi Var Var
Lightning Şarj Girişi Var Yok
Şarj Giriş Desteği DC 5V– 2 A (Max) DC 5V– 1.5A (Max)
Kablosuz Şarj Çıkışı DC 5V– 1A (5W) DC 5V– 1A (5W)
Çıkış USB Adedi 2 Adet 2 Adet
USB Şarj Çıkışı (1) DC 5V– 1A (5W) DC 5V– 1A (5W)
USB Şarj Çıkışı (2) DC 5V– 2A (10W) DC 5V– 2A (10W)
Şarj Durumu Göstergesi Dijital Ekran Led Gösterge
Kutu İçeriği

Cihaz

Micro USB Kablo

Kullanım Kılavuzu

Garanti Belgesi

Cihaz

Micro USB Kablo

Kullanım Kılavuzu

Garanti Belgesi

Renk Seçenekleri Siyah – Beyaz Sadece Siyah
Boyutlar
Ağırlık 220 gr  180 gr

 

** Ürünü ilk kullanımdan önce 12 saat kadar şarj etmeniz önerilmektedir.

 

LinkTech SW10 - LinkTech SW8 PowerBank

 

LinkTech SW10 ve LinkTech SW8 Ürün İncelemesi (Artı ve Eksiler)

İlk olarak SW10 modelinde Micro USB + Type-C + Lightning giriş seçeneklerinin bulunması, SW8 modelinde de Micro USB + Type-C giriş seçeneklerinin bulunması cihazları gittiğiniz herhangi bir yerde kablo sorunu olmadan şarj edebilmeniz anlamına geliyor. Birçok Powerbank modelinde günümüzde giriş olarak sadece Mikro USB Giriş seçeneğini görmemizden dolayı powerbankları şarj ederken illa ki bu girişe sahip bir kabloyu da yanımızda taşımamız gerekiyor.

2 adet USB çıkışın yanında Wireless Şarj Desteği sunan cihazlar ile aynı anda Wireless Şarj + Kablolu Şarj veya Kablolu Şarj + Kablolu Şarj şeklinde iki cihazı şarj edebiliyorsunuz.

Tabi ki aynı anda iki cihazı şarj etmek istediğinizde çıkışların ikisi de 5 Volt – 1 Amper değerinde bir güç çıkışı sunuyor. Yani powerbank tarafından size sunulan güç iki çıkışa eşit bir şekilde dağıtılmış oluyor. Bu sebeple de iki cihazı aynı nada şarj ederken şarj sürelerinizde uzama yaşanması tamamen normal bir durum olacaktır.

Gerek LinkTech SW10 gerekse de LinkTech SW8 modelleri şarj olurken şarj etme özelliğine sahipler. Yani Powerbank güçte takılı iken aynı anda da telefonu powerbank çıkışına bağlayarak şarj edebiliyorsunuz. Bunun yanında cihazların Kablosuz Şarj Desteği sunmasından kaynaklı dilerseniz powerbank şarj olurken sizde cihazı Kablosuz Şarj İstasyonu olarak kullanıp cihazınızı kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. Bu sayede ek bir Wireless Şarj İstasyonu almanıza da gerek kalmayacaktır.

SW10 modelinin Cihazın Dijital Ekranı üzerinden cihaz şarj olurken gerek Şarj Yüzde Oranını gerekse de Şarj Oluyor Uyarısını görebiliyorsunuz. Yine herhangi bir cihazı şarj ederken ekran üzerinden Çıkış  Güç Değerlerini ve Bataryanın % Oranını rahatlıkla takip edebiliyorsunuz.

SW8 modelinin ise şarj esnasında Led Bildirim Işıklarının sırayla yanıp söndüklerini görebilirsiniz. Cihaz %100 doluluk oranına ulaştığında ise cihazın tüm ışıkları sabit bir şekilde yanmakta ve cihazın dolduğunu göstermektedir. Cihazı kullandığınız süreçte ise cihazın batarya doluluk oranlarını Led Işıklar üzerinden kullanıcıların bilgisine sunmaktadır. Ledlerin sayısına göre bataryanın doluluk oranı ise aşağıdaki tabloda görüldüğü gibidir.

LED Gösterge Durumu  Sonuç
Hiçbir Led Yanmıyorsa  Batarya Bitmiştir
1 Led Yanıyorsa  %0 ile %25 Arası Doludur
2 Led Yanıyorsa  %25 ile %50 Arası Doludur
3 Led Yanıyorsa  %50 ile %75 Arası Doludur
4 Led Yanıyorsa  %75 ile %100 Arası Doludur
Tüm Ledler Yanıp Sönüyorsa  Bir Hata Oluşmuştur. Kapatıp Açmayı Deneyiniz.

 

LinkTech SW10 - LinkTech SW8 PowerBank

 

LinkTech SW10 ve LinkTech SW8 – Video İnceleme

Ürünle alakalı olarak daha detaylı bir incelememiz Video olarak yayınlanacak ve CepSeyir Youtube Kanalımızda yayına alınacaktır. İncelememiz yayna girdiği zaman hemen alt kısma da ekliyor olacağız. Bu sayede ürünün hem görüntüsünü hem de diğer detayları daha ince bilgilerine kadar sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.

https://www.youtube.com/watch?v=FrrcVB71dYw&t=432s

 

LinkTech SW10 ve LinkTech SW8 – Satın Alma Önerisi

Gerek LinkTech SW10 gerekse LinkTech SW8 modellerine N11, HepsiBurada gibi sitelerden rahatlıkla ulaşabileceğiniz gibi cihazları kendi bayileri veya LinkTech firmasının web sitesinden de satın alabilirsiniz.

Fiyat noktasında çeşitli kampanyaları da takip ederek Wireless Şarj Desteği ile karşımıza çıkan bu cihazları nispeten pazardaki muadil ürünlerden daha uygun fiyat seviyelerinde satın alma imkanına sahip olabilirsiniz.

İki model arasında tercih yapmamız gerektiğini düşünürsek gerek 3 farklı girişi destekliyor olması, gerek 10.000 mAh’lik bir kapasite sunuyor olması gerekse de Dijital Ekrana sahip olmasından dolayı bizlerin tercihi ve önerisi LinkTech SW10 modelinden yana olacaktır. Ancak elbette ki LinkTech SW8 modeli de pek altta kalır bir model değil. Dijital Ekran yerine Led Bildirim Işığı ile desteklenen cihazda kullanıcılara sunulan 8.000 mAh’lik kapasite de oldukça yeterli bir kapasite.

Bu noktada özellikle ihtiyaçlarınız ve daha sonrasında da cihazların satış fiyatları ile sizin alım gücünüz önemli etmenler olacaktır. Ürün tercihi yaparken tüm seçenekleri değerlendirdiğinizden de emin olmanızı öneririz.

LinkTech SW10 ve LinkTech SW8 Wireless – Kablosuz Şarj Destekli Powerbank (İnceleme)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir