Operatörler Arası Numara Taşıma Azalmaya Başladı

İlk çıktığı dönemlerde büyük bir rağbet gören ve kullanıcıların durmadan operatörler arasında gezinmesine sebep olan Numara Taşıma Sisteminde yavaşlama başladı.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılının ikinci çeyreğindeki taşıma sayısına göre 2015 yılında numara taşıyan kullanıcı sayısı %12.2 oranında geriledi.

Nisan – Mayıs – Haziran aylarını baz alarak yapılan karşılaştırmada 2014 yılında 3 Milyon 476 Bin 395 kişi numarasını başka bir operatöre taşırken bu rakam 2015 yılında 3 Milyon 50 Bin 413 kişi olarak gerçekleşti.

 

Numara Taşıma Yerine 2. Hat Alımı Artıyor

Son dönemde Sözleşmeli Telefon Satışları sebebiyle tüketicilerin gittikleri operatörlerde 24 Ay zorunlu ikamete mecbur kalmaları Numara Taşımada meydana gelen azalmanın en büyük sebepleri arasında.

Numara Taşıma sıkıntı yaşayan kullanıcılar ise çözümü genelde 2. Sim Kart ile çözmeye başlamış durumdalar.

Bu sistem sayesinde neredeyse kullanıcıların yarısı aynı anda 2 veya 3 Operatörde de Numara Sahibi olabiliyorlar. Bu sayede Sözleşmeli Akıllı Telefon alım oranları da artmaya başlamış oluyor.

 

Numara Taşıyan ya da İptal Ettirenler BTK’dan Güzel Haber
Numara Taşıyan ya da İptal Ettirenler BTK’dan Güzel Haber

 

Numara Taşıma Zamanla Daha da Azalacak

Birçok kişinin Kampanya Kampanya Dolaşması ile başlayan Numara Taşıma Süreci artık firmaların 12 Ay veya 24 Ay sözleşmeli kampanyalar açmaları, Cihaz Kampanyalarına girmeleri ile yavaşlamaya başladı.

Bu sayede bir operatöre giden kullanıcı genelde 12 Aylık Sözleşmeli bir pakete geçerek orada kalmaya başlıyor. Cayma Bedelleri vs. gibi cezai işlemlere maruz kalmamak için ise o süre bitene kadar paketinden çıkmamaya gayret ediyor.

Bu sebeple de Taşıma Rakamları bir ara çıktığı 10 Milyonlar seviyesinden 3 Milyon seviyesine gerilemiş durumda. Bu rakamın zaman için de 1 Milyon seviyesine gerilemesi de beklentiler arasında.

Operatörler Arası Numara Taşıma Azalmaya Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir