Quelima SQ12 Mini 1080P FHD Kamera İncelemesi ve Kullanıcı Yorumları

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Gerek Araç Kamerası gerek Aksiyon Kamerası gerekse de Güvenlik Kamerası olarak kullanabileceğiniz Full HD ve HD kayıt yapabilen Quelima SQ12 Mini modelini sizler için inceledik. Cihazın Teknik Özelliklerini, Kullanım Kılavuzunu ve Kullanıcı Yorumlarına da yazımızda yer vermeye çalıştık.

Cihazı henüz Türkiye’de satan bir nokta sanırım yok. Biz ürünü Çin üzerinden hizmet sunan GearBest sitesinden satın aldık ve ortalama 15 gün içerisinde de ürün Ücretsiz Kargo ile adresimize geldi.

Ürünün görüntü kalitesini görebilmeniz adına ürünle alakalı bir Video İnceleme de hazırlanmaktadır. Bu sayede cihazı kullanmaya başladığınızda nasıl bir görüntü alacağınızı net bir şekilde görebilirsiniz.

Cihazın OIS Desteğine sahip olmadığını, Geniş Açı dışında açı seçimi yapamadığınızı ve sektördeki Uygun Fiyatlı Modellerden birisi olduğunu en baştan belirtelim.

Quelima SQ12 Mini Kamera

Quelima SQ12 Mini Kamera Nerelerde Kullanılabilir?

Çok yüksek çözünürlükte bir kayıt işlemine sahip olmadığı için bu ürünü Video Çekimi veya VLOG Çekimi için zaten kullanamazsınız. Ürünün kullanım alanları biraz daha görüntü kalitesinden çok süreç hakkında fikir sahibi olmak isteyenleri tatmin edecektir.

Bu noktada bu kamera;

  • Bisiklet – Motosiklet kamerası olarak,
  • Araç Kamerası olarak,
  • Evde Güvenlik kamerası olarak,
  • Gizli Kamera olarak

kullanabilirsiniz.

Kameranın video ve fotoğraf çekim özelliklerine ekleyeceğimiz İnceleme Videosu üzerinden erişim sağlamanız mümkündür.

 

Quelima SQ12 Mini Detaylı Kullanım Kılavuzu

Cihazı satın aldıktan sonra kullanmaya başlayabilmeniz için bazı kısa yolları bilmeniz gerekecektir. Cihazın herhangi bir ekranı olmaması sebebiyle bu kısa yollar önemlidir.

 

Cihazın Şarj Edilmesi

Cihazın kendi kutusundan çıkan Özel şarj Kablosu ile şarj edebilirsiniz. Cihaz size ilk ulaştığında Sıfır Şarj ile gelecektir ve cihazı şarj etmeden kullanmanız mümkün olmayacaktır.

  • Cihazı Bilgisayar USB Çıkışından şarj etmek istemeniz durumunda Video Kaydını Durdurmanız gerekecektir. USB üzerinden şarj işleminde hem Video Kaydı hem de Şarj İşlemi ne yazık ki yetersiz güç sebebiyle mümkün olmamaktadır.
  • Cihazı 5 Volt çıkışa sahip bir Adaptör veya Şarj Aleti ile şarj etmek istemeniz durumunda ise Video Kaydı + Şarj işlemi mümkündür. Daha yüksek akım alabildiği için bu şekilde her iki işlemi de gerçekleştirebilmektedir.

Cihazı şarj ederken 5 Volt – 1 Amper veya 5 Volt – 2 Amper çıkışa sahip şarj cihazlarını kullanabilirsiniz. Ancak 9 Volt veya 12 Volt çıkışa sahip şarj cihazlarında sıkıntı yaşama ihtimaliniz vardır.

  • Cihazın şarj olmaya başladığını MAVİ ve KIRMIZI renkteki ledlerin Birlikte ve Devamlı yanmaya başlaması ile anlayabilirsiniz.
  • Cihazın bataryası %100 oranına gelip dolumun tamamlanması ile birlikte MAVİ Led sürekli yanmaya devam edecektir, Kırmızı Led ise sönecektir.
  • Pilin eğer şarjı azalmış durumda ise Mavi ve Kırmızı ledler aynı anda 5 saniye boyunca yanıp sönecektir. Sonrasında ise son yapılan kayıt kaydedilerek cihaz otomatik olarak kapanacaktır.
  • Cihazda herhangi bir bellek kartı yoksa ve o an yapılan çekim kaydedilemiyorsa bu durumda 5 saniye boyunca Mavi ve Kırmızı ışıklar yanıp sönecek, kayıt sonlandırılacak ve cihaz kapanacaktır.
  • Cihaz Bekleme Modunda iken herhangi bir işlem yapılmazsa Pil Tasarrufu yapabilmek amacı ile 1 dakika sonunda otomatik kapanacaktır.

Quelima SQ12 Mini Kamera

HD – 1280*720 Video Çekim İşlemi

  • Cihazın üzerinde bulunan Güç tuşuna basarak cihazı açın. Mavi ışığın devamlı yandığını göreceksiniz. HD Video işlemleri için Bekleme Moduna geçmiş oldunuz.
  • Daha sonrasında 720p – HD Video Kaydı yapmak için GÜÇ Tuşuna 1 Kez basın. Mavi Led 3 kez yanıp sönecektir. Sonrasında da HD Video Kaydına başlayacaktır.
  • Video kayıt süresi 5 dakika olup 5 dakikanın sonunda kayıt yeniden başlatılır. Video süreleri 5’er dakika olacak şekilde ayarlanmıştır.
  • Kayıt işlemini durdurmak için Güç Tuşuna 1 kez basmanız yeterli olacaktır.

 

Full HD – 1920*1080p Video Çekimi

  • Cihazın üzerinde bulunan Güç tuşuna basarak cihazı açın. Mavi ışığın devamlı yandığını göreceksiniz.
  • FULL HD Kayıt işlemlerini yapacağınız menüye geçmek için MOD – M tuşuna 1 kez basın. Mavi ve Kırmızı ışıkların beraber yandığını göreceksiniz. Full HD Video işlemleri için Bekleme Moduna geçmiş oldunuz.
  • 1080p -Full HD Video Kaydına başlamak için GÜÇ Tuşuna 1 Kez basın. Mavi Led direkt sönecek, Kırmızı led ise 3 kez yanıp sönecektir. Sonrasında da Full HD Video Kaydına başlayacaktır.
  • Video kayıt süresi 5 dakika olup 5 dakikanın sonunda kayıt yeniden başlatılır. Video süreleri 5’er dakika olacak şekilde ayarlanmıştır.
  • Kayıt işlemini durdurmak için Güç Tuşuna 1 kez basmanız yeterli olacaktır.

Quelima SQ12 Mini Kamera

Hareket Sensörü İle Otomatik Kayıt İşlemi

Hareket Sensörü üzerinden kayıt yapmak için öncelikle HD veya FULL HD çözünürlüklerinden hangisinde kayıt yapacağınızı seçmeniz gerekmektedir.

Cihazın Güç Tuşuna basıp açtıktan sonra Sadece MAVİ Işığın yandığı anda işlem yaparsanız HD Kayıt, Cihazı açtıktan sonra MOD – M tuşuna basıp Mavi ve Kırmızı Işık beraber yanarken işlem yaparsanız FULL HD Kayıt alınacaktır.

  • HD ya da FULL HD Bekleme Moduna geçiş yapın.
  • Mavi veya Mavi + Kırmızı ışık yanarken MOD – M tuşuna 3 sn boyunca BASILI TUTUN.
  • Bu işlem sonrasında kamera Harekete Duyarlı Moda giriş yapar.
  • Bu modda çalışırken cihaz Hareket Algıladığı zaman kayıt işlemine başlar, hareket algılamadığı anlarda ise kayıt işlemini kapatır.
  • Kayıt esnasında cihazın üzerindeki Kırmızı ve Mavi ışıklar yanıp sönmeye başlayacaktır.
  • Cihazı siz kapatana kadar bu modda çalışmaya devam eder.
  • Video kayıt süresi 5 dakika olup 5 dakikanın sonunda kayıt yeniden başlatılır. Video süreleri 5’er dakika olacak şekilde ayarlanmıştır.

 

Fotoğraf Çekim İşlemleri

  • Cihazın üzerinde bulunan Güç tuşuna basarak cihazı açın. Mavi ışığın devamlı yandığını göreceksiniz.
  • Fotoğraf Çekim işlemlerini yapacağınız menüye geçmek için MOD – M tuşuna 2 kez basın. Kırmızı Işığın devamlı yanmaya başladığını göreceksiniz. Artık Fotoğraf Menüsü içindesiniz.
  • Fotoğraf Çekimi gerçekleştirmek için bu modda iken GÜÇ Tuşuna 1 kez basmanız yeterli olacaktır. Bu işlem sırasında Kırmızı Işık yanıp sönecek ve 1 adet Fotoğraf Çekimi gerçekleştirilmiş olacaktır.
  • Her fotoğraf çekmek istediğinizde Güç Tuşuna 1 kez basmanız gerekecektir.
  • Çekilen her fotoğrafın çözünürlüğü 4032 x 3024 pikseldir.

 

Gece Görüşün Modunu Aktif Hale Getirmek

  • Cihazın üzerinde bulunan Güç tuşuna basarak cihazı açın. Mavi ışığın devamlı yandığını göreceksiniz.
  • Gece Moduna geçiş yapmak için 2 sn boyunca GÜÇ Tuşuna basılı tutun. Kırmızı Led 2 kez yanıp sönecektir.
  • Bu işlem sonrasında Gece Modu özelliği aktife geçmiş demektir.
  • Bu moddan çıkmak için yeniden Güç tuşuna 2 sn basılı tutmanız gerekecektir. Kırmızı led 3 kez yanıp sönecek ve sonrasında Gece Modu – Gece Görüş Özelliği kapanacaktır.

Quelima SQ12 Mini Kamera

Cihazı Kapatmak

Kamerayı kapatmak için GÜÇ Tuşuna 6 saniye boyunca basılı tutmanız gerekecektir.

Cihaz HD veya Full HD modunda beklemede ise 1 dakika sonunda otomatik olarak kapanır. Hareket Modunda ise bu durumda video kaydı devam edeceği için cihaz kapanmayacaktır.

 

Çekilen Video ve Fotoğrafları Görüntüleme

Cihazla çektiğiniz Video veya Fotoğrafları görüntülemek için kablosu ile cihazı bilgisayarınıza bağlamanız veyahut kullandığınız Micro SD Kartı bilgisayarınıza ya da telefon/tablet gibi bir ürüne bağlamanız gerekecektir.

 

Cihazın Tarih ve Saat Bilgilerini Ayarlama

Cihazın Video ve Fotoğraflara bastığı Tarih Bilgisini ister değiştirebilir isterseniz de silebilirsiniz.

Bu işlemi yapmak için cihazı Bilgisayara Bağlamanız ve ana dizinde bulunan “TIMERSET.txt” isimli dosyayı açmanız gerekecektir.

Dosya içerisinde bulunan metinden Tarih ve Saat bilgilerini düzenleyebilir veya bu bilgilerin görüntülenmesini kapatabilirsiniz. Bu işlem için yapmanız gereken düzenleme ise şu şekildedir.

Tarih Baskısı Olsun «20170625140003 Y»
Tarih Baskısı Olmasın «20170625140003 N»

 

Sıralama Yıl + Ay + Gün + Saat + Dakika + Saniye şeklindedir. Güncelleme yaptığınız güne göre bu rakamları değiştirmeniz gerekecektir.

Daha sonrasında Dosyayı Kaydetmeniz, cihazın bilgisayar ile olan bağlantısını kesmeniz ve cihazı açmanız gerekecektir. Bu işlem sonrasında Tarih Güncellemesi yapılmış olacaktır.

Quelima SQ12 Mini Kamera

Cihaza Reset – Format Atma

Cihazda herhangi bir sorun yaşamanız durumunda cihaza Format Atabilirsiniz. Cihazın format işlemleri cihaz üzerinde bulunan bir noktadan yapılmaktadır.

Cihazın GÜÇ GİRİŞİNİN hemen yanında bulunan ve TOPLU İĞNE girebilecek boyuttaki küçük delik üzerinden cihaza direkt FORMAT – RESET atabilirsiniz.

 

Ek Aksesuar Kullanımı

Bir Go-Pro kadar aksesuar çeşitliliği olmasa da bu seri için içinde bazı aksesuarlar bulmanız mümkün. Şuan satışta olan normal Klips – Sabitleme aksesuarları ve Su Altında Kullanım için kullanabileceğiniz koruma kutusu reel olarak satışta.

Aksesuar noktasında da talep edilen ücretlerin oldukça diplerde olduğunu söylemek gerek. Zaten 60 – 70 TL gibi  bir rakama aldığınız ürününü aksesuarlarıda 5 – 10 TL sınırında olmak durumunda.

 

Quelima SQ12 Mini Video İnceleme – Kayıt Örnekleri

Video incelememiz hazırlandıktan sonra buradaki yerini alacaktır.

 

Quelima SQ12 Mini Video Kayıt Cihazı Teknik Özellikler

Quelima SQ12 Mini modeli daha önce firma tarafından pazara sürülen Quelima SQ11 Mini, Quelima SQ9 ve Quelima SQ8 modellerinin geliştirilmiş halidir.

Cihazın teknik özellikleri

Marka Quelima
Model SQ12
Tür Full HD Dashcam, Mini DVR
Yonga Seti GeneralPlus 1248
Görüntü Sensörü CMOS
Ek Özellikler Hareket Sensörü ve Gece Görüş Sensörü
Depolama 32 GB’a Kadar Micro SD – Class10 ve Üstü
Pil Türü Dahili – Çıkarılamaz
Pil Kapasitesi 200mAh – Lithium Polimer
Ortalama Kayıt Süresi 60 Dakika
Ortalama Şarj Süresi 2 Saat
Çalışma Gerili 3.7 Volt
Kamera Açısı 155 Derece Geniş Açı
Objektif Boyutu 2.33mm
Diyafram Aralığı f/2.5
ISO Oto
Video Kod Yapısı H.264
Video Kayıt Formatı Avi
Video Çözünürlüğü 1080P (1920 x 1080)

720P (1280 x 720)

Video Kare Hızı 30fps
Resim Biçimi JPEG
Fotoğraf Çözünürlüğü 12 MP (4032 x 3024)
Resim Oranı 16:9
Mikrofon Dâhili Mikrofon (AAC)
TV Çıkışı Var
Wi-Fi Desteği Yok
GPS Yok
Zaman Ayarı Yok
Suya Toza Dayanım Yok
Su Altında Kullanım Ekstra Kılıf İle 30 Metre Su Altında Kullanım
Devamlı Kayıt Var – 5 Dakikada Yeniden Kayda Başlama
Harekete Duyarlılık Var
Hareket Algılama Mesafesi 2 – 3 m
Gece Görüş Var
Gece Görüş Mesafesi 3 – 5 m
Park İzleme Yok
Anti-shake Yok
Ortalama Çalışma Sıcaklığı 10-50 °C
Kablo Uzunluğu 60 cm
Kablo Türü Mini 8pin USB – USB 2.0
İşletim Sistemi Desteği Windows ME ve üstü, MAC OS ve Linux
Ağırlık 16 gr
Ürün Boyutu 2.20 x 2.24 x 2.20 cm
Paket İçeriği SQ12 Araç DVR,

USB Kablosu,

Tutucu,

Klips,

İngilizce ve Çince Kullanım Kılavuzu

Quelima SQ12 Mini Kamera

Quelima SQ12 Mini – Satın Alma İşlemleri ve Ücreti

Henüz ülkemizde satışı olmayan Quelima SQ12 Mini Kamera modelini bizler internet üzerinden, GearBest sitesini kullanarak satın aldık. Ürünü bizim satın aldığımız dönemde 17 Dolar – Yaklaşık 70 TL seviyelerinden satıldığını belirmemiz gerek. Ürünü almak istediğinizde 20 Dolara yakın bir fiyattan satın alabilirsiniz. Ara ara indirim takip ederek 15 – 20 Dolar bandından satın alma işlemini yapabilirsiniz.

Quelima SQ12 Satış Sayfası: https://goo.gl/QuDzyL

 

Quelima SQ12 Mini Kullanıcı Yorumları – Soru, Sorun ve Şikayetler

Quelima SQ12 Mini Kamera modeliyle alakalı olarak ürünü satın alan kullanıcıların Quelima SQ12 Kullanıcı Yorumlarını bizlerle paylaşıyor olması bizler adına çok güzel olacaktır. Bu sayede bizim dışımızda ürünü reel hayatta kullanan diğer kullanıcıların da ürün memnuniyetlerini görme imkanına sahip olabileceğiz.

Ayrıca Quelima SQ12 Mini Kamera ailesi ile alakalı olarak aklınıza takılan tüm Soru, Sorun, Şikayet veya Önerileri de bizlere sorabilirsiniz. Elimizden geldiğince bu konuda da sizlere yardımcı olmaya çalışıyor olacağız. Ülkemizde teknik Servis noktasında başvurabileceğimiz bir nokta olmadığı için kamera ile alakalı sorunların çözümlerini son kullanıcıların kendi kendilerine çözmeleri gerekecektir.

Quelima SQ12 Mini Kamera

 

 

Quelima SQ12 Mini 1080P FHD Kamera İncelemesi ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 Yorum

  1. İyi günler. Kamerayı bahçemde hırsızı tespit etmek için almayı düşünüyorum.Ancak merak ettiğim birkaç nokta var. Harekete duyarlı olarak gece çekim yaptığında insanın fark edebileceği bir parlama yada ışık yayıyormu.Yani hırsız cihazın çekim yaptığını görebilirmi. Cihaz şarj edildikten sonra harekete duyarlı olarak çekim yaptığında kaç saat aktif olarak çalışma ve bekleme süresine sahip. Şarjın tükenmemesi için telefon için kullandığım powerı kullanmam mümkünmü.Powerı kullanmam harekete karşı çekimde çalışma süresini artırırmı.? cihaz hareket halinde gece çekimlerinde ne kadar başarılı en fazla kaç metre uzaktan net çekim alabilirim. Bahçemde elektrik yok.Gece zifiri karanlık olabiliyor.bilgi verirseniz sevinirim.Bu cihazı alsam memnun kalmadığımızda geri iade edebilirmiyim.

    Cevapla
    • Merhaba, Bahçede vs. Güvenlik Kamerası olarak iş görmeyecektir. Standart güvenlik kamerası yerleştirmeniz daha caydırıcı olacaktır. Önemli olan hırsızı çekmek değil hırsızlık yapmadan engellemek. Bu ürün daha çok araç içi kamera olarak belki tercih edilebilir. Ancak açık alanda çok çabuk sıkıntı yaratır.
      Ek olarak ürününü satışını yapmıyoruz.

      Cevapla
  2. Merhaba bu kamerayı pc ye usb ye takıp webcam olarak kullanabiliyormuyuz video chat sitelerinde ben yapamadım camera var gözüküyor ama görüntü gelmiyor.

    Cevapla
  3. Prize taktığımda 5’er dakika kayıt yapıyor, takılı olmadığında sadece 10 saniye kayıt yapıyor ve kapanıyor 32 GB hafıza kartı takılı yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

    Cevapla
    • Kayıt ayarlarında bir bozulma meydana gelmiş olabilir mi? Bu arada prize takılı değilken 10 saniyede kapanıyor demişsiniz. Cihaz komple kapanıyor ise muhtemelen pil kaynaklı bir sorun vardır.
      Servise göndermeniz gerekecek ama firmanın Türkiye’de servisi yok diye biliyorum. Aldığınız site ile irtibata geçmeyi deneyin dilerseniz.

      Cevapla
  4. 26 Eylül 2018, 13:55

    merhaba benim sıkıntım hareket sensörünü açıyorum sadece bir yada iki kayıt yapıyor sonra başka bir görüntü yok. gün boyu yada şarzı olduğu süre boyunca görebileceği hareketleri kayıt yapması gerekmiyormu.teşekkürler.

    Cevapla
    • Normalde yapması gerek. Ama arıza vs. oluşmuş olabilir. Cihazla alakalı çok fazla teknik bilgiye de ne yazık ki sahip değiliz. Firmaya mail atmayı deneyin.

      Cevapla
  5. merhabalar sanırım bozulmuş bir hafıza kartı yüzünden bu iki kameram da böyle bir sorun verdi kameralar artık açılmıyor açıyorum kendiliğinden kapanıyor şarjları full reset falan işe yaramıyor almış olduğum mixa hafıza kartını daha hiç kullanmamıştım bu kameraların birine taktım baktım durum bu çıkardım öbür kameraya taktım baktım durum bunda da aynı oldu Sonra kartı bilgisayara taktım bilgisayar görmüyor telefona taktım telefonda görmüyor kameralar 2 tane 2 side aynı oldu bunları artık nasıl açacağım bilgi verirseniz memnun olurum

    Cevapla
    • Sorunun ne olduğuna bakmak lazım. İngilizce olarak Quelima firması ile mail üzerinden irtibata geçmeyi deneyin dilerseniz.

      Cevapla
  6. Yeni aldım, kutudan açıp direkt bilgisayara taktım sd kartsız, sarj olsun diye, sizin yazdığınız gibi olmadı, önce mavi yandı söndü şimdide kırmızı yanıp sönüyor bu ne demek sarj oluyormu yoksa bi sıkıntımı var

    Cevapla
  7. 24 Ocak 2018, 17:15

    İyi akşamlar. Gece görüşünü aktif hale getiremedim. Ledler yanmıyor veya yandığını ben görmüyorum. Yardımcı olur musunuz?

    Cevapla
    • Cihazda sorun mu var siz mi aktif hale getiremediniz ona bakmak lazım. Cihaz arızalı ise firma ile bir görüşmek gerekecektir.

      Cevapla
  8. merhaba queilma sq12 aldım dacihaz şarjdayken motion detection ve nightvision açılmıyor yapamadım. sadece bataryaddan yerken oluyor bunlar.zaten şarjı 1 saat gidiyor.ben gece çekimine ayarlayacaktım şarjda hiç kullanışlı değilmiş ya çözümleriniz var mı acaba

    Cevapla
    • Cihazı adaptör ile mi şarj ediyorsunuz yoksa bilgisayar üzerinden falan mı. Düşük voltaj ve gerilimden kaynaklı olarak yaşanan bir sorun olabilir. Ama bunun dışında net olarak bir şey söylemek zor. Cihaz birkaç güne bizim elimize de ulaşacak. Deneme yapıp bilgi verebiliriz muhtemelen.

      Cevapla