Samsung Galaxy J5 Teknik Özellikleri – Kullanıcı Yorumları (Video İnceleme)

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Ülkemizde satışına başlanılan Samsung Galaxy J5 Akıllı Telefon ailesinin Kutu İçeriğini ve Teknik Özelliklerini sizler için hem yazılı olarak hem de video olarak hazırladık.

Öncelikle cihazımızın Giriş – Orta Seviye bir cihaz olduğunu ve ilk satış fiyatının 899 TL olduğunu belirtmekte fayda var.

Tabi ki ilerleyen günlerde ve aylarda cihazda çeşitli indirimler yapılabilir. Ancak 2015 Ağustos ayı itibari ile Samsung Galaxy J5 modeli 899 TL’lik Satış Fiyatı ile ülkemizde resmi olarak satışa çıkmıştır.

 

[stextbox id=”info”]HOME Tuşunun Sağında ve Solunda bulunan Geri ve Menü Tuşlarında IŞIK ÖZELLİĞİ Yoktur. J1, J2, J5, J7 modellerinde bu kısım için bir IŞIKLANDIRMA Konulmamıştır.[/stextbox]

 

Samsung Galaxy J5 Teknik Özellikleri

5 inçlik 720*1280 Piksel çözünürlüğe, 294 PPI piksel yoğunluğuna ve AMOLED yapıya sahip bir ekran ile karşımıza çıkıyor J5 modeli.

Android 5.1.1 Lollipop İşletim Sistemi ile son ve güncel sürümü kullanıcılarına sunan J5 serisi TouchWiz Ara Yüzü ile standart bir Samsung deneyimi yaşatıyor kullanıcılarına.

Qualcomm MSM8916 SnapDragon 410 serisi 1.2 Ghz’lik 4 Çekirdekli bir işlemci ailesi ile pazara sürülen üründe Adreno 306 serisi bir GPU ile işlemci desteklenmiş durumda.

1.5 GB’lık bir RM Bellek sunan ve 8 GB Dahili Depolama alanı ile gelen Samsung Galaxy J5 modelinde kullanılabilir alan ise 4 GB olarak geliyor. Kullanıcılar dilerlerse 128 GB’a kadar Micro SD Kart ile cihaz depolama alanını yükseltebiliyorlar.

142.1 x 71.8 x 7.9 mm boyutlarına ve 146 g ağırlığa sahip olan Galaxy J5 modeli özellikle Fotoğraf noktasında muadil fiyattaki ürünlerden sıyrılmayı başarıyor.

[stextbox id=”info”]Samsung Galaxy J5 ve Galaxy J7 İçin Müzik Çalar Önerileri[/stextbox]

Galaxy J5
Galaxy J5

 

Led Flash Destekli Ön Kamera

Selfie Severleri düşünerek bir farklılık katmaya çalışan Samsung firması Galaxy J5 modeline 5 MP değerinde bir ön kamera konumlandırmış ve bunu Led Flash ile desteklemiş durumda.

Arka kısımda da 4128 x 3096 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen ve 30 FPS destekli Full HD video çekebilen 13 MP değerinde bir arka kamera kullanılmış durumda.

2600 mAh’lik bir batarya ile desteklenen ve Ekstra Batarya Koruma Moduna da sahip olan Samsung Galaxy J5 modeli orta seviye cihazlar içinde kendi kardeşi olan Galaxy E5 modeli ile de savaşacak gibi görünüyor.

Çin ve Hindistan gibi ülkelere Çift Sim Kart destekli olarak satılacak olan model ülkemizde Tek Sim Kartlı olarak satışa çıkmış durumda.

Samsung Galaxy J5 Modeli
Samsung Galaxy J5 Modeli

 

Samsung Galaxy J5 Satış Fiyatı ve Satış Noktaları

Bugün itibari ile Teknoloji Mağazaları ve Sanal Mağazalar üzerinden resmi olarak satışa çıkmış durumda olan Samsung Galaxy J5 modeli şuan 899 TL’den alınabilir konumda.

Cihaza sahip olmak isteyenler direkt olarak bir teknoloji mağazasından ya da web siteleri üzerinden ürüne sahip olabilirler.

Samsung Galaxy J5 Renkler
Samsung Galaxy J5 Renkler

 

Samsung Galaxy J5 Kutu İçeriği

  • 5v – 1A değerinde DC Adaptör
  • Micro USB 2.0 Data ve Şarj Kablosu
  • Kulaklık
  • Kullanım Kılavuzu ve Diğer Kağıtlar
  • 600 mAh’lik Batarya
  • Samsung Galaxy J5

 

Samsung Galaxy J5 Hard Reset – Sıfırlama İşlemi

Samsung Galaxy J5 modeline Hard Reset atmak isterseniz ya da cihazı Sıfırlamak isterseniz yapmanız gereken iki işlem var.

İlk işlem direkt Ayarlar bölümünden Yedekle ve Sıfırla menüsünden sıfırlama işlemini yapmak.

Eğer buradan işlem yapamıyorsanız cihaz kapalı iken Güç Tuşu + Home Tuşu + Ses Açma Tuşuna beraber basarak Hard Reset Sayfasına geçebilirsiniz.

 

Samsung Galaxy J5 Modeli Video İnceleme

Samsung Galaxy J5 modelinin Video İncelemesi aşağıdaki gibidir.

 

Samsung Galaxy J5 Kullanıcı Yorumları

Sizde bir Samsung Galaxy J5 kullanıcı iseniz ya da olmayı düşünüyorsanız Sorularınızı, Düşüncelerinizi ve Yaşadıklarınızı bizlere yazabilirsiniz.

YORUM kısmını kullanarak aklınızda kalan her soruyu sorabilirsiniz.

Samsung Galaxy J5 Teknik Özellikleri – Kullanıcı Yorumları (Video İnceleme)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

818 Yorum

  1. Merhaba wifiyi her açtığımda tekrar şifre istiyor napicam yardım edin

    Cevapla
    • Yazılımsal bir sorun büyük ihtimalle.
      Cihazdaki güncellemeleri yapın, Verilerinizi yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve cihaza HARD RESET atın.
      Düzelmezse Servisle görüşün. Yazılım güncellemesi yüklesinler.

  2. Slm ben arama yaptiğimda ekran karariyo normalde arama yaptiğinda kulağina doğru götürdünde sonra karariyo acaba sensöründemi sikinti varr ba acil cvp verinn

    Cevapla
    • Kullanmış olduğunuz Ekran Koruyucu kaynaklı olabilir. Genelde bundan kaynaklı oluyor.
      Ama yine de cihazın sensörlerinde de sorun olabilir. Önce ekran koruyucuyu kaldırıp deneyin. Olmazsa Verilerinizi yedekleyip, Google hesaplarını kaldırıp, Hard Reset işlemini deneyebilirsiniz. Sonrasında servisle görüşmeniz gerek sorun çözülmezse eğer.

  3. Mrb benim samsung j5 cihazimi sarja taktigimda ekran ışığı sönmuyor nedeni nedir sadece sarjda iken yapıyor teşekkür ederim

    Cevapla
    • Şarjda iken ekranın açık olması ile alakalı bir ayar olması lazım. Ekran veya Pil ayarları kısmında. Ona bakınız

  4. j5telefonla goruntulu arama yapamiyorum sizce neden

    Cevapla
  5. 5 Eylül 2017, 17:29

    Samsung j5 2016 . Telefonumun arka kamera led ışığı sürekli yanıyor. Telefon kapalıyken bile yanıyor. Nasıl kapatabilirim. Sadece bataryayı çıkarınca sönüyor.

    Cevapla
    • Ayarlar – Bildirim kısmından bir bakın. Bir ayar açık kalmış olabilir. Ordan kaynaklı bir durum yoksa Verileri yedekleyin, Google hesaplarını kapatın ve Format Atın.
      Düzelmez olmazsa servisle irtibata geçebilirsiniz.

      Cevapla
  6. Vallahi almayın pusula sen soru yok sordum neden yok diye valla nem kum

    Cevapla
  7. 29 haziran 2017 tarihinde Samsung j5 (2016) aldim yani 3 ay oldu fakat internette 10 15 dakika dolandıktan ısınıyor. Fazla uygulama da yok telefonda oyun falanda yok sadece gerekli uygulamalar var ve birde birçok uygulamayı devre dışı bıraktım neden hala isiniyor peki?

    Cevapla
    • Yazılımsal bir takılma olabilir. Sonsuz döngüye girme gibi vs. Çok fazla uygulamaya gerek yok. Uygulamalardaki bir tane hata bile sebep olabilir.
      Önce dilerseniz Verileri yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve cihaza hard reset atın.
      Sorun çözülmezse batarya kaynaklı bir arıza olma ihtimaline karşı servis ile görüşmenizi öneririm.

      Cevapla
  8. 4 Ekim 2017, 03:40

    İki senedir j5 kullanıyorum telefon da hiç hafıza yok ve telefonun kendinfe olan uygulamaları kesinlikle hafıza kartına taşımıyor bu telefonda hafıza yok

    Cevapla
  9. J5 2016 kullaniyorum.Aldigimdan beri bildirim isiklari yanmiyor.Hani on kameranin yanindaki isiklar varya onlar mesaj geldiginde sarja takildigindada yanmiyor.

    Cevapla
    • Sensör olma ihtimalleri var mı onların. Cihazda bildirim ışığı var mıydı şuan aklımızda değil.

      Cevapla
  10. Telefonum j5 (2015)alali 1 sene oluyor daha yeni ama hafiza sıkıntısı var sıkıntısını nasil giderebilecegimi bilmiyorum yardim ederseniz simdiden tesekkurler

    Cevapla
    • Gereksiz Foto – Müzik gibi dosyaları silin. Sonrasında kalanları yedekleyin.
      Google hesaplarını kaldırıp cihaza Hard Reset atın.
      Gereksiz dosyalarda silinmiş olacak. hafıza sorunu düzelecektir.

  11. J5 video açtığımda kapanıyor tlfn tekrar açılıyor telefonum acil chp verirmisiniz

    Cevapla
    • Yazılımsal olma ihtimaline karşın Verilerinizi yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve cihaza Hard Reset atın. Sorun muhtemelen düzelecektir.
      Halen devam etmesi durumunda Servis ile görüşmenizi öneririz.

      Cevapla
  12. Ben samsung j5 2015 tarihli ben 3.4 tane uygulama indirdim ve bunları hafıza kartına taşımak istedim 16 gb hafıza kartı var ve bu uygulamaları hafıza karttına nasıl taşırım teşekkür ederim

    Cevapla
    • Ayarlardan – Uygulama seçeneğine gidin, taşıma yapacağınız uygulamaya girin. SD Karta Taşı ifadesi aktif ise taşıyabilirsiniz.

      Cevapla
  13. J5 ekranin yarisi belli olmucak kadar kirmizi yarisi beyaz bu neden olur acaba biri yardim etsin

    Cevapla
    • Muhtemelen ekran filminden kaynaklı bir arıza. Ama öncesinde Varsa Güncellemeleri yapın, Verilerinizi yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve Hard Reset işlemini başlatın. Sorun düzelirse şanslısınız. Aksi durumda cihaz servise gidecek.

      Cevapla
  14. Samsung j5 acilmiyor sadece fener yaniyor sürekli acil yardım

    Cevapla
    • Bataryası çıkabilen serilerden ise bataryayı çıkarıp yeniden takın. Düzelme olmazsa Hard Reset atmanız gerekecek.

      Cevapla
  15. 19 Şubat 2018, 22:59

    J5 de muzik ve video indiremiyorum aciklama yok sol üst ekranda x işareti çıkıyor neden acaba yardımcı olurmusunuz lutfen

    Cevapla
    • Depolama alanı hatası olabilir. İndirme izinlerinde sıkıntı olabilir. Cihazdaki bir uygulama sıkıntı yaratıyor olabilir.
      Verilerinizi yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve Cihaza Hard Reset atın. Sorun çözüme kavuşacaktır.

  16. Arama yaptığımda ses gidiyor yada tel kapanıyor neden acaba

    Cevapla
    • Varsa güncellemeleri falan yapın.Verilerinizi yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve Cihaza Hard Reset atın.
      Sorun büyük ihtimalle çözüme kavuşacaktır.
      Sorun çözülmez ise tek seçenek servis ile görüşmek olacaktır.

      Cevapla
    • Nerde telefonum galaxy j5 prime

      Cevapla
  17. Telefonum Samsung galaxy j5 prime. Yaklasik 7 aydir kullanıyorum dokunmatiginde bi sıkıntısı var.yazdiklarimi bazen algilamiyor bazen de iyice bastirarak dokunmam gerekiyor.ne yapmam gerek bilgilendirir misiniz? Garantiye götürürsem ilgilenirler mi

    Cevapla
    • Ekran koruyucu varsa önce onu çıkarıp deneyin.
      Düzelme olmazsa varsa tüm Güncellemeleri de yapın, Verileri yedekleyin, Google hesaplarını kaldırın ve cihaza Hard Reset atın.
      Sorun yine de çözülmez ise bu durumda servis ile görüşmeniz gerekecek.

      Cevapla
  18. İğrenç bi telefon pano yu arıyorum o bile çıkmıyo

    Cevapla
  19. J5 telefonum var home tuşu çalışmıyor nasıl format atabilirim

    Cevapla
  20. Galaxy j5 2016 kullaniyorum cihaz acilirken galaxyj5 yazisi yerine baska bi yazi yazsin istiyorum nasil degistirebilirim acaba

    Cevapla
  21. J5 hızlı şarj özelliği varmı

    Cevapla
  22. Berbat telefon

    Cevapla