Ücretsiz Windows 10 Güncellemesi İçin Son Tarih 31 Aralık 2017

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Windows 7 veya Windows 8.1 İşletim Sistemini kullanan kullanıcılar için sağlanan Ücretsiz Windows 10 Güncellemesi için son tarih 31 Aralık 2017.

Bazı arkadaşlar şunu diyebilirler. Ücretsiz Windows 10 Güncellemesi 2016 yılının Temmuz ayı sonunda sona erdi. Artık güncelleme yapmak isteyenler zaten ücretli olarak güncelliyor.

Ama aslında durum öyle değil. Resmi olarak Temmuz 2016’da Ücretsiz Güncelleme desteği kesilse de Microsoft cephesinde Erişilebilirlik Özelliklerini kullanan tüm Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için Windows 10 Güncellemesi ücretsiz bir şekilde sunulmakta idi.

 

Ücretsiz Windows 10 Güncellemesini Nasıl Yapacağız?

Öncelikli olarak cihazınızda bulunan tüm önemli dosyaların yedeklerini almanızı öneririz. Yaşanacak bir sorunda veri kaybı yaşamanızı istemeyiz.

Sonrasında da https://www.microsoft.com/tr-tr/accessibility/windows10upgrade adresine giriş yaparak Ücretsiz Windows 10 Güncellemesini başlatabilirsiniz.

Yüklü seviyede dosyalar indireceği için özellikle Kota Sorunu olan kullanıcıların gece 02.00 ile sabah 08.00 arasındaki Kotayı Etkilemeyen Dönemde indirme işlemlerini tamamlamalarını öneririz.

 

Windows 10 Güncellemesi

Son Tarih 31 Aralık 2017

Ücretsiz Windows 10 Güncellemesi için Microsoft tarafından belirlenen son tarih 31 Aralık 2017.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren firma tarafından Tüm Ücretsiz Güncelleme Kanalları kapatılacak ve artık eski sürüm Windows Bilgisayara sahip olan kullanıcılar Windows 10 sürümüne Ücretli olarak geçiş yapabilecekler.

Microsoft tarafından son dakikada bir güzellik yapılması ve sürenin 1 yıl daha uzatılması gibi bir ihtimal ise oldukça düşük. Bunu da belirtmiş olalım.

Güncellemenin internet bağlantı hızınıza göre yavaş bir şekilde gerçekleşmesi ülkemiz şartlarında oldukça muhtemel. Bu sebeple de güncellemeyi son geceye bırakmamanızı öneririz.

 

Sık Sorulan Sorular

  • Yükseltme teklifi süre uzatması ne zaman sona erecek?

Erişilebilirlik yükseltme teklifi 31 Aralık 2017’de sona eriyor.

  • Windows 10’a neden yükseltmeliyim?

Windows 10, yeni, alışıldık, daha güvenli, daha kişisel ve daha üretken; innovatif deneyimler sunar. Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesi ile erişilebilirlik alanında daha da fazla özellik ve iyileştirme kullanıma sunulur.

  • Hangi yardımcı teknolojiler için süre uzatma hakkı bulunuyor?

Yükseltme teklifini belirli yardımcı teknolojilerle kısıtlamıyoruz. Windows’ta yardımcı teknoloji kullanıyorsanız, yükseltme teklifi alma hakkınız bulunur.

  • Daha önce ihtiyaç duymadığım bir üçüncü taraf yardımcı teknoloji satın almayı planlıyorum. Yükseltme süre uzatması yine de geçerli olacak mı?

Evet. Windows’ta yardımcı teknolojiye gereksinim duyuyorsanız, yükseltme teklifi alma hakkınız bulunur.

Ücretsiz Windows 10 Güncellemesi İçin Son Tarih 31 Aralık 2017

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir