Yeni Amiral Gemileri HTC One, Sony Xperia Z ve LG Optimus G Pro Karşılaştırması

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

HTC dünkü tanıtım sunumunda “One” modelini meraklılara tanıtarak üst seviye akıllı telefon rekabetinde ağırlığını ortaya koydu. HTC, Sony ve LG‘nin çıkarmış olduğu HTC OneXperia Z ve Optimus G Pro‘nun birbirlerine olan artılarını ve eksilerini görmeniz için size karşılaştırmalı infografik hazırladık.

Kim bilebilirdi ki Samsung Galaxy S4‘ün 14 Mart’taki tanıtımından önce diğer markalar peş peşe en büyük silahlarını ortaya koyacak. İlk olarak Xperia Z, CES’te tanıtıldı ve elimize geçer geçmez fotoğraflarını sizinle paylaştık ; ikinci olarak yuvarlak hatlara sahip LG Optmius G Pro bu haftanın başında geldi. Şimdi de ailenin en genç üyesi HTC One gerçekten fark yaratacak gibi.

Aşağıdaki infografikle belki sadece figürlere bakarak kimin daha iyi olduğunu anlayamayacağız fakat yine de bu üçlüden hangisinin ağır bastığı hakkında bir fikre sahip olacağız. (Nitelik nicelikten önde gelebiliyor. Bunu son HTC eventindeki mega-ultrapiksel tartışmasında bir kez daha gördük.)

HTC One, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro
HTC One, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro

Tasarım ve Malzeme

5.5 inçlik dev LG Optimus G Pro’nun oldukça minimal olduğu bir gerçek fakat benim açımdan tasarım adına çok da bir şey katmamış. Asıl kapışan modeller Xperia Z ve One. Özellikle Xperia Z’yi elime alıp kurcalama fırsatı yakaladığım için Xperia Z’nin tasarımının çok hoş olduğunu söyleyebilirim. Fakat benim gözümde henüz kendisine dokunmamama rağmen tasarım açısından sadece HTC One var. Bazıları çift hoperlörün gereksiz olduğunu düşünse de bekleyip görmek gerek diyorum.

Malzemede ise yine HTC One kullanılan alüminyum malzemeden ötürü yarışı kazanıyor. Üstelik alüminyum olmasına rağmen Xperia Z’den daha hafif.

Ekran

Karar vermek gerçekten çok güç çünkü hepsinde de Full HD var. İnç başına düşen piksel sayısına bakacak olursak HTC One 468 ppi ile birinci. Fakat bu ne kadar doğru bir kaşılaştırma olur bilemiyorum çünkü Xperia Z ve Optimus’un ekranları 5 ve 5.5 inç dolayısıyla düşük ppi’a sahip olması doğal. Bu kategoride cihazların elimize gelmesini bekleyip sonra karar vermek en doğrusu.

İşlemci 

RAM’ler aynı fakat Sony’nin işlemcisi Snapdragon’un eski işlemci çipiyle sınıfta kalıyor: Kazanan HTC One ve LG Optimus G Pro.
Dahili Hafıza

HTC One bizi bu kategoride hayal kırıklığına uğrattı. 32 ve 64 GB model seçenekleri olmasına rağmen cihazda malesef mikroSD kart girişi mevcut değil. Bu noktada kazanan net bir şekilde mikroSD karta sahip olanlar yani Xperia Z ve Optimus G Pro.

Kamera 

HTC One şu ana kadar yapılmış halihazırda “bağımsız” bir test yapılmamış olmasına rağmen bu kategoride yeni getirdiği “Ultrapiksel” ve yeni resim çipiyle çok büyük ihtimalle bu kategoride de birinci. Zaten HTC, HTC One’daki fotoğraf kalitesinin piyasadaki herhangi 13 MP’lik kameradan çıkmış fotoğraftan daha iyi olduğunu kendinden çok emin bir şekilde belirtiyor. Yine de bekleyip görmek en iyisi.

Pil

Kazanan kim bilemiyoruz. Benim görüşüme göre bu kategoride yeri en çok sallanan model HTC One çünkü HTC’nin 2300 mAh’lik pili bu yüksek performanslı işlemciye yeterli olmayabilir. Optimus’un ise boyutları ve doğal olarak ekranı büyük olduğu için pil gücünün çok daha fazla olmasını (3.140 mAh) anormal karşılamadım.
Fiyat

Fiyat konusunda kesinleşmiş bir bilgi yok. Çok büyük ihtimalle hepsi Avrupa pazarına 600 Euro’nun üstünde (1450-1500 TL’nin üstünde) girecek. Bu durumda Blackberry Z10’un bile 1900 TL’ye girdiği (girmeye cürret ettiği demek mi doğru olur?) Türkiye pazarında bu cihazların 2000 TL’nin altında satılması bence biraz zor. Yani her biri için -/+ 2000 TL’lik bir fiyat bekliyorum.

Sonuç

Evet, bu tablodan kazananın “Tasarım ve Malzeme”, “İşlemci” ve “Kamera” kategorilerindeki üstünlüğüyle HTC One olduğu gözüküyor. Fakat siz akıllı telefon kullanıcıları da yakından bilirsiniz ki “pil gücü” çok ama çok önemli bir unsur. Benim satın almadaki en büyük kriterlerimden biri. Cihazın ful şarjlının ne kadar gittiğini bilemiyoruz ve bunu ancak bir süre sonra öğrenebileceğiz.

Tabii şunu da belirtmek gerekir ki burda bahsi geçen üç cihazın da ekran büyüklükleri (4.7 – 5 – 5.5 inç) farklı. Bazılları için büyük ekran Optimus G Pro için seçim nedeni olabilir. İşin o kısmı kişisel tercihlere giriyor.

Bu tabloya baktıktan sonra bir şey çok açık, o da Mart ayında çıkacak Samsung Galaxy S4’ün çok ama çok iyi olması gerek. Aksi halde işi bu rakiplerin arasında bir hayli zor.

HTC One, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro Karşılaştırması
HTC One, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro Karşılaştırması

 

Kaynak: www.androidpit.com.tr/htc-one-sony-xperia-z-lg-optimus-g-pro?utm_source=Newsletter&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=NL_270213

Yeni Amiral Gemileri HTC One, Sony Xperia Z ve LG Optimus G Pro Karşılaştırması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir