Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Maçları TRT 4K İle UltraHD Çözünürlükte Yayınlanacak

TRT ve Beko arasında yapılan işbirliği ile Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa ve Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları TRT 4K Ekranlarından 4K Teknolojisi ile yayınlanacak.

Türkiye’nin ilk 4K Yayın yapan TV kanalı olma özelliğini taşıyan TRT 4K ilk olarak 2016 Dünya Kupasındaki bazı maçları 4K Kalitesinde ekrana taşımıştı.

Şimdi ise Beko ve TRT arasında imzalanan protokol ile Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçlarını 4K olarak TRT 4K Ekranlarından izlemek mümkün olacak.

 

Beşiktaş - Napoli Maçı 4K Yayınlanacak
Beşiktaş – Napoli Maçı 4K Yayınlanacak

 

4K Çözünürlükteki İlk Maç Beşiktaş & Napoli Maçı

TRT tarafından 4K Çözünürlük ile yayınlanacak ilk maç 1 Kasım 2016 Salı günü 20.45’te oynanacak olan Beşiktaş – Napoli maçı olacak.

Hemen sonrasında ise 3 Kasım 2016 Perşembe günü 21.00’da başlayacak olan Fenerbahçe – Manchester United maçı 4K olarak yayınlanacak.

 

Fenerbahçe - Manchester United Maçı 4K Yayınlanacak
Fenerbahçe – Manchester United Maçı 4K Yayınlanacak

 

4K Çözünürlüklü TV Sahipleri Oldukça Memnun Olacak

Son dönemde artmaya başlayan 4K Çözünürlüğe sahip TV satışları bu tarz yayınlar ile daha da artacak gibi görünüyor.

Geçen yılın popüler özelliği olan 3D Teknolojisi bu sene rafa kalkarken neredeyse tüm TV Üreticileri üst düzey modellerini 4K Uyumlu hale getirmeye başladı.

Satışı yapılan 4K TV Modellerinin çok fazla 4K Yayın olmaması sebebiyle gereksiz bir yatırım olarak görülmesinin önüne ise TRT üzerinden yapılmaya başlayan 4K Yayınlar geçmiş durumda.

TRT 4K yayınlarınız izlemek için ise Türksat üzerinden ilgili frekansı, Turkcell TV+ üzerinden 100. Kanalı ya da Digitürk 399. Kanalı açabilirsiniz.

 

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Maçları TRT 4K İle UltraHD Çözünürlükte Yayınlanacak
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Maçları TRT 4K İle UltraHD Çözünürlükte Yayınlanacak

 

TÜRKSAT TRT 4K Uydu Ayarları

Türksat üzerinden TRT 4K kanalını izleyebilmek için öncelikli olarak 4K Destekli TV ve 4K Destekli Uydu Alıcısına sahip olmanız gerekiyor.

Dahili Uydu Alıcısı 4K olan TV modelleri ile 4K Destekli Uydu Alıcıları üzerinden TRT kanalını izleyebilirsiniz.

Uydu alıcısının Min. 4K ve saniyede 50 kare destekli, HEVC (H.265) kodlanmış yayını alabilmesi gerekmektedir.

Türksat üzerinden yayın yapan TRT 4K kanalını ayarlamak için 12.615 Mhz, H (yatay) polarizasyon ve 12.500 sembol hızını seçebilirsiniz.

Şimdi de 4K Çözünürlük ile Kaliteli Futbol için TRT ve Beko’ya teşekkür edelim. Halen 4K TV Almadıysanız bence geç değil. Teknoloji Mağazalarına bir uğrayın derim.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Maçları TRT 4K İle UltraHD Çözünürlükte Yayınlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir