Youtube Mesajlaşma Özelliği Geliyor

Youtube cephesi uzunca süredir devam ettiği Geliştirme Çalışmaları kapsamınsa artık daha hızlı paylaşım yapılmasını sağlayacak Youtube Mesajlaşma – Youtube Messenger özelliğini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Önceki dönemlerde Paylaş Butonu üzerinden veya Link Kopyalaması ile farklı platformlar üzerinden gönderim sağlanan Youtube Videoları artık direkt olarak Youtube Uygulaması veya Youtube Web Sayfası üzerinden gönderilebilecek.

Youtube Mesajlaşma Özelliği olarak duyurulan yeni özellik ilerleyen günlerde Tüm Kullanıcılara açılacak ve bu sayede dileyen kullanıcılar direkt olarak Youtube üzerinden gönderim sağlayabilecekler.

 

Youtube Messenger
Youtube Messenger

 

Mobil Uygulamalar Kısa Sürede Güncellenecek

Gelecek olan Mesajlaşma Özelliği kullanıcı deneyimlerine bakıldığında en fazla Mobil Uygulamalar üzerinden kullanılacak gibi görünüyor.

Zaten Android İşletim Sistemi için de direkt yüklü olarak kendisine yer bulan Youtube Uygulaması kısa süre içinde tüm cihazlarda güncellenecek.

Bu süreçten sonra tıpkı Facebook Messenger Uygulaması gibi telefonlarda bir de Youtube Messenger Uygulaması kendisine yer bulacak.

 

Youtube
Youtube

 

Sosyal Ağ Yapısına Doğru Gidebilir

Facebook cephesinin son dönemde attığı Video Adımlarından sonra Youtube bir anlamda bu Mesajlaşma Özelliği ile Facebook’a karşı bir adım atmış oldu.

Platformların artık birbirlerinin alanlarına doğru adımlar attıklarını ve sevilen özellikleri kendi sistemlerine entegre ettiklerini görebiliyoruz.

Bu sebeple de yeni önemde Sosyal Ağ Projeleri genelde birbirlerine benzer özellikler gösterecek gibi görünüyor.

Atılan bu Mesajlaşma Adımını da aslında bu benzeşmenin bir örneği olarak ele alınabilir.

 

Youtube Mesajlaşma Özelliği Geliyor
Youtube Mesajlaşma Özelliği Geliyor

 

Mesajlaşma Özelliği Geliştirilecek

Youtube Mesajlaşma Özelliği ilk etapta sadece karşılıklı mesajlaşma ve video gönderme sistemi üzerine kurgulanacak.

Ancak Youtube cephesi bu alanda da bazı geliştirmeler yaparak artık aynı sektörlerde yarıştıkları varsayılan Facebook gibi Sosyal Ağlara kafa tutmaya başlayacaktır.

Şu aşamada Gmail Mail Adresine tanımlı olan arkadaşlarınız ile irtibata geçme imkanı sunacak olan uygulamanın Facebook – Twitter gibi sistemler ile senkronize olarak oradaki arkadaşlarınızı da sisteme dahil edip etmeyeceği şu aşamada belirsizliğini koruyor.

Youtube Messenger özelliğini barındıran Mobil Güncellemelerin henüz ne zaman geleceği ise belli değil.

Büyük ihtimalle Mayıs veya Haziran ayında güncellemeler tamamlanarak hem Android hem IOS hem de Windows için Youtube Mesajlaşma özelliği aktif olacaktır.

Youtube Mesajlaşma Özelliği Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir