3.500 TL’yi Aşan Telefonlarda Kredi Taksit Limiti 6 Aydan 3 Aya Düştü

BDDK tarafından hazırlanan ve bazı ürünlerdeki Kredi Taksit Oranlarında değişiklik içeren yönerge Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi.

Resmi Gazetede yayınlanan bu değişiklik kapsamında fiyatı 3.500 TL üstünde olan cep telefonlarını satın alırken tüketicilere sunulan 6 Taksit seçeneği 3 Taksit olarak güncellendi.

Yapılan güncelleme Banka Kredisi veya Operatör Sözleşmesine Ek Taksit seçenekleri ile telefon satışı yapan firmaları ilgilendiriyor. Cep Telefonu için halen Kredi Kartına Taksit seçeneği kapalı.

 

Güncel Kredi Taksit Oranları Aşağıdaki Gibi Oldu

Aşağıdaki tabloda yer alan taksit oranları banka kredisi veya operatör sözleşmesi ile ürün alımlarında geçerlidir.

Kredi Kartına Taksit oranları değişkenlik gösterebilmektedir.

 

Cep Telefonu – 3.500 TL Altı12 Ay
Cep Telefonu – 3.500 TL Üstü3 Ay
Video ve Kamera Sistemleri6 Ay
Ses Sistemleri6 Ay
Elektronik Eşya ve Tablet PC6 Ay
Bilgisayar12 Ay
TV – 3.500 TL Üstü6 Ay
TV – 3.500 TL Üstü12 Ay
Beyaz Eşya18 Ay
Elektrikli Ev Aletleri ve Elektrikli Eşya18 AY

 

BDDK Tüm Kafaları Karıştırmaya Devam Ediyor

Neredeyse 6 ayda bir Kredi Taksit Oranları ve Kredi Kartı Taksit Oranları ile oynamaya başlayan BDDK tüm kafaları da karıştırmayı başarmış durumda.

Aynı ürün grubuna Kredi Kartı ile alımda farklı Banka Kredisi ile alımda farklı taksit limitleri koyan BDDK ortalama olarak 6 ayda bir bu değerleri değiştirerek pazardaki tüm düzeni bozmaya başladı.

Ülkenin ekonomik durumuna göre alındığı belirtilen bu kararların her yeniden düzenlenmesinde ise tüm ekonomik sistem değişmek zorunda kalıyor.

Özellikle Cep Telefonu ve TV gibi artık lüks olmaktan çıkıp bir ihtiyaç halini alan ürünlerde taksit sayılarının limitlendirilmesi hem satış noktaları hem de müşteriler adına büyük bir sorun yaratıyor.

 

3.500 TL’yi Aşan Telefonlarda Kredi Taksit Limiti 6 Aydan 3 Aya Düştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir