60 TL’ye Akıllı Telefon Aldı, Kutudan Lastik Kiti Çıktı

Siverek ilçesine bağlı Küptepe Mahallesinde yaşayan Ahmet SEVEN bir TV Programından kazandığı Akıllı Telefonu almak için PTT Kargoya 60 TL ödeme yaptı. Ancak kutunun içinde Akıllı Telefon yoktu.

Dolandırıcıların ağına dolanan Ahmet SEVEN (49) isimli vatandaş bir televizyon reklamında piyasa değerinin altında satışa sunulan cep telefonunu almak için ekrandaki numarayı aradı.

Kendisine sorulan soruyu doğru olarak  Ahmet SEVEN’den kargo ve ürün ücreti olarak Kapıda Ödemeli Gönderi sistemi ile 60 TL ödemeli şekilde bir Telefon Kutusu gönderildi.

 

Kutudan Telefon Yerine Lastik Kiti Çıktı

Kargo görevlisi tarafından kendisine teslim edilen ve içinde telefon olduğunu düşündüğü kutuyu açan Ahmet SEVEN ise bir anlamda şok yaşadı.

Televizyon ekranlarından gördüğü ve kendisine gönderilmesini beklediği akıllı telefonun yerine araç lastik kitini gören Ahmet SEVEN, kendisini daha önce arayan ve paketi gönderen numarayı geri aradığında ise kimseye ulaşamadı.

Dolandırıldığını anlayan Ahmet SEVEN, kendisine gönderilen araç lastik kitini de alarak Siverek Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti’ne giderek kendisini dolandıran firmadan şikâyetçi oldu.

Ahmet Seven, paketi açtığında neye uğradığını anlayamadığını ifade ederek, “Bir televizyon reklamında ‘bahçede yeşil, markette siyah evde kırmızı’ sorusunu ekranda verilen numarayı arayıp ‘çay’ diye cevapladım. Telefonu hediye olarak kazandığımı söylediler, 60 TL karşılığında bana gönderilen koli içinde lastik yapıştırıcısı çıktı. Dolandırıldığımı anlayınca da tüketici hakem kuruluna şikâyette bulundum” dedi.

60 TL’ye Akıllı Telefon Aldı, Kutudan Lastik Kiti Çıktı 1
60 TL’ye Akıllı Telefon Aldı, Kutudan Lastik Kiti Çıktı 1

 

Dolandırıcılık Vakaları Artmaya Başladı

Özellikle ürünler hakkında yeterli bilgisi olmayan vatandaşları Radyo ve TV aracılığı ile kandıran, daha sonrasında da farklı ürünler göndererek dolandıran firmalar ve kişiler son dönemde artmaya başladı.

Daha birkaç gün önce buna benzer bir durumu sizlerle paylaşmış ve durumun vahametini gözler önüne sermiştik. Daha üzerinden bir hafta geçmeden başka bir ilden aynı haber gelmiş oldu.

 

TV ve Radyo Satış Programlarına Denetim Gelmeli

Resmi ya da Gayri Resmi birçok firma tarafından özellikle Yerel TV ve Radyo Kanallarına yüksek oranlarda reklam verilmeye başlanmış durumda.

TV ce Radyo kanalları Reklam Bandında yayınladıkları satışlar için hiçbir sorumluluk almıyorlar. Ancak dolandırıcılar artık bu yöntemler ile oldukça hızlı bir şekilde Dolandırıcılık Hizmeti sunmaya başlamış durumdalar.

60 TL’ye Akıllı Telefon Aldı, Kutudan Lastik Kiti Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir