63 Bin Tesla Model 3 Siparişi İptal Edildi, Elon MUSK “Sıkıntı Yok” Dedi

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Tesla pazara süreceği ürünleri yetiştirmekte zorlandıkça aldıkları siparişler iptal olmaya başladı. Tesla Model 3 olarak adlandırılan aracı ön siparişle satın alan 63 Binden fazla müşteri siparişlerini iptal ettiler.

Şirketin finansal rakamlarını açıklayan şirket CEO’su Elen MUSK tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobili olma özelliği taşıyan Tesla Model 3 serisinden 518 binden fazla ön sipariş alındı. Bu siparişlerden 63 binlik kısmı ise paralarını iade aldılar.

İade işlemlerinin temel sebebi ise üretim bandından çıkan Tesla Model 3 serisinin Ön Sipariş sayısını bir türlü karşılayamıyor olması ve ürünlerin teslimatı için 2019 yılının gösterilmeye başlanmış olması.

 

Tesla Model 3 Tasarımı

 

Elon MUSK Sipariş İptallerini Normal Karşıladı

518 bin Ön Sipariş alan ancak bunlardan 63 binini kaybeden Model 3 için şu aralar toplam ön sipariş adedi 455 bin seviyelerinde.

Elon MUSK tarafından yapılan açıklamaya göre iptal edilen Tesla Model 3 siparişlerinin yanında Cuma gününden Çarşamba gününe yeni sipariş edilen Tesla Model 3 sayısı ise 1800.

Yani sipariş iptalleri oldukça normal ve Model 3 serisi için Yeni Ön Siparişlerde gelmeye devam ediyor.

 

Tesla Model 3

 

İlk Seri Siparişler Cuma Günü Teslim Edildi

Ön Sipariş ile Tesla Model 3 aracını satın alan 30 kişiye Cuma günü ilk araçları teslim edildi ve bir anlamda Model 3 için yollardaki serüven de başlamış oldu.

Yine verilen bilgilere göre Eylül 2017 sonuna kadar 1500 adet Model 3 daha sahibine ulaştırılacak.

Sonrasında da 1-2 aylık kademelerde modelin ön siparişle ürüne sahip olan kullanıcılara ulaştırılması amaçlanıyor.

Şu aşamada ise Ön Sipariş ile Tesla Model 3 modeline sahip olmak isteyenlere 2018 yılının son ayları hedef olarak gösteriliyor. Yani ön ödemeyi yapıp 2018 yılı bitene kadar beklemeniz gerekecek.

 

Tesla Model 3 İç Tasarım

 

Fiyat Düştü, Tasarım ve Donanım Yükseldi

Bir önceki Tesla modeli olan Tesla Model S serisi 69,500 Dolar gibi bir rakamdan satılırken Tesla Model 3 serisi 35,000 Dolar gibi bir rakama satışa sunuldu.

Model S serisinde 350 – 450 KM gibi bir menzile ile kullanıcı karşısına çıkan Tesla firması bu modelde de ortalama olarak 354 KM bir menzil sunmayı başarıyor kullanıcılarına. Ayrıca dileyenler 41.000 dolarlık modeli satın alarak 500 KM menzile de ulaşmanız mümkün.

Bu sebeple de Model S ile Model 3 arasında kalan birçok kullanıcı neredeyse yarı yarıya daha uygun fiyata satışı yapılan Tesla Model 3 serisini beklemenin daha mantıklı olduğu konusunda birleşiyorlar.

 

Elon Musk ve Tesla Model 3

 

Geciken Teslimatın İptal Olması Normal

Elan MUSK tarafından yapılan açıklamalarda geciken teslimatlar için Sipariş İptallerinin olmasının oldukça normal olduğu vurgulandı.

Yeterli üretim kapasitesine sahip olmadıkları için ellerindeki siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını bu sebeple de yeni siparişlerin alma taraftarı olmadığını da net olarak vurguladı.

Yaptığı açıklamada bir Hamburger siparişi verip siparişin teslimi için 1.5 saat beklemek zorunda kalıyorsanız o hamburger siparişi iptal etmeniz gayet doğaldır şeklinde bir açıklama yaparak 63 bin iptalin de normal olduğunu vurgulamış oldu.

2018 yılında üretim bandında bazı geliştirmelerin yapılacağı ve üretim sürecinin hızlandırılacağı vurgulansa da firmanın şu aşamadaki üretimi Tesla modellerine olan ilgiyi karşılamaktan uzak.

Pazarda neredeyse tekel olarak yoluna devam eden firma eğer ciddi bir Elektrikli Otomobil ile karşılaşırsa muhtemel müşterilerini bu modele kaptırması ise içten bile değil.

63 Bin Tesla Model 3 Siparişi İptal Edildi, Elon MUSK “Sıkıntı Yok” Dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir