Taksit Sınırında Düzenleme, 12 Ay Taksit Geliyor

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Kredi Kartına Taksit konusunda BDDK tarafından yapılan yeni gir güncelleme ile bazı sektörlerdeki Taksit Sınırı 9 Aydan 12 Aya Çıkacak.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı, BDDK’nın internet sitesinde ziyaretçilerin bilgisine sunuldu.

Bu taslak kapsamında Kredi Kartına ve Banka Kartına yapılan Taksitli Satışlarla alakalı bazı düzenlemelerde esnemeye gidilmiş durumda.

 

Cep Telefonundaki Taksit Yasağı Kalkıyor

 

Alım Sonrası Taksitlendirmeler 9 Ayı Geçemeyecek

Herhangi bir Banka veya Kredi Kartı ile Tek Çekim olarak alınan ürünler için bankalar tarafından kullanıcıya sunulacak olan Taksitlendirme Seçeneği yeni gelen düzenleme ile 9 ayı geçemeyecek.

Bazı bankaların 12 ay, 18 ay veya 24 ayı bulan Kullan – Taksitlendir şeklindeki uygulamaları bu düzenleme ile Max. 9 Ay olacak şekilde yeniden düzenlemek zorunda olucak.

9 aylık süreye Erteleme de dâhil olacak. Yani 3 Ay Erteleme verilen bir taksit sisteminde 6 Ay Taksit seçeneği olacak. Bu sayede 3+6= 9 Ay olmuş olacak.

 

Kredi Kartına Taksit Yasağında Esneme
Kredi Kartına Taksit Yasağında Esneme

 

Beyaz Eşya ve Mobilya’da 12 Taksit, Kuyum’da 4 Taksit

Yapılan düzenleme ile 9 Ay Taksit sınırı olan Beyaz Eşya, Mobilya, Eğitim ve Öğrenim ücretleri artık 12 Taksit seçeneğine sahip olabilecek.

Özellikle Ev Kurma arifesinde olanlar için Beyaz Eşya ve Mobilya sektöründeki Taksit Sınırının genişletilmesi güzel bir haber olmuş gibi görünüyor.

Kuyum Sektörü ile ise daha önce alınan 4 Ay Taksit İmkânı aynen devam edecek. Bu sayede Altın vb. ürün alımlarında 4 Taksit ile ödeme yapılabilecek. Daha fazla taksit yapılamayacak.

 

Kredi Kartına Taksitte Yeni Düzenleme
Kredi Kartına Taksitte Yeni Düzenleme

 

Telekomünikasyon İçin Halen Taksit İmkânı Yok

Kullanıcıları en fazla mağdur eden sektörlerden birisi olan Telekomünikasyon sektörü ile alakalı olarak ise herhangi bir esneme söz konusu değil.

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak.

Özellikle Somut Mal ve Hizmet İçermeyen Ürünlerin de Taksit Sınırına takılması birçok noktada yapılan Hediye Çekli Ürün Satışının da önüne geçmiş durumda.

Kurumsal Kredi Kartları ile ise yapılacak olan alımlarda 9 Aya Kadar Taksit İmkanı devam ediyor.

 

Kurumsal Kartlarda da 9 Ay – 12 Ay Süreci Geçerli Olacak

Kurulsam Kredi Kartları ile yapılan alımlarda da tıpkı Bireysel Kartlarda geçerli olan 9 Ay Sınırı işleyecek.

Kurumsal Kart Sahipleri Mobilya, Beyaz Eşya, Eğitim ve Öğrenim gibi alanlarda yapacakları işlemlerde ise 12 Aya kadar Taksit imkânına sahip olabilecekler.

Telekomünikasyon Sektöründe ise yapacakları alışverişlerde Kurumsal Müşteri olmaları sebebiyle 9 Aya Kadar Taksit İmkânına sahip olabilecekler.

İşlem sonrası Taksitlendirme durumunda ise 9 Ay Sınırı geçerli olacak.

 

Taksit Sınırında Düzenleme, 12 Ay Taksit Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir