Alibaba ve Aras Kargo Anlaştı, Kargo Süresi 5 Güne İndi

Çin Merkezli satışlar yapan Alibaba firması ile Aras Kargo arasında yapılan anlaşma ile Çin’den yola çıkan siparişlerin artık 5 Gün içinde teslim edileceği duyuruldu.

Yurtdışından alışveriş yapan kişilerin en büyük sorunu olan Kargo Süresi yapılan bu anlaşma ile bir anlamda ortadan kaldırılmış oldu.

Türkiye için de dahi Kargo Firmaları tarafından ortalama 3 günde teslimat sözü verilirken Çin’den gelecek bir kargonun 5 gün içinde teslim edilmesi ciddi anlamda hızlı bir kargolama süreci gerektirecektir.

Alibaba

Aras Kargo İşbirliğini Duyurdu

Normal şartlarda satıcıya da bağlı olarak değişmekle beraber Alibaba üzerinden yapılan alımlarda 10 gün ile 40 gün arasında değişen kargo süreleri yapılan anlaşma ile Aras kargo üzerinden 5 güne indirilecek.

Söz konusu anlaşma Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Nuri BULDUK tarafından açıklandı. Kargo teslimlerini tek başına yürütecek olan Aras Kargo alıcı tarafından daha hızlı teslimat istenmesi durumunda ise ek bir ödeme ile kargo süreçlerini daha da kısaltabilecek.

Hikmet Bulduk, “Kargo sektöründe, e- ticaretin önemli oyuncularından biri olma hedefimiz için dünya e-ticaret devi Alibaba ile büyük bir adım attık. Türkiye’de Alibaba’nın kargo teslimatlarını yapacağız. Öncesinde 25-40 gün arasında gelen siparişler, işbirliğimizle çok daha kısa sürede teslim edilecek” dedi

Yine yapılan bilgilendirmelere göre yapılan anlaşma kapsamında Alibaba üzerinden satışı yapılan 10 Binin üzerindeki kargo teslimatı önümüzdeki hafta müşterilere ulaşmış olacak.

Harita Üzerinden Anlık Kargo Takibi

Yine Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Nuri BULDUK tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılından itibaren kargo takip numarası ile sistem üzerinden canlı olarak ürün takibi yapılacak.

Ürünün o an nerede olduğu GPS ve Harita Desteği ile anlık olarak kullanıcıya sunuluyor olacak.

Aras Kargo

Çin’den Alışveriş Hız Kazanmaya Başladı

Geçtiğimiz yıllarda Güven Sorunu ve Kargo Teslimat Süreleri sebebiyle birçok kullanıcının pek de olumlu bakmadığı Yurtdışı Alışverişi artık hayatımıza girmeye başladı.

Özellikle genç kuşakların Çin başta olmak üzere farklı ülkelerin online satış sitelerinden düzenli olarak ürün sipariş ettiklerini biliyoruz.

Hatta artan bu bilgi kapsamında önce Amazon.de sitesi Türkçe Dil Desteği ve Türkiye’ye Kargo sürecini aktif ederken daha sonra AliExpress, AliBaba ve GearBest gibi sitelerde Türkçe Dil Desteği sunmaya başladılar.

Kısalan kargo süreleri, Gümrükteki işlemlerin hızlanması, ürünlerin oldukça uygun fiyata kullanıcılara ulaşması artan dolar kuruna rağmen halen yurtdışından alışveriş olayını cazip tutmaktadır.

Alibaba ve Aras Kargo Anlaştı, Kargo Süresi 5 Güne İndi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir