Asus ZenFone 2 Modelinin Satış Fiyatı ve Tarihleri Belli Oldu

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Asus ZenFone serisinin 2015 yılı için pazara süreceği ve kullanıcılar tarafından merakla beklenilen Asus ZenFone 2 serisinin Fiyatı ve Satış Tarihleri netleşmeye başladı.

CES 2015 fuarında tanıtımı yapılan ve özellikle İşlemcisi ve 4 GB Ram Bellek kullanması ile dikkatleri üzerine çeken Asus ZenFone 2 serisinin hangi ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı ne nasıl bir fiyattan satılacağı açıklanmaya başlandı.

İlk etapta Asus’un anavatanı olan Tayvan’da bazı operatörler tarafından satışa sunulacak olan Asus ZenFone 2 serisi zamanla Global Pazarda da satışa çıkacak.

Asus ZenFone 2 Metal Renk
Asus ZenFone 2 Metal Renk

Asus ZenFone 2 Serisinin Fiyatları

ZenFone 2 serisi yine kendi içinde farklı kodlarla beraber gelecek ve pazara çıkarken de buna göre bir fiyatlandırma içine girilecek.

Buna göre Asus ZenFone 2 Fiyatları şu şekilde oluşmuş durumda.

  • 5,5 inç Full HD ekran, 4 GB RAM ve 32 GB hafıza – 285$
  • 5,5 inç Full HD ekran, 2 GB RAM ve 32 GB hafıza – 221$
  • 5,5 inç HD ekran, 2 GB RAM ve 16 GB hafıza – 190$
  • 5 inç HD ekran, 2 GB RAM, 16 GB hafıza – 158$

Bu noktada Tepe Fiyat olarak 285 Dolar gibi bir fiyatlandırma yapılmış durumda. Bu fiyat üzerinden bir hesaplama yaptığımızda ise oldukça ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor.

Asus ZenFone 2 Mor Renk
Asus ZenFone 2 Mor Renk

Asus ZenFone 2 Türkiye Satış Fiyatı Ne Olacak?

Henüz resmi bir rakam ya da fiyatlandırma yok. Ancak kıyaslama yaparak bir fiyat çıkarabiliyoruz.

Şu aşamada ortalama 200 – 250 Dolar arasında satış fiyatına sahip Asus ZenFone 6 modeli ülkemizde 799 TL’den satışta.

ZenFone 2 modelinin tepe serisi ise 285 Dolar gibi bir fiyattan pazara çıkacak. Bu durumda da ortalama fiyatı Türkiye için 850 TL ile 1000 TL arasında bir yerlerde olacak gibi görünüyor.

Böyle bir fiyatlandırma ile pazara çıkması durumunda Asus ZenFone 2 modeli satış rekorları kırabilir ülkemizde.

Asus ZenFone 2 Kırmızı
Asus ZenFone 2 Kırmızı

Asus ZenFone 2 Türkiye Satışı Ne Zaman Başlıyor?

Asus Türkiye bu konuda net bir bilgi vermekten geri duruyor ancak gelen haberler ve sızıntı bilgilere göre Asus ZenFone 2 serisi Mayıs 2015 gibi resmi olarak Türkiye pazarında satışa çıkacak.

Asus tarafından yapılan açıklamada birkaç ülke için bilgi verildi ancak Türkiye bu listede ne yazık ki yoktu. O açıklamaya göre Asus Zen 2 serisi 2015 Mart ayında  Singapur, Fransa, Çin ve Hong Kong pazarında, Nisan 2015 içerisinde de Hindistan ve Güneydoğu Asya bölgesinde bazı pazarlarda satışa çıkacak.

Bu noktada Mart – Nisan ayı içerisinde listelerde Türkiye yok gibi görünüyor. En yakın süreç ise Mayıs – Haziran süreci gibi görünüyor.

ZenFone 2 ile Samsung S5 Kıyaslama
ZenFone 2 ile Samsung S5 Kıyaslama

Asus ZenFone 2 Serisi Pazarı Domine Edebilir

Şuan pazarda rakip analizi yapıldığında Asus ZenFone 2 serisine en yakın Donanımsal Özelliklere sahip ürünlerin 2.000 TL civarında olduğu net bir biçimde ortaya çıkıyor.

Asus bu noktada hem İsmini hem de Donanımını bu fiyata pazarlaması durumunda pazarda birçok markayı ve rakibi eleyerek lider konuma çıkacaktır.

Ortalama olarak 899 TL veya 999 TL gibi bir fiyattan pazara çıkması durumunda 700 TL bandından başlayarak 2.000 TL bandına kadar olan bütün Akıllı Telefonların satışlarını kendi üzerine çekmeyi başarabilir Asus ZenFone 2 serisi

Hatta şu aşamada bile birçok kullanıcı Asus ZenFone 5 veya Asus ZenFone 6 serisi yerine ZenFone 2 modeli için beklemeye başlamış durumda.

Asus ZenFone 2 Modelinin Satış Fiyatı ve Tarihleri Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Seçimlerden sonra doların 3 liraya dayanacağını hesaba katarsak yazın almak isteyenler 1000-1200 lirayı gözden çıkartması gerek. Mayıs ayında Türkiye’ye gelirsek 1-2 hafta bekleyip satın alanların yorumlarını okuyup ilk partiden almaya çalışmak en mantıklısı. ;)