Asus ZenFone Ailesi İçin Güncelleme Zamanı

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Daha önceden Bilgisayar üzerinden güncelleme aldığı için sıkça eleştiri alan Asus ZenFone serisine artık Telefon Üzerinden Güncelleme gönderilmeye başlandı.

Bu hafta içerisinde Asus tarafından başlayan Güncelleme Atağı ile halen Android 4.3 Jelly Bean İşletim Sistemine sahip ZenFone kullanıcıları da Android 4.4.2 Kit Kat İşletim Sistemine taşınmaya başlandı.

Güncelleme Asus ZenFone 5 ve Asus ZenFone 6 modelleri için şuan cihazlara yüklenebilir halde.

 

ZenFone Güncellemesi İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

Cihazınızın AYARLAR sayfasına girip en alt kısımda yer alan CİHAZ HAKKINDA bölümüne giriş yapınız.

Burada bulunan YAZILIM GÜNCELLEMELERİ kısmına giriniz ve GÜNCELLEME SORGULAMASI yapınız.

Bu arada Wi-Fi ile bağlı olmanız sisin için önemli olacak. Çünkü güncelleme boyutları 400 – 500 MB’ı geçiyor. Mobil İnternet ile paketlerinizi bitirebilirsiniz.

Asus ZenFone ve PadFone Mini Modellerini Tanıttı (CES 2014)
Asus ZenFone ve PadFone Mini Modellerini Tanıttı

 

Peş Peşe Güncelleme Yapmanız Gerekecek

Güncelleme Kontrolü yapınca eğer halen Android 4.3 kullanıyorsanız güncelleme önce Güncel 4.3 Sürümüne yükseleceksiniz. Ancak sistemde Android 4.4 Güncellemesi halen beklemede olacak.

Bu sebeple güncelleme sonrasında yeniden Güncelleme Sayfasına gidip sorgulama yapmalı ve Android 4.4 Kit Kat Güncellemesini yapmalısınız. Aksi durumda Android 4.3’de kalmış olursunuz.

Asus ZenFone 6
Asus ZenFone 6

 

Android 4.4.4 Kit Kat Güncellemesi Önümüzdeki Hafta Gelecek

Asus tarafından gönderilen maillere gelen cevaplara göre Android 4.4.4 Kit Kat Güncellemesi de Kasım 2014 içerisinde cihazlara gönderiliyor olacak.

Bu sayede de 2015’in ilk aylarında Android 5.0 L Güncellemesi alacak olan Asus ZenFone serisi seneyi en güncel Kit Kat Sürümü ile tamamlamış olacak.

ZenFone 5 Özellikleri
ZenFone 5 Özellikleri

Asus Güncellemelere Önem Veriyor

Pazara kendi ara yüzü ve Agresif Fiyatı ile çıkan ve Ülkemizde de büyük ilgi gören Asus ZenFone serisi için Güncelleme Desteği beklenilenden hızlı gelmeye devam ediyor.

Cihazdaki tüm sorunları hızlı bir şekilde çözmeye çalışan Asus Yazılım Ekibi bir anlamda sorunsuz bir Asus ZenFone için kolları sıvamış ve tüm enerjisini bu alana yatırmış görünüyor.

Android 4.3 ve Android 4.4’ün hızlı çıkışı ve Android 5.0 için de kısa sürede güncelleme sözü verilmesi, bu arada da ara güncellemeler ile cihazların düzenli olarak güncel tutulması da Asus Türkiye ve Asus ZenFone ailesinin bir başarısı olsa gerek.

 

Asus ZenFone Ailesi İçin Güncelleme Zamanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Merhaba ben kitkat güncellemesi yaptım sistemde 4.4.2 olarak gözüküyor fakat telefonda bir ara ara donma söz konusu acaba buna bir çözüm var mı

    • Cihazı komple bir sıfırlayın. Daha sonra düzelecektir. Uygulama veya Oyunlardan kaynaklı olmuş olabilir.

      Cevapla
  2. 11 Kasım 2014, 17:09

    Zenfone 6. Sürümüm 4.4.2, root var ve güncelleme mevcut diyor. 101,68 mb bir güncelleme. Dosya iniyor, yükle diyorum. Telefon yeniden başlatılıyor. Güncelleme başarılı veya başarısız demiyor. Aynı güncelleme yine mevcut.

    • Root yaptı iseniz sıkıntılıdır. Bu sebeple de kendi sitesinden TÜM DOSYAYI indirip yükleme yapmanız lazım. Root attığınız için.