Başkasının Pasaportu Üzerinden IMEI Kayıt İşlemine ve İkinci Elde Satışına Yasal Engel

Yasada yapılan düzenleme ile Başkasının Pasaportu Üzerinden IMEI Kayıt İşlemi artık mümkün değil. Pasaporta Kayıt edilen cihazların ikinci el veya sıfır olarak satışının da önü kapandı.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikteki bir detay hem başkalarının pasaportu üzerinden IMEI kayıt işleminin önünü kapatırken hem de bu şekilde kayıt edilen cihazların ikinci elde satışını da engelliyor.

Yapılan düzenleme ile yurtdışından getirilen ve pasaport üzerine IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilen cihazlar sisteme girilen TC Kimlik Numarası üzerinden açılan sim kartlar ile kullanılabilecek.

 

Başkasının Pasaportuna IMEI Kaydı

 

Bu Düzenleme İkinci El Pazarını Etkileyecek

Eski sistemde başkasının üzerinden Pasaport Kaydı yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyordu. Bu sayede de yurtdışından gelen ürünleri farklı pasaportlar ile kayıt etmek mümkündü.

Ancak gelen bu düzenleme ile kayıt yapılan TC Kimlik numarasına ait bir sim kart ile kullanılma şartından dolayı artık bu cihazların ikinci elde satışının da önü kapanmış oluyor.

Yani Pasaporta Kaydedilen bir ürünü satın alırsanız bu cihazı farklı bir TC Kimlik Numarası ile alınan bir sim kart ile kullanmanız mümkün olmayacak.

 

Pasaport IMEI Kayıt İşlemi ve Pasaport Kayıt Ücretleri

 

Sistem Eski Kullanıcıları Etkileyecek mi Bilinmiyor

Yapılan bu düzenleme sonrasında eski kullanıcılar nasıl etkilenecek sorusunun cevabı henüz net değil.

Ancak şuan ki sistem tüm cihazlarda uygulanmaya başlanırsa bu durumda şuan kullanılan yüzbinlerce cihazda sorun yaşanması ihtimali oldukça yüksek.

Bakalım konuyla alakalı BTK ve Operatörler nasıl bir çalışma yapacaklar, sistem nasıl işleyecek.

 

 

Başkasının Pasaportu Üzerinden IMEI Kayıt İşlemine ve İkinci Elde Satışına Yasal Engel

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir