BlackBerry Firması Kurucusu Mike Lazaridis İle Yollarını Ayırıyor

29 yıl öncesinde RIM (Research In Motion) ismi ile kurulan ve dünyanın en büyük Mobil Cihaz Üreticisi haline gelen, geçtiğimiz günlerde ise isim değişikliğine giderek BlackBerry ismi altında buluşan firmanın kurucusu Mike Lazaridis BlackBerry firmasından ayrılma kararı aldığını duyurdu.

BlackBerry içerisinde Jim Balsillie ile birlikte yürüttükleri CEO’luk görevinden 15 ay önce ayrılan Mike Lazaridis, yerini Thorsten Heins‘e bırakmıştı.

Bu ayrılıktan sonra Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devam ettiren Lazaridis için kurucusu olduğu BlackBerry (Research In Motion) firması başkanın bu görevden de ayrılacağını duyurdu.

1 Mayıs itibari ile görevini tamamen bırakacak olan Mike Lazaridis, BlackBerry 10 ile birlikte görevini tamamladığını ve şirketi emin ellere bıraktığını söyledi.

BlackBerry Firması Kurucusu Mike Lazaridis İle Yollarını Ayırıyor
BlackBerry Firması Kurucusu Mike Lazaridis İle Yollarını Ayırıyor

Bunun üzerine bir açıklama yapan Thorsten Heins ise Lazaridis’e BlackBerry’ye yaptığı katkılardan ve elde ettikleri başarılardan dolayı teşekkür etti. BlackBerry 10 için ise ayrıca teşekkür eden Heins, kişisel olarak da CEO’luk görevinde kendisine yardım ettiği için minnettar olduğunu da dile getirdi.

Mike Lazaridis kurucusu olduğu şirketten ayrılarak yeni kurmuş olduğu Quantum Valley Investments isimli şirkette iş hayatına devam edecek. CEO’luk görevini beraber yürüttükleri Jim Balsillie ise Lazaridis’ten daha önce şirketten ayrılmış ve elindeki tüm hisselerini satmıştı. Bakalım Lazaridis’te böyle bir hamle yapacak mı?

Ayrıca bu görev değişimi ve el değiştirme gibi işlemler sonrasında BlackBerry firması için yeni bir dönemde başlamış olacak. İlerleyen günlerde farklı atılımlar içerisine girmesi bile söz konusu olabilir.

Bakalım 2013 başında bir adım atan ve geçmişi silerek yoluna Yeni Ürünler – Yeni İsim – Yeni İşletim Sistemi ile devam kararı alan BlackBerry için Yeni Yönetim olgusu neleri değiştirmeye başlayacak.

 

BlackBerry Firması Kurucusu Mike Lazaridis İle Yollarını Ayırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir