Google Haritalar engelleri kaldırıyor!

Google şirketi, Google Haritalar için yayınladığı son güncelleme ile birlikte artık tekerlekli sandalye erişebilirliğini uygulamaya eklemiş oldu. Google Haritalar’da bu özellikle başlayıp bütün engelleri kaldırmayı hedeflendiği söyleniyor!

 

Google Haritalar için geçtiğimiz günlerde yayınlanan bu güncelleme sayesinde tekerlekli sandalye kullanan insanlar için çok yararlı bir yama eklendi.

Geçen senenin sonunda, Aralık ayında önceden karar verilen belirli bölgelerde tekerlekli sandalyenin erişebilirliğini test eden Google firması, şimdi ise yayınlanan güncelleme ile birlikte bu özelliği dünyanın her bir yanındaki tekerlekli sandalye kullanan kullanıcılarına sunuyor. Yayınladığı verilere göre, 7 milyondan fazla yere tekerlekli sandalye ile gidilebileceğini yayınlayan Google, bu verilerin toplanmaya ve yayınlanmaya devam edeceğini söyledi.

Kendi veri dizaynını kullanmakta olan Google, bu sayede veri işlemleri için gereken süreci yarıya indirerek tekerlekli sandalye kullanan kullanıcılarının bir konuma giderken o konum hakkında daha detaylı ve önemli bilgilere sahip olabileceğini açıkladı.

Yaptığı bu proje ile bir çok engelli kullanıcısına kolaylık sağlamış olan Google, engelli insanları düşünerek hem yardım ediyor hem de bu olay için farkındalık yaratmaya çalışıyor. Eğer sizde bir mekanın tekerlekli sandalye için uyumlu olup olmadığını engelli kullanıcılarla paylaşmak istiyorsanız tek yapmanız gereken Google Haritalar uygulamasına girmek ve mekanın üzerine tıklayarak Hakkında bölümünden “Değişiklik Öner” kısmına tıklamak. Sonrasında ise tekerlekli sandalye ile ilgili gösterilen kısmı doldurmanız gerekiyor.

 

 

 

 

Google Haritalar engelleri kaldırıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir