Google Play Store 4.0 Sürümü İle Daha Hızlı ve Sade Bir Şekle Büründü

Android İşletim Sistemi için olmazsa olmazlardan birisi olan Uygulama Sayfası olan Google Play Store için 4.0.25 kodlu güncelleme kullanıcılar için indirilebilir hale getirildi.

2012 senesi içerisinde Android Market olan ismini Google Play Store olarak değiştiren ve 3.0 sürümüne adım atan Uygulama Market Sayfası bu güncelleme ile de 4.0 sürümüne yükselmiş oldu.

Tasarım noktasında sıfırdan bir elden geçirme yaşayan Google Play Store bir anlamda daha hızlı ve kolay kullanılabilir hale gelmiş durumda. Bunun dışında da ek özellikler ile desteklenen yeni tasarım kullanıcılar açısından oldukça başarılı bir hale gelmiş durumda.

Yenilenen yazılım içerisine eklenen Kitap, Film ve müzik satış noktaları sayesinde de artık Google Play Market üzerinden bu tarz ürünleri satın almak mümkün hale getirilmiş oluyor. Ancak bu özellik şimdilik Türk Kullanıcılar için ne yazık ki aktif değil.

Google Play Store 4.0 Sürümü İle Daha Hızlı ve Sade Bir Şekle Büründü
Google Play Store 4.0 Sürümü İle Daha Hızlı ve Sade Bir Şekle Büründü

“Sade ve Hızlı” sloganı ile telefonlarımızdaki yerini almaya başlayan Google Play Store 4.0 sürümü daha rahat okunabilir hale getirilmişi canlı renklerle kaplanmış ve hızlı bir çalışma sistemine kavuşmuş durumda. Bu sayede de özellikle Mobil İnternet Paketleri ile uygulama sayfasına giriş yapan kullanıcıların kullanımı daha rahat bir hale getirilmiş durumda.

Tüm uygulamaları otomatik güncellenecek şekilde ayarladıktan sonra, uygulamalar doğal olarak kendini güncellemeye başlıyorlar. Fakat siz bazı uygulamalardaki otomatik güncellemeyi kapatabileceksiniz. Zaten son sürümlerde yapabildiğimiz bu özellik, 4.0’da da korunuyor.

Uygulamalarla ilgili bölümlerin yeşil temaya sahip olduğu Play Store 4.0‘da uygulama simgeleri de büyütülmüş. Farklı kategorilerde renk değiştiren uygulama, mesela kitap satın alacağınız zaman mavi ağırlıklı bir renk alıyor.

Uygulamayı yüklemeden önce, bizden istenen yetkileri gruplandırarak, daha anlaşılabilir hale getiren yeni market uygulaması, güvenlik zaafiyetlerini de bir nebze azaltacak gibi gözüküyor.

Bu hafta veya önümüzdeki hafta içerisinde Türkiye için de hazırlanacak ve indirilebilir hale getirilecek Google Play Store 4.0 sürümü ilerleyen günlerde birçok yenilik ile de karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

 

Google Play Store 4.0 Sürümü İle Daha Hızlı ve Sade Bir Şekle Büründü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir