Huawei FreeBuds Bluetooth Kulaklık Ailesi Tanıtıldı

Huawei tarafından tasarlanan ve Apple AirPods modeline oldukça fazla benzeyen Huawei FreeBuds isimli Bluetooth Kulaklık modeli tanıtıldı.

Huawei P20 ve P20 Pro modelleri ile birlikte tanıtımı yapılan Huawei FreeBuds isimli kulaklık modeli birçok özelliği ile en yakın rakibi Apple AirPods modelinden çok daha iyi konumda.

Ancak tasarımsal olarak AirPods modeline çok fazla benzerlik taşıması birçok kullanıcı tarafından da eleştirilmeye başlanmış durumda.

Peki, Huawei FreeBuds kullanıcılara hangi özellikleri sunuyor, hangi fiyat seviyesinden satışa çıkacak ve Türkiye’de satılacak mı?

 

Huawei FreeBuds Tanıtım

 

10 Saate Varan Müzik Dinleme Süresi

Rakiplerinin bir basamak üstünde yer almayı isteyen Huawei firması FreeBuds modeli ile 10 saate varan müzik dinleme süresini kullanıcılarına sunmayı amaçlıyor.

Tıpkı Apple AirPods ve Samsung IconX modellerinde olduğu gibi bir şarj kutusuna da sahip olacak olan modelin Siyah ve Beyaz renk seçeneklerine sahip olacağı da verilen bilgiler arasında.

Batarya noktasında AirPods modellerinin bir basamak önüne çıkan FreeBuds modeli ses izolasyonu konusunda da rakiplerinden iyi olduğunu iddia ediyor.

 

Huawei FreeBuds

 

Fiyat Noktasında Rakiplerine Yakın Olabilir

159 Euro gibi bir fiyat üzerinden satışa çıkacağı duyurulan Huawei FreeBuds modelinin Türkiye’de Apple AirPods serisine fiyat olarak yakın olacağını düşünebiliriz.

Apple AirPods modelinin Almanya satış fiyatlarına baktığımızda 160 Euro gibi bir fiyattan satışta olduğunu görebiliyoruz. Duyurusu yapılan Huawei FreeBuds serisi de 159 Euro fiyattan satışa çıkacak.

Kıyaslamayı Türkiye pazarı için yapacak olursak AirPods ailesi ülkemizde 899 TL’den satılıyor.

Huawei FreeBuds serisinin de 899 TL ile 999 TL arasında bir fiyat seviyesinden ülkemizde satışa çıkmasını beklemek yanlış olmayacaktır.

Malum Euro kuru 5 TL seviyesine ulaşmış durumda. Vergiler bile eklenmeden cihazın düz satış fiyatı 795 TL oluyor Buna eklenecek olan KDV – ÖTV gibi vergilerden sonra rakamın bir tık daha yükselmesini beklemek yanlış olmayacaktır.

Huawei FreeBuds & Apple AirPods

Huawei FreeBuds Bluetooth Kulaklık Ailesi Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir