Karma Firması 1.9 Saniye’de 100 KM Hıza Ulaşan Karma SC2 Modelini Tanıtıldı

Elektrikli Otomobil Pazarında Tesla’nın rakibi olarak gösterilen Karma firması tarafından firmanın yeni nesil elektrikli aracı Karma SC2 modeli tanıtıldı.

Los Angeles’te gerçekleştirilen bir fuarda boy gösteren California merkezli Karma firması yeni konsept otomobili Karma SC2 modelini görücüye çıkardı.

Tasarımı ve teknolojik altyapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran CS2 modeli fuarın da en gözde araçlarından birisi olmayı başardı.

 

1.100 Beygir Güç ile 100 KM’ye 1.9 Saniye’de Ulaşacak

Yukarı yönlü açılan kapıları ile oldukça havalı bir tasarıma sahip olan Karma SC2 modelinin toplamda 1.100 beygirlik bir güç ile 14.000 Nm tekerler torku üreteceği iddia ediliyor.

Firma tarafından verilen bilgilere göre yüksek tork üretimi sayesinde aracın 0’dan 100 KM hıza ulaşması ortalama olarak 1.9 saniye gibi oldukça kısa bir sürede gerçekleşiyor.

Yine firma tarafından verilen detaylara göre Karma SC2 modelinin 120 kWh’lik bir bataryaya sahip ve ortalama sürüş menzili 563 km.

 

Karma SC2 Elektrikli Otomobil

 

Karma SC2 Ucuz Bir Otomobil Olmayacak

Karbon Seramik fren sistemi, yarış araçlarında görmeye alışkın olduğumuz Pushrod Süspansiyon sistemi ve Tork Yönlendirme sistemi gibi birçok üst düzey teknolojiyi bünyesinde barındıracak olan SC2 modelinin yol tutuş performansını arttırdığı söylenen ultrasonik dinamik rejeneratif panellere de sahip olacağını söylemek gerek.

Parmak İzi ve Yüz Tanıma sensörleri, yolcu için kişisel alan oluşturan 3D Ses Sistemi ve gerektiği zaman tamamen karartılabilen Elektrokromatik Camlarda Karma SC2 modelinin dahili bileşenleri olarak karşımıza çıkacak.

Tesla tarafından kullanılan Otonom Sürüş Teknolojisinin bir benzerini kullanan Karma firması SC2 modelinde Drive And Play adını verdiği teknoloji ile araç hareket halinde iken tüm görüntüyü 360 derece kaydedebilecek ve sürücüye bir sürüş simülasyonu etkisi sunabilecek.

 

Karma SC2 Elektrikli Otomobil

 

Benzinli ve Dizel Araçlardan Elektrikli Araçlara

Son yıllarda Tesla ve Karma gibi geçmişi klasik otomobil dünyasından gelmeyen firmaların hızlı bir şekilde yükseltmeye başladığı Elektrikli Otomobil Pazarı Benzinli ve Dizel Araçları birkaç yıl içerisinde arka plana itecek gibi görünüyor.

Tasarımsal olarak geliştirilen ve standart otomobillerden daha gösterişli halen gelen elektrikli araçlar, artan sürüş menzilleri ve hızlanma sürecindeki başarıları ile özellikle gençlerin dikkatini çekmeye başladılar.

Her ne kadar ülkemizde araçlardan alınan vergiler sebebiyle bu tarz elektrikli otomobillere ulaşmamız ciddi anlamda pahalı bir zevk olsa da zaman içinde daha uygun fiyatlı modellerin pazara çıkması ile de Elektrikli Otomobil Pazarı ciddi anlamda ivme yakalayacak gibi görünüyor.

 

Karma Firması 1.9 Saniye’de 100 KM Hıza Ulaşan Karma SC2 Modelini Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir