Nokia Lumia 625 Modeli Resmen Tanıtıldı

Nokia tarafında Akıllı Telefon modellerinin üretimine son sürat devam ediliyor. Bu modellerden birisi olan Lumia 625 serisi de yapılan bir basın toplantısı ile resmen pazara sürülmüş oldu.

4,7 inçlik bir ekran yapısı ile kullanıcı karşısına çıkan Nokia Lumia 625 modeli özellikle pazarda oldukça fazla rağbet gören Büyük Ekranlı modellerin karşısında iyi bir rakip olma düşüncesi ile pazara sürülmüş gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S4 ve HTC One gibi modellerle eşdeğer bir ekran boyutuna sahip olan Lumia 625 modelinde fiyat ise rakiplere göre daha aşağıda konumlandırılmış durumda.

Qualcomm SnapDragon S4 işlemci ailesi ile pazara çıkan ve 1.2 Ghz lik Çift Çekirdekli bir işlemci performansı sunan model de kullanılan 512 MB’lık ram ise açıkçası hayal kırıklığı olarak nitelendirilebilir. Bu modelde en azından 1 GB’lık bir ram kullanılması daha başarılı olurdu düşüncesindeyiz.

Nokia Lumia 625 Modeli Resmen Tanıtıldı
Nokia Lumia 625 Modeli Resmen Tanıtıldı

8 GB Dahili Depolama alanı ile gelen ve 64 GB’a kadar arttırılabilen bir Micro SD Kart yuvasına sahip olan Lumia 625 modelinde 2000 mAh’lik bir batarya kullanılmış. Bu noktada büyük ekran ve düşük işlemci özellikleri de dikkate alındığın bir kullanıcı için 1 günü rahatlıkla çıkaracak bir model gibi görünüyor.

Tabi ki Windows Phone 8 İşletim Sistemi ile gelen Nokia Lumia 625 modelinde kullanılan sürümde WP8’in son sürümü olan ve Amber kod adı ile bilinen sürüm olacak şekilde tercih edilmiş.

5 MP’lik bir kamera ile gelen ve Nokia Lumia 1020 modelinde bulunan Nokia Smart Camera özelliklerini bünyesinde barındıran Lumia 625 modeli ile 1080p video kalitesinde saniyede 30 kare olacak şekilde video çekimi yapabiliyorsunuz.

Özellikle haraketli görüntülerde başarılı sonuçlar veren Nokia 625 modeli arka arkaya 7 fotoğraf çekimi yaparak o ana ait olan her haraketi size sunmayı başarmış oluyor. Üst model olan Nokia Lumia 925 modelinde bu sayı 10 idi. Yani 625 modeli de oldukça başarılı bir çekim hızı yakalayabiliyor.

Nokia Lumia serisinde alışık olduğumuz dış kaplama ile pazara çıkacak olan Nokia Lumia 625 modeli yine birçok renk seçeneği ile kullanıcı karşısına çıkacak.

Bir anlamda ekran boyutunu arttırarak büyük ekranlı telefon kullanmak isteyenlere hitap eden Lumia 625 modeli bir yandan da düşük özellikleri ile çok yüksek bir fiyattan satılmayacak olmanın getirdiği fiyat avantajını kullanacak gibi görünüyor.

Nokia Lumia 625 modelimim Eylül ayında Avrupa Akıllı Telefon Pazarında 220 Euro gibi bir fiyattan satışa çıkması bekleniyor. Modelin ülkemizdeki tahmini satış fiyatı ise 599 TL ile 799 TL arasında bir konumda olacaktır diye düşünüyoruz.

Nokia Lumia 625 Modeli Resmen Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir