Qualcomm SnapDragon 820 İşlemcisi Otomobillerde Kullanılacak

Akıllı Telefon Modellerinin 2016 yılında sıkça kullanacağı SnapDragon 820 serisi Mobil İşlemci Ailesinin yakın dönemde Otomobillerde de kullanılacağı netleşti.

Audi markası ile başlatılan ortaklık sonrasında SnapDragon 602A isimli chipsete dahil olan yeni nesil işlemci ailesi SnapDragon 820 serisinin araçlarda da kullanılacağı netleşmiş oldu.

Audi markası ile pazara sürülecek olan 2017 model otomobillerde kullanılması planlanan işlemcinin özellikle Akıllı telefonlar ile kolay senkron olabilmesi için bu işlemcinin tercih edildiği gelen bilgiler arasında.

 

Yeni Markalarda Dahil Olacaklar

4 Çekirdekli Qualcomm 64 Bit Kyro serisi işlemci, Adreno 530 GPU ve Hexagon 680 DSP Yüksek Ses Desteği ile birlikte Akıllı Otomobillerde hayatımıza girmiş olacaklar.

İlk olarak Audi markası altında göreceğimiz SnapDragon 602A serisi Otomobil İşlemci Yapısı, daha sonra SnapDragon 820 ile beraber Masserati ve Mercedes gibi üst düzey markaların otomobillerinde de kullanılmaya başlanacak.

Şuan ki pazarın ilerleyişine göre 2020 yılı gibi artık pazardaki her marka ve modelde Mobil İşlemci Tercihlerinin yer alması bekleniyor.

 

Qualcomm SnapDragon 820 İşlemcisi Otomobillerde
Qualcomm SnapDragon 820 İşlemcisi Otomobillerde

 

Bu Yapılanmalar Sayesinde Akıllı Sürüş Sistemleri de Gelişecek

SnapDragon 820 ailesi ile başlayan Akıllı Otomobil İşlemcisi furyası bundan sonraki süreçte diğer firmaların da çalışmaları ile güç kazanacaktır.

Yavaş yavaş Akıllı Otomobil Sistemleri üzerindeki çalışmaların da bu yapılar ile birleşmesi ile 2020 yılına doğru gittiğimizde sürüş esnasında sürücünün üstünden birçok yükü alan otomobiller pazara çıkmış olacak gibi görünüyor.

 

Qualcomm SnapDragon 820 İşlemcisi Otomobillerde Kullanılacak
Qualcomm SnapDragon 820 İşlemcisi Otomobillerde Kullanılacak

 

Kazaların Azalması, Cezaların Düşmesi Bekleniyor

Özel olarak programlanacak Mobil İşletim Sistemleri sayesinde araçların Sanal Zekâ Kabiliyetleri daha yüksek seviyeye çıkacak, işlem yapma hızları artacaktır.

Bu sebeple de Şoför – Araç ve Yol konusunda daha hızlı etkileşimler yaparak kaza yapma oranlarının düşmesi sağlanmış olacaktır.

Ayrıca yollardaki trafik kurallarına uyulması konusunda Akıllı Otomobillerin getirecekleri küçük kısıtlamalar sayesi de ceza yeme oranları da düşecektir.

Tabi ki buna bağlı olarak trafik güvenliği çok daha rahat sağlanabilecek, hem yaylar hem de araçlar için daha güvenli bir sürüş dönemi başlayacaktır.

Bakalım Akıllı Otomobiller hangi dönemde direkt olarak Şoförsüz Kullanıma %100 uyumlu hale gelebilecekler.

 

Qualcomm SnapDragon 820 İşlemcisi Otomobillerde Kullanılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir