Sony Xperia A2 ( Z2 Compact) Modelinin Görselleri ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Sony tarafından 2014 senesinde pazara sürülen Sony Xperia Z2 modelinin küçük kardeşi olacak olan Sony Xperia A2 modeli sızdırılmaya başlandı.

Sony Xperia Z2 Compact adı ile değil de Sony Xperia A2 olarak pazara sürülecek olan yeni model donanım olarak Sony Xperia Z2 modelinden pek aşağı kalmıyor. Tek farklı ise biraz kasa biraz da ekran boyutu değişikliği.

Qualcomm SnapDragon 800 veya 801 serisi bir işlemci ailesine sahip olacak olan Xperia A2 modelinde 4 Çekirdekli 2.3 – 2.5 Ghz’lik bir işlemci hızına ulaşılmış olacak.

2 GB RAM ile gelecek olan cihazda 16 GB Dahili Depolama Alanı ve 63 GB’a kadar yükseltilebilen bir Mikro SD Kart Girişi bulunacak. Cihazın ortalama olarak 12-14 GB gibi bir kullanıcı kullanım alanı sunması bekleniyor.

Sony Xperia Z2 Compact - Xperia A2
Sony Xperia Z2 Compact – Xperia A2

Gri/Siyah, Beyaz, Lavanta ve Turuncu renk seçenekleri ile gelmesi beklenilen Xperia Z2 Compact modelinin başka renk seçenekleri ile de daha fazla seride satışa çıkması bekleniyor.

128mm × 65mm × 9.6mm boyutlarına sahip olacak olan modelde 4.3 inç boyutunda 720*1280 piksel değerlerine sahip HD Ekran tercih edilmiş durumda.

20.7 MP değerinde bir arka kamera ile satışa çıkacak olan modelin 2.2 MP değerinde birde ön kamerası olacak. Özellikle Selfie çekenler için ideal bir çözünürlük diyebiliriz bu noktada.

2300 mAh’lik bir batarya ile satışa çıkacak olan modelin 4.3 inçlik HD Ekrana sahip olması batarya ömrü noktasında başarılı bir sonuç almamız anlamına gelecek.

 

Sony Xperia A2 Modelinin Özellikleri
Sony Xperia A2 Modelinin Özellikleri

 

IP5 ve IP8 Sertifikalarına sahip olacak olan Sony Xperia A2 modeli Suya ve Toza karşıda dayanıklı olacak.  Cihazda 4K Video Çekimi ve Ekrana Çift Tıklayınca Kilidin Açılması gibi özellikler ise şu aşamada üründe mevcut değil gibi görünüyor.

Bakalım 2014 senesinin Küçük Amiral Gemisi Sony Xperia Z2 Compact, Pazara çıkış adıyla Sony Xperia A2 modeli ne zaman, hangi özellikler ve hangi fiyat etiketi ile pazara çıkacak.

Sony Xperia A2 ( Z2 Compact) Modelinin Görselleri ve Özellikleri Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir