Türk Telekom ve Avea Akıllı Telefon Üretecek mi?

Son dönemde pazarda oldukça haraketli dönemler yaşayan ve AveaTTnetTürk Telekom üçlüsünü bir anlamda tek çatı altında toplama çalışmalarına devam eden Türk Telekom firması Mobil Pazara da göz kırpmaya başladı.

Özelleştirme sonucu satın alındıktan sonra hızlı bir atılım gerçekleştiren Türk Telekom bu kapsamda birçok alanda da düzenlemeler yapmaya başladı.

Türk Telekom Uluslararası ve Toptan Satış Başkanı Mehmet Toros, dün yapılan CeBIT 2012 tanıtım toplantısında konuşma yaptı. Toros konuşmasında, firmanın sadece internet teknolojileriyle yetinmeyeceğini gösteren açıklamalarda bulundu. Toros, şu anda prototip aşamasında olan bükülebilir mobil cihazlardan bahsetti ve Türk Telekom olarak bu teknolojileri üretmek istediklerini dile getirdi.

Türk Telekom Mobil Telefon Pazarına Girmeye Hazırlanıyor
Türk Telekom Mobil Telefon Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Peki bu kadar Mobil Dünyaya yakın bir firmanın gelecek 1-2 sene içerisinde Mobil Cihaz Üretimine başlaması nasıl karşılanır.

Şu aşamada Vodafone ve Turkcell markaları kendi isimleri ile Huawei firmasına ürün ürettirerek Türkiye pazarına sunuyorlar. Ancak Türk Telekom firmasının ortağı olduğu Avea’da henüz bir çalışma mevcut değil.

Bu noktada rakiplerinden geride kalan Avea ve Türk Telekom firmaların yakın dönemde Huawei veya ZTE gibi bir firma ile anlaşma yaparak Türkiye pazarına kendi markası ve logosu ile ürün satışına başlaması muhtemel bir adım gibi görünüyor.

Türk Telekom ve Avea Akıllı Telefon Üretecek mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir