Twitter Hesap Onaylama – Mavi Tik Bir Süre Devre Dışı Kalacak

Twitter kullanıcılarının yakından bildiği Onaylı Kullanıcı – Mavi Tik işlemleri için kullanılan Kullanıcı Onaylama Sisteminde yaşanan bir sorun sebebiyle sosyal medya devinden bir açıklama yapıldı.

Yıllardır sorunsuz bir şekilde çalışan ve kullanıcıların Onaylı Hesap almasına imkân sağlayan kullanıcı doğrulama sisteminde bilinmeyen bir hatanın oluştuğu ve bu sebeple de Mavi Tik işlemlerinin bir süreliğine askıya alındığı belirtildi.

Açıklama direkt Twitter CEO’su Jack DORSEY tarafından yapıldı. Ancak sorunun nereden ve neden kaynaklı olduğu konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

 

Twitter Mavi Tik - Onaylanmış Hesap Alma

 

Onaylı Hesap – Mavi Tik Nedir?

Hesap Onaylama İşlemi aslında o Twitter hesabının sahibinin Gerçek Kişi olduğunu kanıtlamak amacıyla yapılan bir işlem.

Özellikle yüksek sayıda takipçisi olan kullanıcılar Mavi Tik süresine dâhil olup hesaplarını Onaylı Hesap seviyesine çıkarabiliyorlar.

Son yıllarda ise farklı ajanslar belirli bir meblağ karşılığında kullanıcılara Mavi Tik – Onaylı Hesap Hizmeti vermeye başladı.

Son dönemde de bu durum büyük bir Pazar halini almaya başladı. Birçok firma artık sahibi kim olursa olsun birkaç temel işlem ile Mavi Tik alabiliyor.

Twitter bir anlamda bu Kayıt Durdurma İşlemlerini yaşanan bu tarz olayların önüne geçmek adına yapılan bir çalışma neticesinde de almış olabilir.

Ya da belirtildiği gibi sistemsel bir arıza kaynaklı olarak sistem güncellemeleri için de almış olabilir.

Ancak şurası kesin ki kısa vadede Onaylanmış Hesap almak isteyen kullanıcıların başvuru için biraz beklemeleri gerekecek.

Twitter Hesap Onaylama – Mavi Tik Bir Süre Devre Dışı Kalacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir