Windows Phone devri sona erdi!

Microsoft firmasının büyük amaçlarla ortaya koyduğu Windows Phone 8.1 güncellemesi ile birlikte resmi olarak yolun sonuna geldi diyebiliriz. İşletim sisteminin desteği firma tarafından sona erdirildi!

 

Microsoft firması Windows Phone ile birlikte uzun zamandır girmeyi hedeflediği akıllı telefon piyasasına giriş yaparak iOS ve Android işletim sistemlerine rakip olmayı ve kendine yeni genişleme alanı oluşturmayı hedeflemişti. Bu akıllı telefonlarla birlikte Windows işletim sistemi ile beraber yeni bir pazar alanı oluşturulmuştu. Maalesef ki bunların hepsi geçmişte kaldı çünkü Microsoft firması, Windows Phone 8.1 için tüm desteğini geri çekti.

Windows Phone macerasının başına baktığımızda bunun Nokia ile birlikte yürütülen bir proje olarak düşünmek mümkündü. Fakat Microsoft bir türlü iOS ve Android üstünlüğü bulunan akıllı telefon pazarında istediği gibi bir başarı yakalayamadı. Ve bugün itibariyle bir süredir konuşulan karar resmi olarak yayınlandı ve Microsoft firması, Windows Phone 8.1’e verilen desteği durdurdu.

Şuan Windows Phone kullanan kişilerin telefonları elbette ki kullanılmaz hale gelmeyecekler fakat artık güncelleme almayacağınızı belirtmemiz gerekiyor. Teknik, yazılımsal sorunlarınız konusunda kendi başınıza kaldığınızı söylememiz gerekiyor. Microsoft uzun süredir bir veri yayınlamadığı için Windows Phone pazarının ne kadar bir genişliğe sahip olduğunu ve bu durumdan kaç kişinin etkileneceğini bilemiyoruz. Fakat bu kullanıcı büyüklüğünün de düşük seviyelerde olduğunu tahmin edebiliyoruz.

Microsoft şirketinin tekrar akıllı telefon piyasasına giriş yapacağını biliyoruz. Bakalım bu girişimleri nasıl sonuçlanacak?

Windows Phone devri sona erdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir