Android One İşletim Sistemli General Mobile 4G Göründü

Düşük Bütçeli Cihazlarda kullanılması için hazırlanan Android One İşletim Sistemine sahip olan  General Mobile 4G modeli resmi olarak duyuruldu.

Google tarafından gelişmekte olan bölgelere ve düşük bütçeli ürünlerde kullanılmak üzere hazırlanan ve Saf Android yapısında olan Android One İşletim Sistemine sahip ilk cihazlardan birisi de General Mobile 4G serisi oldu.

Yakın dönemde satışına başlanması beklenilen General Mobile 4G serisi 699 TL gibi bir rakamdan Türkiye Pazarına giriş yapacak.

 

General Mobile 4G Tanıtım
General Mobile 4G Tanıtım

Android One İşletim Sistemi, Ne Sunuyor?

Aslında Saf Android ile aynı olan ve günümüzde kullandığımız Android İşletim Sistemi ile aynı özelliklerde olan Android One sadece firmalar tarafından ara yüz eklenmemiş bir seri olarak ortaya çıkıyor.

Bunun dezavantajı ek görseller ve düzenlemeler olmadığı için marka farkı olmadan alacağınız Android One İşletim Sistemli cihazlarda aynı ara yüzü görmek olacak.

Ancak avantajı ise Güncellemelerden ilk yararlanacak kişilerden olacak olmanız. Çünkü Saf Android kullanması sebebiyle Nexus serileri gibi ilk güncelleme alacak cihazlar arasında Android One kullanan cihazlar olacaktır.

Yeniden belirtmekte fayda var.

Android One İşletim Sistemi normal Android İşletim Sistemi ile aynıdır. Yani şuan Android One kullanıcıları Android 5.1.1 Lollipop Sürümüne sahip Akıllı Telefonlarını kullanmaktadırlar.

 

Android One ve General Mobile 4G Türkiye Pazarına Çıkıyor
Android One ve General Mobile 4G Türkiye Pazarına Çıkıyor

General Mobile 4G Modelinin Teknik Özellikleri

Android One İşletim Sistemi ile gelecek olan General Mobile 4G serisinde SnapDragon 410 serisi 64 Bitlik bir işlemci ailesi tercih edilmiş durumda. İşlemcimiz 4 çekirdekli bir yapıya sahip olup 1.2 Ghz’lik bir hızda kullanım imkanı sunmaktadır.

Android 5.1.1 Lollipop İşletim Sistemi Sürümüne sahip olacak olan GM 4G serisinde 5 inçlik IPS HD ekran kullanılmış durumda.

Corning Gorilla Glass 4 serisi bir cama sahip olacak olan serinin 13 MP Arka Kamera ve 5 MP Selfie Kameraya sahip olacağının da altını çizmekte fayda var.

 

General Mobile 4G Tanıtım
General Mobile 4G Tanıtım

 

Arka kamera ile Full HD Video Kaydı imkânı sunabilecek olan General Mobile 4G serisi Panorama Çekim ve Photoshare gibi ek düzenlemeler ile kullanıcıya birçok şeyi cihaz üzerinden yapma imkânı sağlamış olacak.

2 GB Ram Bellek ile kullanıcı karşısına çıkacak olan modelde 16 GB Dâhili Depolama Alanı ve 32 GB Mikro SD Kart desteği de sunuluyor.

 

General Mobile 4G Teknik Özellikler
General Mobile 4G Teknik Özellikler

 

4G/LTE Destekli olarak Türkiye Pazarına sunulacak olan General Mobile 4G serisinin 4G Hızında 150 Mbps, 3G hızında ise 42 Mbps hızlarında dosya indirmesi mümkün.

Bluetooth 4.0, A-GPS, HotSpot, WiFi Direct ve diğer bağlantı özellikleri ve birimlerine de sahip olan cihazımızda Siyah ve Beyaz renk seçenekleri tercih edilmiş durumda.

General Mobile 4G serisinin Türkiye pazarında 699 TL’lik bir fiyattan satışa sunulacağını ve Android Güncellemelerini ilk olarak alan telefonlardan birisi olacağını yeniden belirtmekte fayda var.

 

Android One İşletim Sistemli General Mobile 4G Göründü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir