Uçakta Samsung Galaxy Note 7 Taşıyanlara 550.000 TL Ceza ve 10 Yıl Hapis İstenecek

Ülkemizde henüz bu denli bir çalışma başlatılmamış olsa da Amerika Birleşik Devletleri kısa sürede Samsung Galaxy Note 7 modelini pazardan silmeyi kafaya koymuş durumda.

ABD Federal Sivil Havacılık Dairesi tarafından Uçaklarda Note 7 Kullanımı ve Bulundurulması tamamen yasaklandı. Yani sadece Kapalı olarak yanınızda taşımak isteseniz dahi Note 7 uçağa alınmıyor.

Ancak bir şekilde uçağa alınır ve uçak içinde bu fark edilirse ürünün sahibi için FAA tarafından alınan “Acil Kısıtlama / Yasağı No. FAA-2016- 9288” kararına istinaden 10 Yıla Kadar Hapis ve 550.000 TL civarında bir Para Cezası işlemi uygulanabilecek.

 

Türkiye’de Henüz Bir Yasak Yok

Ülkemizdeki havayolu şirketleri uçuşlar öncesinde Samsung Galaxy Note 7 kullanıcılarına yönelik bir Uçuş Uyarısı yapmaya devam ediyor.

Ancak konuyla alakalı olarak Sivil Havacılık Kurumu tarafından henüz bir yasak getirilmedi.

Yani şuan için ülkemizde Note 7 sahibi olan kullanıcılar cihazlarını kapalı tutmak ve bagaja vermemek şartı ile uçuşlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.

Tabi ki Samsung Türkiye tarafından başlatılacak olan Değişim Kampanyası kapsamında Samsung Galaxy Note 7 sahibi olan kullanıcıların kısa sürede cihazlarını iade etmeleri artık bir gereksinim.

Çünkü yakın dönemde BTK tarafından Samsung Galaxy Note 7 modeli için ayrılan IMEI Kodlarının tamamı iptal edilecek ve İade – Değişim işlemi yapmayan kullanıcıların telefonları otomatik olarak kullanım dışı kalacak.

Konuyla alakalı olarak daha önce yayına aldığımız “Samsung Türkiye “Note 7 Değişim Programını” Açıkladı (14 Ekim 2016)” başlıklı yazımızdan İade – Değişim Sistemini ve Samsung Türkiye tarafından yayınlanan resmi bildiriyi görebilirsiniz.

Samsung bu konuda 2 ay gibi bir sürede Üretim – Satış – İade – Değişim ve Geri Toplama sürecini bir anlamda tamamlamış oldu.

Uçakta Samsung Galaxy Note 7 Taşıyanlara 550.000 TL Ceza ve 10 Yıl Hapis İstenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir