AdBlock Kullanan Mobil Cihazlarda %50 Pil Tasarrufu Sağlanıyor

Sitelerdeki reklamları engellemek üzere kurgulanan AdBlock tarzı uygulamalar ile Web Kullanımlarında ortaya çıkan Batarya Kayıplarının %50 Azaltılması mümkün gibi görünüyor.

Apple iPhone 6s serisi bir Akıllı Telefon kullanılarak yapılan testlerde bu öngörüyü destekleyecek bir Batarya Kullanım Süresi elde edilmiş durumda.

Tabi ki her marka ve model için geçerli bir süre olmasa da özellikle Wi-Fi veya 3G ile internet bağlantısı yapan kullanıcılar için ciddi bir Batarya Koruması sağlayacak gibi görünüyor.

 

Reklam Engelleme Yazılımı
Reklam Engelleme Yazılımı

 

Reklam Görsellerini Engelliyor

AdBlock adı verilen uygulamalar temel manada sitede bulunan Reklam Görsellerini engellemek üzere kurgulanıyor.

Bu sayede siteye giriş yaptığınız an sitede bulunan Haraketli Bannerlar ve Reklam Görselleri size görünmüyorlar.

Reklamların görünmemesi sayesinde site yüklenirken bu ekstra görseller yüklenmemiş ve cihaz ekranında fazladan bir piksel yoğunluğu sağlamamış oluyorlar.

Buna bağlı olarak hem cihazın Wi-Fi sistemi üzerine düşen hem de ekran üzerine düşen yükte hafiflemiş oluyor. Yani Batarya Tüketiminde düşme oluyor.

 

AdBlock Uygulamaları
AdBlock Uygulamaları

 

Testlere Göre Batarya Kullanımında %50 Kazanç

Apple iPhone 6s serisi üzerinde yapılan testlerde öncelikli olarak Aynı Sitede AdBlock pasif iken Wi-Fi üzerinden test yapıldı. Sonrasında ise yine aynı koşullarda bir AdBlock Uygulaması açık iken sitede gezinti yapıldı.

Sonuçta aynı süreler sonunda AdBlock kullanmayan kullanıcılar %18 oranında batarya tüketirken Reklam Engelleme Yazılımı kullananlarda ise tüketim rakamı %9 oranında kaldı.

 

AdBlock Kullanan Mobil Cihazlarda %50 Pil Tasarrufu Sağlanıyor
AdBlock Kullanan Mobil Cihazlarda %50 Pil Tasarrufu Sağlanıyor

 

Reklam Engelleme Yazılımlarının Zararı Site Sahiplerine

Birçok site ziyaretçileri üzerinden gelen Reklam Gelirleri ile ayakta duruyor. Bu sebeple de İçerik Noktasında sitelerini canlı tutarak bir anlamda Gelir Kapılarını devamlı aktif tutmaya çalışıyorlar.

Ancak son dönemde artan AdBlock Kullanımları sebebiyle birçok site sahibi eski kadar kazanamadığı için sitelerindeki İçerik Sayısını düşürmeye hatta bazı siteler direkt satılmaya ya da kapatılmaya başlandı.

Yani aslında Reklam Engelleme Yazılımları kullanıcılara daha az batarya tüketimi ve daha az reklama maruz kalma imkânı sunarken Site ve Uygulama sahiplerine de daha az kazanç sağlama gibi bir olumsuzluk sunmuş oluyorlar.

Bu noktada da karar Site Ziyaretçilerine kalıyor.

AdBlock Kullanan Mobil Cihazlarda %50 Pil Tasarrufu Sağlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir