Asus ZenFone 5 ya da Asus ZenFone 6 aldıysanız eğer ilk günlerde Batarya Sorunu yaşamanız muhtemel. Peki, bu sorunu nasıl aşabilirsiniz. Kısaca anlatalım.
Öncelikle Asus ZenFone 5 ya da Asus ZenFone 6 kullanıcılarından ricamız İşletim Sistem Sürümünü Güncellemeleri ve son sürüme yükseltmeleri. Bu konuyla alakalı olarak hem Asus Türkiye sayfasından hem de bizden yardım alabilirsiniz.
Bu güncelleme ile birçok sorun giderilecektir. Özellikle Bataryanın %1 seviyesine geldikten sonra 5-6 saat cihazı kullanabiliyor olmanız gibi sorunlar gidecek ve Batarya Gösterge Değeri batarya değeri ile eşleşmeye başlayacaktır.
Güncelleme sonrasında normal kullanıma devam etmeniz gerekiyor. Sıfırı Batarya ile kullanıma başlanılan Asus ZenFone serisinde bataryanın Maksimum Değerleri görebilmesi için biraz zaman geçiyor.
Yani ürünü alıp kullanmaya başladıktan sonra 1-2 hafta batarya değerleri yetersiz görünebilir. Sabah şarj ettiğiniz cihaz öğlen saatlerinde %10 seviyesini görebilir. Ancak kullanım sürdükçe, yani batarya Şarj – Deşarj olmaya başladıkça batarya dayanım süresi de artmaya başlıyor.

Yazılımsal Güncellemeleri Taklip Edin
Asus Türkiye pazara sürdüğü ZenFone 4, ZenFone 5 ve ZenFone 6 modelleri için ne yazık ki Otomatik Güncelleme imkânı henüz sunmuyor. Bunun yerine biraz daha kullanıcıyı zorlayan OTA Güncellemesi veriyor. Bu durumda güncellemeleri zorlaştırıyor.
Ancak her gelen güncelleme ile bazı açıklar ve sorunlar kapanıyor. Yeni bir Cihaz ve Ara Yüz olması sebebiyle gelen geri bildirimleri Asus firması hızlı bir şekilde çözüyor ve Güncelleme yayınlayarak kullanıcılara her daim en iyi cihaz deneyimi için çabalıyor.
Batarya’yı Sökmeyi Denemeyin
Bazı destek noktalarında Bataryayı Değiştirin veya Sökün gibi ibareler yer almaya başlamış durumda. Ancak şurası unutulmamalı ki Asus ZenFone serisinin bataryası çıkarılamıyor.
Batarya Değişimi ancak ve ancak Servis tarafından yapılabiliyor. Aksi durumda ise cihazınız Garanti Dışına çıkmış oluyor.
Bu sebeple de Bataryanız Arızalıdır, Söküp Başka Batarya Takın gibi verilen bilgilere itimat etmeyiniz.
Asus Türkiye Tüm Soruları Cevaplıyor
Asus Türkiye Destek Ekibi son dönemde özellikle Asus ZenFone serisine tam destek sunmaya başladı.
Bu sayede de Mail – Telefon ya da Hızlı Destek noktalarından çok rahat bir şekilde Asus ZenFone ürünleri hakkında detaylı bilgi ve teknik destek alabiliyorsunuz.






Zenfone6 kullaniyorum 1 senedi iki gundur sarj hemn tukeniyor batarya değişimi yapabilirmiyiz ?
Servisleri ÜCRETLİ olarak yapar.
Asus zenfone 5 kullanıyorum 1 sene oldu ve şarzı çok çabuk bitiyor 2 gündür , bir kaç dakika sadece ekran ışığı etkisinde bile kalsa yüzde 6-7 civarı gidiyor , çözüm olarak ne yapmalıyım
Batarya Ölçümü yaptırın dilerseniz servise. Ama batarya değişimi zor.
Zenfone 2 yeni aldim evde kutudan cikardim güc tusuna basiyorum acilmiyor,şarja takiliyorum hi birsey olmuyor yardimci olabilirmisiniz
Şarja takıp 15 – 20 dakika bekleyin. Açılmazsa yarın aldığınız yere götürün.
Merhaba ZenFone 5 kullaniyorum. Telefonumun sarji belli bir seviyeye geldikten sonra dolmuyor. %60 da kalıyor ve dolan da çok cabuk bitiyor. Öneriniz nedir acaba ?
Ben de vardı o durum hatta şarjdayken şarjı azalıyordu gm sarj aleti kullanmaya başladım düzeldi şarj atletini deyiştirmeyi bende işe yaramıştı
Selamun aleykum ben de asus zenfone 5 kullanıyorum telefon normalde kendi orjinal şarjıyla ve diğer hızlı şarj aletleriyle 1-1,5 saat arası tam doluyordu hızlı şarj oluyordu , fakat şimdi şarja takınca 5 dakikada en fazla %1-2 artıyor. Bu sorun aniden olmaya başladı . yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler
Kullandığınız bir yada birden fazla uygulama çok fazla güç tüketiyor olabilir. Son yüklenen uygulamaları dilerseniz silip yeniden deneyin.
ben cihazı sıfırladım ama yine aynı su an hiç uygulama yok bu gun guncellemeden sonra oldu ne yapmam gerek
Servis ile bir görüşün o halde. Net bir cevap verirler belki.
Merhaba asus zenfone 5 kullanıyorum 2 sene olucak nerdeyse bu sabaha %1 şarja kadar harcadım şarjı sonra şarja takmaya gittim ama şarj olmadı bende başka şarj aleti denedim oda olmadı sonra teknik servisi aradım onlarda yazılımsal ya da donanımsal olabileceğini söylediler telefon yarım saat içinde kapanırsa donanımsal kapanmaz hala devam ederse %1 şeklinde yazılımsal dediler telefon belli süre sonra kapanmış şarja taktım kapalı halde şarj dolma simgesi geldi dolmuyor ama elektrik simgesi var ve arada da kapanıp açılıyor ama ana ekrana kadar ilerlemiyor.ben kendim açmayı denedim açtım %17’ye kadar dolmuş.teknik servis kapalı oldğu için de arayamıyorum sorun ne sizce ne yapmalıyım kendim sıfırlasam mı?
hard reset yaptım sorun hala devam ediyor telefon açıkken şarj olmuyor kapalıyken oluyor
Olmuyor mu yoksa oluyor da ekran da mı görünmüyor. Ona dikkat etmeniz gerekecek.
Yazılım Güncellemeleerini takip edin. Bu ara sorun düzelir diye düşünüyorum
Yazılımsal sorun büyük ihtimalle. Batarya dolsa dahi dolduğu görünmüyor.
açıkken ve şarj takılıyken düşmeye devam ediyor mesela bilgisayara taktığımda bilgisayar okumuyor.Şarj soket pinleri ezilmiş olabilir mi internette okuduklarımda öyle yazıyor.
Kabloda sorun olabilir, Şarj Girişinde sorun olabilir.
Artı olarak şarj etme gücü sizin şarjı tüketme gücünden düşük ise yine şarjınız< azalabilir. Cihazda çok fazla uygulama şarj tüketiyorsa bilgisayardan gelen akım yetersiz kalabilir.
Şarja taktım açıkken %96 idi video falan izledim %92’ye kadar indi yani
Zenfone5 telefonum sarjda %100 gosterirken sarjdan çıktıktan bir süre sonra kapanıyor. Pil kalibrasyonu işe yarar mı.
Kısa sürede bitiyorsa batarya ölmüştür. kalibrasyonu deneyin isterseniz ama çok yararı olacağını sanmam
Zenfone 5 telefonum sarjda %100 gösterirken sarjdan ciktiktan bir sure sonra kapanıyor pil kalibrasyon ise yarar mı
Kısa sürede bitiyorsa batarya ölmüştür. kalibrasyonu deneyin isterseniz ama çok yararı olacağını sanmam
Ii gunler telefonumda ilk once ekran sapitmasi basladi ardindan cizirtilar oldu ve telefon kendi kendine acilip kapaniyor yardim lutfen
Servise göndermeniz gerekiyor cihazınızı.
Asus zenfone2 var şarj yüzdesi yüzde 50 de kaldı uzun suredir bu şekilde şarjının ne zaman biteceğini anlamıyorum ne yapmam gerekir
Verileri yedekleyip Hard Reset atarsanız düzelecektir. Varsa Yazılım Güncellemelerine bir bakın önce. Ara ara yazılımsal olarak sorun yaşanabiliyor.
CepSeyir Destek Mücahit ile aynı sıkıntı bende de var hard reset te yaptım ama düzelmedi
Ne yapabilirim
Aynıı sorun benzese var kardeşim
Bu yöntemle sorununuz cozuldumu ayni sorunu bende yaşıyorum da
Asus zenfone 2 alalı 10 ay oldu şarjdan dolayı kapandı açılmıyor sadece arada titreşim yapıyo ne yapablirim
Servis ile bir görüşme yapın derim.
Slm merhaba telefonu kullanırken akilli kapak varmış gibi ekran kapanıyor 1- 2 saniye sonra kilit ekranı açılıyor ne yapmalıyım
Cihazda Ekran Koruyucu kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir.
Merhabalar, Asus zenfone 5 modelini 2015 ocak ayında aldığımdan bu yana 15 ay oldu sarji ilk aylardaki gibi gitmiyor artik,1.yilini doldurunca servise yolladim batarya değişim talebi ile fakat yaptiklari tek şey android sürümü güncellemişler, işin kötü tarafi telefonum eski sürümde daha hizli çalişiyordu fakat bu android 5.0 lollipop güncellemesi telefonumu günde 3 kere sarj etmek zorunda kaliyorum ve telefonum eskisi haline göre arama çağrı ayarlarına girip arama geçmişinin gelmesi 10 saniye sürüyor, servise göndermeden önce böyle bir sorunu yoktu. Ne yapmam gerekiyor tekrar servise çikartıp androıd sürümünü eski haline döndermelerini ve 2100 mAH lik pil kapasitesinin yerine 3 binlik bir batarya çeşidi ile değişimi söz konusu olabilir mi
Batarya Değişimi yapılmaz. Çünkü firmaların Batarya Garantisi cihazı elektrikten çektikten sonra kapanması durumunda geçerli olur.
Alt Sürüme düşürmek için Online Destek ile bir görüşün. Size dosyaları atabilirler. Yada servis göndermenizi isteyebilirler.
Telefonum zenfone 6 1 gun once format attm ve telefonumu guncelledim butun programlarini guncelledikten sonra telefonu ucak moduna alsam bile yarim saatte sarji bitiyor ne yapmam gerek
Batarya ömrünü tamamlamış gibi görünüyor. Servise gönderip bir Batarya Ölçümü yaptırın. Ama değişim için Ücret isteyebilirler.
Telefonum sarja taktığımda kendi kendine donuyor kırmızı led yanmıyor kamerayi açamıyorum ne olmuş olabilir
Üründe kısa devre vs. oluşmuş olabilir. Servise gönderebilirsiniz.
Asus zenfone 2 kullanıyorum şarjı en çok Android İS kullanıyor bu normal mi ? Yapabileceğim bir şey yok mu?
Yapacak birşey yok. Hemen hemen her telefonda bu böyledir.
bende zenfon 5 var ve yere düşürdüm teli kapadım actım ve titremeye basladı durmuo bu konu da bi yardımcı olursanız cok sevinirim
Titreşim Motoru hata vermiştir. Servis yolu görünmüş olabilir.
Merhaba. Zenfone 6 kullanalı 5 ay oldu . Ve telefonu aldığım ilk günden beridir kendi orjinal sarj adaptörü ile 3 4 saatte %100 oluyor. Ve sarjdan 100% iken çıkartıp kullanmaya başladığımda 2 saatte sarjı %60 oluyor. Bunun olmaması içiin ne yapmam gerekiyor ?? acil yardım ederbilirseniz cok memnun olurum.
Kullanmadığınız Uygulamaları silin. Hangi uygulamalar çok fazla güç tüketiyor ona bakın. Yine de sorun devam ediyorsa Batarya Sorunu olabilir.
Merhaba. Asus zenfone 5 kullanıyorum . Telefonu şarjda iken telefon ile uğraştığım zaman yüzdelik yükseleceği yerine yüzdeligi düşüyor sadece kendi başına telefona dokunmadan doluyor o da çok çok yavaş bir saatte ancak %10 doluyor çok sıkıntılı bir durum zaten telefonun şarjı problemli yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..
Servis ile görüşüp İade Değişim Talep edin.
Merhaba 1.5 yıla yakın oldu asus zenfone 5 aldım. Dünden itibaren telefonumu şarja taktığımda şarj ibaresi hiç artmadıdı 4 saat şarjda takılı kalmadına rağmen %9 olmuş.telefonda aşırı bir ısınma var ve son zamanlarda toplam şarj hiç kullanmadan telefonu 3 saat gidiyor.
Servis ile görüşüp Batarya Değişimi talep edin.
Telefonum asus zenfone 6 bi haftadir şarj almıyor sarj yeri bozuk dediler yaptirdik ama hala şarj almıyor usbyi cekiyoruk kendi kendine şarj oluyo yaziyo yardim edin lütfen
Servisine mi gönderdiniz tamir için. Yeniden servis ile bir görüşün.
Telefonum asus zenfone 6 1 haftadir şarj almıyor sarj yeei bozuk dediler yaptirdik ama hala şarj almıyor usbyi cekiyoruk kendi kendine şarj oluyo yaziyo yardim edin lütfen
Servisine mi gönderdiniz tamir için. Yeniden servis ile bir görüşün.
Zenfone 6 cihazım var cihazı sabah şarjdan çıkartıyorum 3-4 saat içerisinde hiç birşey açık olmamasına rağmen şarj bitiyor. ısınma oluyor batarya kısmında telefonu sıfırladım yine çözüm olmadı ne yapmam gerekiyor
Merhaba, zenfone2 kullanıyorum az önce şarjım bitti ve telefon kapandı sonra şarja taktım bir türlü açılmıyor hala şarj oluyor gösteriyor halbuki önceden bir kısmı dolunca telefon kendiliğinden açılıyordu şimdi 1 saate yakın oldu hala aynı şarj olma işaretini gösteriyor ne yapmam lazım ?
Cihazı şarjdan çıkarıp USB ile bilgisayara bağlayın. Biraz şarj olsun yeniden deneyin.
Asus zenfone 6 cihazım var daha bugün garantiden geldi. Sarja takiyorum kapaliyken oluyor ana telefon açıkken denediğimde şarj etmiyor. Bununla ilgili bi yardıminiz olursa çok tesekkur ederim şimdiden . Acilen yardımlarınızı bekliyorum
Cihazın GÜNCELLEME Ayarlarına bir bakın. Birde açık iken şarja takıp bir müddet sonra Ayarlardan Güç Seçeneklerine bakın. Grafikte dolum olmuş mu? Ara yüz kaynaklı bir sorun olup dolduğunu göstermeyebilir