Energizer Power Max P16K Pro Teknik Özellikleri ve Ön İncelemesi

Energizer firması tarafından 16.000 mAh’lik bataryası ile dikkatleri üzerine çeken Energizer Power Max P16K Pro Akıllı Telefon ailesi MWC 2018 kapsamında tanıtıldı.

Çok fazla detaylı bilgi verilmemiş olsa da beklentilerden biraz daha farklı bir akıllı telefon kullanıcıların karşısına çıkmış oldu.

Daha önce gelen sızıntı bilgilere göre 10 mm kalınlığın altında tutulacağı belirtilen cihazın ne yazık ki bu iddiayı karşılamadığı görüldü.

Teme olarak orta düzey özelliklere sahip olan Energizer Power Max P16K Pro modelinin resmi olarak satışa çıkıp çıkmayacağı ise ne yazık ki belli değil. Ancak günlük kullanım şartlarında çok yüksek satış rakamlarına ulaşamayacağı kesin gibi.

 

Energizer Power Max P16K Pro

 

Energizer Power Max P16K Pro Teknik Özellikleri

Ekran Boyutu 5.99 İnç
Ekran Formatı 18:9
Ekran Çözünürlüğü 1080 x 2160 Piksel HD+, 403 ppi
Kalınlık 15.2 mm
Ağırlık Yaklaşık 350 gram
İşlemci MediaTek Helio P23
İşlemci Hızı 8 Çekirdekli Cortex A53 – 2,5 GHz İşlemci Hızı
GPU MaliG71 MP2
İşletim Sistemi Android 8.0 Oreo
Arka Kamera Çift Kameralı 16 MP + 13 MP
Arka Kamera Özellikleri 2K Video Kamera, Led Dual Flaş,
Ön Kamera Çift Kameralı 13 MP + 5 MP
Ön Kamera Özellikleri Full HD Video
Ram Bellek 6 GB Ram Bellek
Dahili Depolama 128 GB
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Bluetooth Bluetooth 4.2
Konum Servisleri GPS
FM Radyo Mevcut
Parmak İzi Okuyucu Var
Şarj – Data Girişi USB Type-C
Kulaklık Girişi Var – 3.5 mm Jack
Batarya 16.000 mAh

 

Energizer Power Max P16K Pro

 

Energizer Power Max P16K Pro Ön İncelemesi

Temel olarak bataryası ile ön plana çıkan, sunduğu teknik özellikler ile de orta – üst seviye bir cihaz olarak ele alabileceğimiz Energizer Power Max P16K Pro modeli ne yazık ki gündelik yaşamda pek de kullanılabilecek bir cihaz olmayacak gibi.

6 inçlik bir ekran boyutuna sahip olan cihaz 15.2 mm gibi bir kalınlık ile kullanıcı karşısına çıkarken 300 – 350 gr ağırlığına sahip olacak. Bu noktada da telefonu cebinizde taşımanız pek de kolay olmayacak.

Pazara çıkması halinde daha çok uzun batarya ömrü arayan ve ağırlığı pek dert etmeyen kullanıcıların Energizer Power Max P16K Pro modeline ilgi göstermesi bekleniyor. Bu durumda da sınırlı sayıda bir kullanıcı tarafından tercih edilen bir model halini alacaktır.

Resmi olarak bir açıklama yapılmadığı için Batarya Dolum Süresi gibi bilgiler de ne yazık ki muallakta kalan konular arasında. Cihazı kaç saat içinde şarj edebileceğimiz sorusu 16.000 mAh’lik bir batarya için oldukça önemli.

Günümüz hızlı şarj teknolojileri 3.000 mAh’lik bir batarya için ortalama 1.5 saatlik bir dolum süresi sunabiliyorlar. Genel bir hesaplama ile 16.000 mAh’lik bir batarya için ise şarj süresi 7.5 – 8 saati bulacaktır. Tabi ki cihazın yanında daha yüksek hızda şarj imkanı sunan bir adaptör verilerek bu süre daha aşağı çekilebilir.

Kullanım noktasında ise cihazın ortalama bir kullanım senaryosu dahilinde kesintisiz olarak 5 ila 10 gün arasında bir batarya ömrü sunmasını beklemek yanlış olmasa gerek.

Cihazın resmi satış tarihi ya da satış fiyatı hakkında da bir açıklama yapılmamış durumda. Firmanın ürünü pazara sürüp sürmeyeceği de şu aşamada muallakta kalan konular arasında.

 

Energizer Power Max P16K Pro Teknik Özellikleri ve Ön İncelemesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir