Google ve Asus İşbirliği ile Nexus 7 Tablet Bilgisayar Pazara Sunuldu

Google Nexus 7 alanlar şanlı sayılır. Bu teknoloji nimeti ürünün ön siparişleri geçen haftalarda verilmeye başlandı. Ürün Google Play Store üzerinden satışa çıkmıştı. Gelen haberlere göre ise, satış patlaması yaşandı ve stokların tükendiği yönünde.

Bu teknoloji harikası ürün hakkında biraz bilgi verelim.

Öncelikle isminin neden Nexus 7 olduğunu merak edenler için, tabletin 7 inch boyutunda ekrana sahip olduğu söyleyelim.  Yeni çıkan tabletle bir de yeni Android versiyonu geliyor, Nexus 7 Nvidia Tegra 3 işlemcisiyle Android 4.1 Jelly Bean kullanıyor.

Google Nexus 7 Modeli Pazara Çıktı
Google Nexus 7 Modeli Pazara Çıktı

Birazdan iyi ve kötü tarafları söyleyeceğiz, ama önce tabletin neden çıktığına bakalım? Amazon Kindle Fire tableti biliyorsunuz,  ama Nexus 7 “nin yüksek çözünürlü ekranı ve 200 dolar gibi uygun fiyatı Open enrollment in the marketplaces to buy subsidized private affordable-health.info for 2014 started on October 1st, 2013 and ended March 31st, 2014 (extended to April 15th for those who qualify for a special enrollment). Amazonu  kara kara düşündürtüyor.

-Her şey iyi güzel de, hiç kötü tarafı yok bunun? diyenler, karşılaştırma için okumaya devam edin:

Pozitif  Yönleriyle Google Nexus 7

  • Dört çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemci performans bakımından oldukça iyi. Sundukları dokunmatik ekranın hassasiyeti de gayet olumlu.
  • Fiziksel olarak tutmak, kavramak kolay.
  • Android Jelly Bean en yeni Android sürümüne sahip
  • Fiyatı inanılması güç olarak $ 200 seviyesinde ve pazardaki birçok cihazdan daha ucuz

Negatif Yönleriyle Google Nexus 7

  • Hafızasını yükseltemiyorsunuz. Bu da doğal olarak ürüne kısa bir ömür biçiyor.
  • Tasarım olarak da bir yenilik yok, klasik düz, siyah tablet..

Sonuç:

  • Bu fiyata bize sundukları özellikler gerçekten çoğu ihtiyacı karşılayacak nitelikte. Nexus 7″nin en iyi 7 inch tablet olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Google ve Asus İşbirliği ile Nexus 7 Tablet Bilgisayar Pazara Sunuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. güzele benziyor valla. nerden alacağız bu nexus 7’yi ????

    Cevapla
    • Google’un kendi satış sistemi olan Google Play Store üzerinden alım yapabilirsiniz. Ülkemizde henüz satılıp satılmayacağı belli değil. Satılmaya başlanırsa buradan sizlerle paylaşıyor olacağız.

  2. Google her şeyi kendi üretiyor bu gidişle bizi ele geçirebilir. Kullandığımız e-posta adresinden, aradığımız kelimelere, sosyal ağıyla arkadaşlarımıza, kişiliğimize ulaşıyor. Bu cihaz ve yazılımıyla da heralde internette girdiğimiz her siteden yaptığımız her işleme, okuduğumuz her dökümana kadar ulaşacak. Bunu kitleselleştirmek için de bu cihazı bu kadar ucuz yapıyor olması lazım. Yoksa böyle hayırsever bir kuruluş mu google? Hiç sanmıyorum. Bence almadan önce temkinli yaklaşılması gerekiyor. Kesin biryerlerde çıkar buna dair bilgi sızdırma haberleri. Eğer diyorsanız ki benim bilgilerimde bir şey yok alsın tepe tepe kullansın diyorsanız problem yok. Google elber birgün tepe tepe kullanır, tepildiğinizin farkına varırsanız tabi..
    İyi çalışmalar.

    Cevapla
  3. gerçekten güzele benziyor, meraklandık şimdi. gelsede kullansak bir an önce :))

    Cevapla
  4. Türkiye’ye ne zaman gelecek acaba? Daha da önemlisi bu Nexus 7 ne kadar fiyata gelecek?

    • Türkiye’ye gelmesi için bir tarih yok henüz. Ama yakın dönemde satışa çıkacaktır. Fiyatı 200 Dolar yani 350 TL gibi bir fiyattan ziyade 600 – 800 TL arasında olacaktır. Vergilerle beraber. Yani yine biz pahalı bir ürün kullanmış ve satın almış olacağız. Bu da bizim kaderimiz.

      Cevapla
  5. 20 Temmuz 2012, 12:49

    hafızasının arttırılmaması ne yaa. hafızayı arttıramayacaksak bizi çok uğraştırır bu.

    Cevapla