HTC Windows Phone 8X Modeli Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

HTC firması tarafından üretilen ilk Windows Phone 8 İşletim Sistemine sahip cihazlardan birisi olan HTC Windows Phone 8X modeli bir anlamda firmanın en iyi cihazları listesinde ilk sıralara çıktı.

4,3 inç lik bir ekrana sahip olan cihazda Süper LCD 2 ekran kullanılmış durumda ve 1280 * 720 piksellik HD bir görüntü elde ediliyor. Ppi değeri ise 341 ppi olarak belirlenmiş durumda. Bu da elbette ki pazardaki birçok benim diyen cihazdan daha iyi bir rakam.

Polikarbonat bir dış kaplama kullanılan cihazımızda Corning Gorilla Glass ekran kaplaması kullanılarak estetik ve sağlamlık bir araya toplanmış.

HTC Windows Mobile 8X
HTC Windows Mobile 8X

 

Üzerinde Qualcomm firmasının MSM896 SnapDragon S4 serisine ait 1.5 GHz lik seviyede çalışan Çift Çekirdekli bir işlemci kullanılan cihaz Adreno 225 GPU ve 1 GB ram ile birlikte kullanıcının karışına çıkıyor.

HTC 8X modeli aynen HTC One X modelinde olduğu gibi sökülemeyen bir batarya kullanmış durumda. Batarya gücü ise biraz düşük gibi görünüyor. Firmanın bu cihaza öngördüğü batarya 1800 mAh lik bir batarya olmuş.

16 GB lık Dahili Hafızası olan cihaz da 8 MP lik Full HD video çekebilen bir arka kamera ve 2.1 MP lik bir ön kamera kullanılmış durumda. Bu arada bu cihazda bir ilk olarak ön kamera ile de Full HD video çekme gibi bir ayrıcalık ve 88 derecelik geniş açısı ile de oldukça performanslı bir ön kamera sizleri bekliyor.

Beats Audio sistemlerini bu cihazda da kullanan firma bir anlamda ses kalitesi noktasında da farklılığını ortaya koymaya devam ediyor. İçerisinde Orijinal Beats Audio kulaklığı çıkmıyor olsa da yine de destekli bir cihaz olması oldukça faydalı oluyor.

Kaliforniya mavisi, grafit siyahı, alev kırmızısı ve sarı renk seçenekleriyle Ekim sonu gibi pazara çıkmayı planlayan firma şu aşamada sadece Microsoft firmasının işletim sisteminde son düzenlemeleri yapmasını bekliyor.

Firmanın şu aşamada birçok operatör ile anlaştığı ve cihazın bir anda 50 den fazla ülkede aynı anda satışa çıkabileceği gelen haberler arasında. Ayrıca firmanın birkaç ay içerisinde Windows Phone 8 kullanan Dört Çekirdekli bir ürünü de pazara sunacağı gelen haberler arasında.

HTC Windows Phone 8X Modeli Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir