IMEI Kayıt Süresi 60 Günden 120 Güne Çıkarıldı

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

BTK tarafından son dönemde sıkça şikayet konusu olan IMEI KAYIT işlemleri dahilindeki Kayıtsız Telefonların Kapanma Süresini 60 Günden 120 Güne çıkarıldı.

Pasaport – IMEI Kaydı sürecinin ilk başlaması ile 30 Gün olarak belirlenen ancak özellikle Yurtdışından kısa süreli ülkemize gelen vatandaşların sorun yaşamasına sebep olan sürede 2 kez revizyona gidildi.

Önce 60 Gün yapılan süreç gelen sorunların tam olarak çözüme kavuşmaması neticesinde 120 Güne çıkarıldı ve BTK tarafından uygulanmaya başlandı.

[stextbox id=”info”]Yurtdışından Getirilen Telefonların Pasaport İle İMEİ Kaydı[/stextbox]

 

BTK’dan Yapılan Açıklama Şu Şekilde

Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, daha önce 60 gün olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınma başvuru süresi, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün olarak belirlendi.

Mobil Anahtarlama Merkezi altyapısına sahip işletmecilerin, BTK kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen cihazın elektronik haberleşme bağlantısını 120 günlük kullanım süresi içerisinde kesmeleri de hükme bağlandı.”

 

IMEI Kayıt Süresi Uzatıldı
IMEI Kayıt Süresi Uzatıldı

 

Pasaport Geçerlilik Süresi Halen 30 Gün

Yurtdışından ülkeye giriş yapan bir telefonun IMEI Kaydını yapabilmek için bir Pasaporta ihtiyacınız var.

Ancak bu pasaportun Son 30 Gün içerisinde Türkiye’ye Giriş Yapması ve son 2 yılda da Telefon Kaydı Yaptırmamış olması gerekiyor.

BTK Kayıtsız Kullanım Süresini uzatmasına rağmen Kayıt Süresinde bir oynama yapmadı. Yani telefonlarına Pasaport Kaydı yaptırmak isteyenler son 30 gün içerisinde ülkeye giriş yapmış bir pasaport sahibi olmak zorunda kalacaklar

 

IMEI Pasaport İşlemleri
IMEI Pasaport İşlemleri

 

120 Günlük Kayıtsız Kullanım Kimin İçin?

Almanya, Amerika, İngiltere ya da herhangi bir ülkede yaşayan, tatil günlerinde Türkiye’ye gelerek belli bir süre ülkemizde kalan ve sonrasında kendi ülkesine giden Gurbetçi ve Turistler için hazırlanan bir süreç.

Kendi telefonu ile gelen bir vatandaş sırf 2 ay ülkede kalacak diye 150 TL’yi bulan masraflara girmek istemeyecektir. Bu sebeple de IMEI Kaydı yaptırmak istemeyecektir.

Bu durumda kapanan telefonlar ise kullanıcı için sıkıntı oluşturmaya başladığı için BTK süreci önce 30 Günden 60 güne, sonrasında da 120 güne çekti.

Bu sayede ülkeye bugün gelen bir kullanıcı kendi telefonunu 4 Ay Boyunca ülkemizde sorunsuz bir şekilde kullanabilecek.

 

Kapanan Telefonlara Ne Oluyor?

120 Günün sonunda kapanan telefon Pasaport Kaydı yapılarak yeniden aktif hale getirilebiliyor.

IMEI – Pasaport Kayıt İşleminden ortalama 10 gün sonra cihazı Kapatıp – Açmanız ile sorun ortadan kalkacak ve süresiz bir şekilde kullanıma devam edebileceksiniz.

IMEI Kayıt Süresi 60 Günden 120 Güne Çıkarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 Yorum

  1. açtırmamız için ne yapmamız gerekiyor yardımcı olur msunuz lütfen

  2. kapanan telefon yurt dışına gidip tekrar türkiyeye soktuktan sonra 4 ay kapanmama süresi devam eder mi bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler…

  3. ben esimin uzerine telfonumu kayt etmek istiyorum ama esim hem yabanci hemde yurt disinda calistigi icin tc kimligi ve ikametgahi yok buyuzden pasportuna kayit yapmak istiyorum.. acaba bi sorun olur mu??

    • Türkiye’de İkamet Adresi olmadığı için eşinizin üzerine kayıtlar TEK NUMARA üzerinden olurç. Yani 1 hatta tanımlanır ve o hat dışında kullanım yapılamaz.

      • Ozaman bagiye gitigmde direkten kendim mi tek simle calismasini isteyimmi yoksa onlar kendileri mi soyleyecekler? Sorun surdaki gecenlerde turkcel bagisine ugradigida bana sim kartin olup olmamasi onemli degil gecici kayit olur oda kapanir dediler.

        • Süreli Kayıt İşlemi yapabilirler. Onda 6 Ay veya 12 Ay olması lazım süre. Son güncellemeleri bilemiyorum. Belki de iptal olmuş olabilir Tek Sim Kartlı Kullanım.
          Cİhazı sizin sıkıntısız şekilde kullanabilmeniz için kesinlikle TÜRK PASAPORTU bulmanız lazım.
          Yabancı Pasaport her zaman için sıkıntılıdır. Sorun yaşarsınız

  4. Bazı yabancı arkadaslaım bayılerden sadece pasaportla kayıt yapmıslar ve halen de telfonları calısıyor! pekı boyle bır olay sansa mı baglı yoksa gecıcı kayıt yaırırsak kapanır mı gercekten

  5. 24 Ekim 2015, 14:42

    29 Eylülde Türkiye giriş yaptım.Almış olduğum telefonu e-devlet üzerinden imei kaydını 131.50 krş olarak ödemesini yaptım.Bana gele sms te telefonunuz 120 gün içinde kapanacaktır.Sorgusunu yaptığımda kayıt yapılmamış görünüyor.Ne yapmam gerekiyor.

    • Ödemeyi yaptıktan sonra E-Devlet üzerinden kaydı tamamladı iseniz o zaman BTK ile bir görüşün derim.