LG G3 Modelinde 8 Çekirdekli MediaTek İşlemci Sürprizi

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

LG G3 modeli için ortaya atılan iddialar giderek daha net hale gelmeye başlıyor. Bu iddialardan birisi ise İşlemci noktasında LG G3 modelinde MediaTek firmasına ait 8 Çekirdekli bir işlemcinin kullanılacağı yönünde.

Genelde Çin Malı ürünlerde veya Giriş Seviyesi ürünlerde tercih edilen MediaTek firmasına ait işlemcilerden birisi olan ve şu aşamada firma tarafından üretilmiş en güçlü işlemci ailesi olan MediaTek MT6595 serisi bir işlemci ailesi ile LG G3 modelinin pazara sürülmesi bekleniyor.

4 + 4 Serisi İşlemcilerden birisi olan MediaTek MT6595 İşlemcisinin 2.2 – 2.5 Ghz’lik Cortex A17 serisi Dört Çekirdek ve 1.7 Ghz’lik Cortex A7 serisi Dört Çekirdek işlemci ile kullanıcı karşısına çıkması bekleniyor.

LG G3 Modelinde 8 Çekirdekli MediaTek İşlemci Sürprizi
LG G3 Modelinde 8 Çekirdekli MediaTek İşlemci Sürprizi

SnapDragon 805 ile MediaTek MT6595 Aynı Seviyede

Henüz net olarak iki tarafında test sonuçları ortaya çıkmamış olsa da pazardaki giriş değerlendirmelerine göre LG G3 modelinde kullanılacak olan MediaTek MT6595  İşlemci Ailesinin pazarda özellikte Tepe Modellerde sıkça tercih edilen SnapDragon 800 – 801 – 805 serisi işlemciler ile aynı seviyede olarak görülüyor.

Ancak isim noktasında özellikle Çin Malı ürünler ile anılmaya başlanılan ve genelde Giriş Seviyesi ürünlerde karşımıza çıkan MediaTek firmasının LG kanadı tarafından bu şekildeki bir Amiral Gemisinde konuşlandırılması ise kafalarda soru işaretleri doğurabilir.

 

LG G3 Modelinden 3 Seri Üretilecek

Henüz net olarak açıklamalar ve tanıtımlar yapılmamış olsa da LG G3 modelinin AT&T için LG D-850, D-851 ve Verizon için VS985 model numaraları ile satışa çıkacağı bilgisi sızdırılmış durumda.

Bunun yanında farklı firmalar ile yapılacak özel anlaşmalarla da bu serilerin artması bekleniyor. Türkiye’de ise hangi seri numarasına sahip ürünlerin satışa çıkacağını zaman gösterecek.

 

LG G3 Modeli 4K Ekran İle Gelecek

Daha önce sızdırılan haberler ışığında 2014 yılının LG Amiral Gemisi olacak olan LG G3 modelinin 1440 x 2560 piksel QHD Ekran ailesine sahip olacağı bilinen bir bilgi haline geldi.

2014 yılında 2K Ekran yapısının biraz daha yaygın olarak kullanılmaya başlanacağını düşünürsek LG G3 ve HTC One M8 modelinde 2K Ekran beklemenin pek de büyük bir beklenti olmayacağını da görebiliriz.

 

LG G3 Modeline İlişkin Sızıntı Bilgiler
LG G3 Modeline İlişkin Sızıntı Bilgiler

LG G3 Modelinde 8 Çekirdekli MediaTek İşlemci Sürprizi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir