Mobil İşletim Sistemi Savaşında BlackBerry mi, Microsoft mu Galip Gelecek?

Windows Phone 8 İşletim Sistemi kullanan ilk modellerin pazara çıkmasından sonra pazardaki 3. Büyük İşletim Sisteminin yavaş yavaş oturmaya başladığı düşünülmeye başlanmıştı. Ancak BlackBerry OS 10 İşletim Sistemi beklentilerin üstünde bir seviyede çıkınca kafalar karışmaya başladı.

Pazarda hali hazırda Android İşletim Sistemi ve İOS İşletim Sistemi hem kullanılan cihaz sayısı, hem Pazar payı, hem de Uygulama Sayısı gibi birçok kriterde tartışmasız ilk iki firma olarak ön plana çıkmış durumda.

Ancak Akıllı Telefon pazarında 3.lük şu aralar oldukça kıyasıya bir rekabete tanık olacakmış gibi görünüyor.

Nokia, HTC, Samsung ve Huawei gibi firmaların destekleri ile bir anlamda Yeniden Doğuş evresine geçen Windows Phone 8 Global pazarda ve Türkiye pazarında yavaş yavaş kendisine yer edinmeye başladı.

Mobil İşletim Sistemi Savaşında BlackBerry mi, Microsoft mu Galip Gelecek?
Mobil İşletim Sistemi Savaşında BlackBerry mi, Microsoft mu Galip Gelecek?

Birçok pazarda 3 – 5 model ile satışına başlanılan ve ilk etapta Microsoft Office, Bilen Göz gibi birçok uygulaması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Windows Phone 8 İşletim Sistemli cihazlar pazarda şuan 3. Konumda yer alıyor gibi.

Ancak Microsoft firmasının en fazla başını ağrıtan durum Uygulama Sayısı olarak ortaya çıkıyor. Bu durum özellikle Akıllı Telefon alıcılarının pek sevmediği bir konu. Çünkü bu tarz telefonlar Uygulama ile varlar. Uygulama olmayınca pek fazla da anlamları olmuyor.

İşte bu noktada da pazara yeni çıkan ve sadece BlackBerry markalı ürünlerde kullanılacak olan BlackBerry OS 10 İşletim Sistemi ön plana çıkıyor.

Kendisine ait Uygulama Mağazası henüz yeni olmasına rağmen kurduğu bir API sistemi ile Android İşletim Sisteminden Uygulama çekecek olması ile kullanıcılara büyük bir avantaj sağlamış olacak gibi görünüyor.

Henüz birçok ülkede satışa çıkmamasına rağmen merakla beklenmeye başlayan BlackBerry modellerinin özellikle geçmiş yıllardan kalan ismi ile iyi bir satış rakamı yakalaması bekleniyor.

İşte bu durumda da 3. lük için yoğun bir savaş başlamış olacak.

Mobil İşletim Sistemi Savaşında BlackBerry mi, Microsoft mu Galip Gelecek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir