Mobil Pazarda 2013 Yılının İlk Çeyreğinde Pazarın %30’u Samsung’un

Son yıllarda Samsung firması için Galaxy serisi ile başlayan yükseliş firmanın Akıllı Telefon Pazarındaki satış oranlarını %30’lara çıkarmasını sağlamış durumda.

DRAMeXchange isimli bir Pazar araştırma merkezi tarafından yapılan pazar araştırmasına göre; 2013 yılının ilk çeyreğinde Samsung, akıllı telefon pazarında yüzde 29.6’lık pazar payını korumayı başardı. Bu dönem genelde satış açısından durgun dönem olarak görülse de Samsung satışlarında bir kayıp yaşamadı.

Akıllı telefon pazarı 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 9.4 oranında bir artış yakalarken, toplam sevkiyat ise 216.4 milyon oldu. Satış bazında Samsung yüzde 9 büyüme sağlarken, 65 milyon akıllı telefon sevkiyatına imza attı. Böylece satılan her 10 akıllı telefondan 3’ü Samsung’a ait oldu.

Geçen yıla göre Apple dâhil pek çok firma da satış bazında düşüşler yaşandı. Apple yüzde 18.8’den yüzde 15.3’e gerilerken, Çinli Huawei ve ZTE gibi firmalar güçlü satışlarını koruyor. Ancak Samsung, 11.7 milyon ünite ile Çin’de de akıllı telefon pazarında lider.

Mobil Pazarda 2013 Yılının İlk Çeyreğinde Pazarın %30'u Samsung'un
Mobil Pazarda 2013 Yılının İlk Çeyreğinde Pazarın %30’u Samsung’un

Akıllı Telefon pazarında ilk çeyreğin durgun geçmesinin ardından asıl patlamanın 2. çeyrek sonunda yaşanması beklenebilir. Çünkü Sony Xperia Z modeli, Samsung Galaxy S4 modeli, HTC One modeli, LG Optimus G Pro modeli gibi pazarda rağbet görecek olan ve satış rakamlarını tırmandıracak olan asıl modellerin pazara çıkma tarihleri 2013 yılının ikinci çeyreğine denk geliyor.

Apple firması hâlihazırda bir atılım yapamayacak olsa da onlarında özellikle 2013 yılının 3. Çeyreğine damgalarını vurmalarını bekleyebiliriz. Eğer söylentiler gerçek çıkar ve Apple iPhone Mini ve Apple iPhone 5S modelleri birlikte pazara çıkarlarsa Mobil Pazarda büyük bir satış patlaması yaşayabilirler.

 

Mobil Pazarda 2013 Yılının İlk Çeyreğinde Pazarın %30’u Samsung’un

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir