Next Tabloid 8 Tablet PC Özellikleri, Satış Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

Next firması tarafından pazara sunulan Tabloid serisinin bir üyesi olan Next Tabloid 8 Tablet PC modeli Uygun Fiyatlı ama Performanslı ürünler arasında yerini almayı başarmış durumda.

Cortex A9 Dual Core İşlemci Ailesi ile karşımıza çıkan Next Tabloid 8 modeli 1,6 Ghz’lik Çift Çekirdekli İşlemcinin gücünü izlere hissettirmeyi başarıyor. 7 inçlik serisinde kullandığı A8 İşlemci yerine bu cihazda A9 İşlemci tercihi yapan firma bir anlamda kullanıcılara oldukça uygun fiyata oldukça başarılı bir performans tableti sunmuş oluyor.

Mali 400 GPU serisi ile güçlendirilen ve 1 GB DDR3 Ram ile desteklenen Next Tabloid 8 modeli 16 GB’lık Dahili Hafızası ve 16 GB’a kadar da MicroSD Kart desteği sunan model bu sayede ön plana çıkmayı başarıyor.

Günümüzde Çin Malı olarak kabul edilen 1000 TL altı modeller arasında en başarılılar listesinde rahatlıkla kendisine yer bulabilecek olan 8 İnçlik Capacitive Multi-Touch özellikli 1024×768 (4:3) piksel çözünürlükteki IPS ekrana sahip olan Next Tabloid 8 modeli bende buradayım diyen bir tabletin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Next Tabloid 8 Tablet PC Özellikleri, Kullanıcı Yorumları ve Satış Fiyatı.
Next Tabloid 8 Tablet PC Özellikleri, Kullanıcı Yorumları ve Satış Fiyatı.

Kamera noktasında aslında daha iyisini beklediğimiz üründe 2 MP’lik arka kamera kullanılmış durumda. Bluetooth ve GPS özelliklerinin es geçilmiş olması da büyük bir kayıp olarak görülebilir. Gerçi buy modellerinde genelde oyun için kullanılması bu özellikleri pek aranır hale getirmiyor ancak Next firmasından Tabloid 8 modeli için böyle bir kıyak beklerdik açıkçası.

Android 4.1 Jelly Bean sürümü ile gelen Next Tabloid 8 modeli ayrıca Flash 11.1 desteği ile de kullanıcılarına büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Flash destekli video ve sitelerde bu sayede hiçbir sorun yaşamamış oluyorsunuz.

Dahili olarak bir 3G Sim Kart girişine sahip olmayan Next Tabloid 8 modeline dilerseniz OTG Kablosu ile 3G Modem takabiliyorsunuz. Ancak bu işlem bazı modem serilerinde sıkıntı yaratabiliyor. Yani bu 3G Doungle olayı çok da performanslı olmayabiliyor.

 

Next Tabloid 8 Modelinin Fiyatı

 

Şuanda Bimeks gibi birkaç teknoloji mağazasında satışa çıkan Next Tabloid 8 modeli ortalama olarak 300 – 400 TL arasındaki bir fiyattan satışa çıkmış durumda. Genel satış fiyatı ise 330 TL ile 360 TL arasında değişim gösterebiliyor.

 

Next Tabloid 8 Editör Yorumu

 

Fiyat ve Performans bazında baktığımızda 200 – 300 TL Bandında satılan Tek Çekirdekli İşlemci ailelerine sahip Tablet PC modellerinden se Çift Çekirdekli bir işlemciye sahip olan Next Tabloid 8 modeli çok daha doğru bir karar olacaktır.

Özellik bazında tabi ki bir Samsung, Asus ve Apple ürünü kadar olamayan Next Tablet PC modeli yine de başarılı bir çalışma sunacak gibi görünüyor. GPS ve Bluetooth eksiklikleri ile göze çarpan cihazda kamerada en azından 3.2 MP seviyesinde olsa çok daha iyi olacaktı.

Ancak dediğimiz gibi cihaz Fiyatına bakarak alınacak en iyi performanslı cihazlar arasında satılabilir.

 

Next Tabloid 8 Modelinin Teknik Özellikleri

 

CPU          RK3066
Mimari          Dual-Core Cortex-A9
Frekans          1.6GHz
GPU          Mali 400
RAM          1GB DDR3
Bellek          16GB
Ekran          8″ IPS
Çözünürlük          1024×768 (4:3)
Çoklu Dokunmatik          Capacitive Multi-Touch
Kamera          2.0MP
Kamera Flash          YOK
Wi-Fi          802.11 b/g/n
3G          YOK, Harici 3G desteği
Bluetooth          YOK
GPS          YOK
G-Sensör          VAR
Pusula Sensörü          YOK
Işık Sensörü          VAR
TF Kart Girişi          VAR (max.16GB)
Kulaklık Girişi          VAR, 3.5mm
miniHDMI          YOK
microUSB          VAR, v2.0
OS          Android 4.1
Adobe Flash Player          11.1
Batarya          4500mAh
Aksesuarlar          OTG kablo, USB kablo, Kulaklık, Adaptör(5V-2A), Kullanım Klavuzu

 

Özelliklerin tamamı Next – NextStar firmasının Web Sayfasından alınmıştır. Eksik veya Hatalı bilgiler firma sorumluluğu altındadır.

Ürün hakkındaki yorumlarınızı konu altından yazabilirsiniz.

Next Tabloid 8 Tablet PC Özellikleri, Satış Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir