Qualcomm Sunucu Pazarı İçin AMD’nin Peşine Düştü

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Mobil İşlemci Pazarının tartışmasız lideri konumda olan Qualcomm firması özellikle Sunucu Pazarına giriş yapabilmek için AMD Firması üzerindeki alım isteğini arttırmış durumda.

Qualcomm CEO’su Steve MOLLENKOPF tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada “Sunucu Pazarının 15 Milyar Dolarlık Bir Fırsat” olduğu düşüncesi vurgulanmış ve bir anlamda bu pazara giriş için göz kırpılmıştı.

 

Mobil Pazarda Büyük Abilerin Tercihi

Şu aşamada Mobil İşlemci Pazarında lider konumda olan ve özellikle Tepe Modellerde tercih edilen işlemci ailesi olan Qualcomm SnapDragon serisi ile büyük bir çıkış yakalayan firma bu çıkışı uzun vadede sürdürmek istiyor.

Ancak sadece Mobil Pazarla sınırlı kalarak ilerleyen süreçte yaşanacak bir sorunda Kapanma Riskini göze almak istemeyen Qualcomm Firması bu kapsamda da farklı alanlardaki yatırımlar ile varlığını daim kılma peşinde.

Qualcomm
Qualcomm

Sıfırdan Başlamak Yerine Var Olanı Almak

Sıfırdan başlayarak pazarda isim yapmak için uzun süre beklemek istemeyen Qualcomm firması zaten Opteron Sunucu İşlemcileri ile pazarda hem Grafik hem de İşlemci noktasında güçlü olan AMD’nin peşine düşmüş durumda.

Kısa sürede başarıya ulaşmak isteyen firmanın bunu büyük bir Alım Operasyonu ile gerçekleştirmek istemesi hem AMD’nin Sunucu İşlemcilerin de lider olmasından hem de Alınabilir Firma statüsünde görünmesinden dolayı Qualcomm firmasının iştahını kabartmış durumda.

SnapDragon Mobil İşlemci
SnapDragon Mobil İşlemci

 

Adreno’da AMD’den Qualcomm’a Gitmişti

Daha önceleri Adreno Grafik İşlemci Biriminin temelini AMD firmasından alan Qualcomm firması bu gücü büyütmüş ve pazardaki lider Grafik İşlemci Birimlerinden birisi haline getirmişti.

Şimdi ise sadece Opteron Markasını satın almak gibi bir çalışmanın yanında Qualcomm firmasını AMD markasını komple satın alması da ihtimaller dâhilinde görünüyor.

AMD Opteron Sunucu İşlemci
AMD Opteron Sunucu İşlemci

 

Intel İçin Yeni Bir Rakip

Qualcomm firması gözünü Sunucu Pazarına dikmiş durumda. Bu düşünce ile pazara girmesi durumunda pazarda kendisine 2 rakip bulacak.

Bunlardan birisi İsmi ile zaten ön planda olan Intel firması, diğer de AMD firması.

Eğer Qualcomm başarılı bir operasyon ile AMD firmasını satın alırsa hem güçlü bir temelin üstünde devam etme imkanına sahip olacak hem de pazardaki rakiplerinden birisini satın alarak rakip sayısını teke düşürecek.

Intel Xeon İşlemci
Intel Xeon İşlemci

 

Intel ve SnapDragon Mobil İşlemci Pazarında da Rakip

Mobil İşlemci Pazarında birçok rakibi olan Qualcomm firması bu rakiplerden birisi olan Intel firması ile bir anlamda hem Mobil İşlemci hem de Sunucu Pazarında rekabet içerisine girecek gibi görünüyor.

Intel cephesi ilk adımlarını çok cılız attığı için bir türlü istediği yere getiremediği Mobil İşlemci Pazarına en son Intel Atom İşlemcileri ile giriş yapmıştı.

Qualcomm Adreno Grafik İşlemci Birimi
Qualcomm Adreno Grafik İşlemci Birimi

Qualcomm Sunucu Pazarı İçin AMD’nin Peşine Düştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. nekadar çok firma olursa okadar rekabet olur.

    Cevapla