Samsung, Bixby için elinden geleni yapıyor!

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus akıllı telefonlarıyla birlikte Samsung firmasının hayatımıza soktuğu Bixby tuşunun başka şekillerde kullanılmaması için şirket elinden geleni yapıyor!

 

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus akıllı telefonlarının piyasaya sürülmesinin ardından, uygulama geliştirme işinde olan insanlarla Samsung firmasının arasında büyük bir gerginlik yaşanıyor. Çünkü bu durumdan aylar önce Bixby tuşunu başka yöntemlerle kullanılamayacak hale getirmeye çalışan Samsung, bugün açıklanan raporlara göre birçok ücretsiz yeni Android uygulamasını da aynı nedenle engelledi.

Bu gerginlik durumunda çok başarılı bir şekilde hareket ettiği söylenemeyen Samsung firması, bir şekilde T-mobile üzerinden satın alınan cihazlarda yukarıda bahsettiğimiz tarzdaki uygulamaların kullanılamamasını sağladığı ortaya çıktı. Fakat bu durumun neden sadece T-mobile cihazlarla alakalı olduğu konusunda hala herhangi bir açıklamanın olmadığını altını çizerek belirtmemiz gerekiyor.

T-mobile bir kaç gün önce bir güvenlik güncellemesi yayımladı ve bu güncellemenin ardından Bixby tuşunun başka işlevlere sahip olmasını sağlayan her uygulama tamamen kullanılamaz hale getirildi. Bu yaşanan olaylara bakacak olursak bu yasaklamaların kısa bir süre içerisinde T-mobile sınırından çıkıp diğer Galaxy S8 akıllı telefonlarını da kapsayacağını söylemek yanlış olmayacak.

Uygulama geliştiricilerinin de bu güvenlik güncellemelerini aşmanın yollarını aradığını ve artık büyük ihtimalle Bixby tuşunu baştan çıkaracaklarını söylemek de önemli bir ayrıntı olacaktır.

 

Samsung, Bixby için elinden geleni yapıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir