Samsung Galaxy Note 3 Serisi 5.99 İnçlik Ekranla Gelebilir

Samsung Galaxy S4 modelinin pazara sürülmesinden sonra gözler şimdi de Samsung Galaxy Note 3 serisini aramaya başladı. Bu noktada ilk sızdırma haberler ve görsellerde internet dünyasına düşmeye başladı.

Henüz net olarak ne zaman ve hangi özellikler ile pazara çıkacağı belli olmayan Galaxy Note 3 modeli için ortaya çıkan ilk görsele göre cihazın ekran boyutu 5,99 İnç yani bir anlamda 6 İnç olacağı yönünde.

Bir önceki seri olan Galaxy Note 2 serisinde 5.3 inçlik bir ekran kullanan Samsung firmasının Galaxy S4 serisinde de buna yakın bir ekran kullanmasından dolayı yeni modelde ekranı biraz daha büyütmesi bekleniyordu. Ancak ortalama boyutun 5,99 inç değil de 5.6 inç seviyelerinde kalması bekleniyordu.

İddialara göre Samsung Galaxy Note 3 modeli Exynos 5 Octa işlemcisini kullanacak. ARM Cortex A15 tabanlı çekirdeklerinin 2.0 GHz’de çalıştırılacağı iddia edilirken, ARM Cortex A7 tabanlı çekirdekler ise 1.7 GHz’de çalıştırılacak. Bu noktada işlemci hızı ve performansı olarak Note 3 modeli yine pazardaki en iddialı ürünlerden birisi olacak ve Galaxy S4 modelini de geride bırakacak.

Samsung Galaxy Note 3 Serisi 5.99 İnçlik Ekranla Gelebilir
Samsung Galaxy Note 3 Serisi 5.99 İnçlik Ekranla Gelebilir

Eski sürümünde 2 GB’lık Ram kullanan Samsung firmasının Galaxy Note 3 modeli ile 3 GB’lık Ram kullanımına geçmesi bekleniyor. 16, 32 ve 64 GB’lık depolama imkânları ile pazara çıkması beklenilen ürünün ayrıca Micro SD Kart destekli olması da oldukça kuvvetli bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor.

Yine S-Pen desteğine sahip olacak olan Note 3 modelinde yazılımsal anlamda yeniliklerle karşılaşmamış oldukça muhtemel gibi görünüyor. Çünkü yeni modelin biraz daha büyük olması ve Tablet PC alanına da girecek olması sebebiyle firmanın özellikle yazılımsal anlamda birçok yenilik yapmasına sebep olacak gibi görünüyor.

Ekranın büyümesine karşın artan güç tüketimini dengelemek için 3600 mAh lik bir batarya kullanması beklenilen Galaxy Note 3 modelinde ayrıca Android 4.2.2 İşletim Sisteminin kullanılacağı sızan bilgiler arasında. Bu arada Android 4.3 veya Android 5.0 sürümünden sonra pazara çıkması durumunda bu işletim sistemlerinden birisi ile de karşımıza gelebilir.

Daha önce ortaya atılan Galaxy Note 3 modelinde Tizen OS İşletim Sisteminin kullanılacağı iddiaları ise şimdilik beklemeye alınmış durumda. Bir ihtimal olarak firmanın aynı üründen iki farklı seri çıkararak birinde Android birinde de Tizen OS kullanması düşünülebilir. Bu durum maliyet artışı doğuracak olsa da kullanıcıların direkt olarak Tizen OS’a zorlanması engellenmiş olacak ve alışma süreci daha az sorunla kapanacaktır diye düşünüyoruz.

13 MP’lik bir kamera ile pazara gelmesi beklenilen Note 3 modelinin performans değerleri ile de pazarda rekabetsiz bir konumda olması bekleniyor. Galaxy S3 ve Galaxy S4 de kullanılan tasarıma sahip olması beklenilen Galaxy Note 3 modelinin tasarımsal anlamda pek fazla bir yenilik içermeyeceği de gelen fotolardan belli olmuş durumda.

 

Samsung Galaxy Note 3 Serisi 5.99 İnçlik Ekranla Gelebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. galaxy note 5 inc den başladı yavaş yavaş büyümeye başladı galaxy tab 7’ye yaklaştı yani abarttılar tablet mi telefon mu samsungun karar vermesi lazım zaten 7 inc tablet 3 varken note 3 ün 6 inc olması artık abartıdan başka birşey değil ben bu cihaza artık tablet derim