Samsung TV’lere 2015 Senesinde Tizen OS Desteği

Samsung TV Kanadı aldığı bir karar ile 2015 senesinden itibaren pazara süreceği Samsung TV Modellerinde Tizen OS İşletim Sistemini kullanacak.

2014 senesinde LG kanasının aynı bir karar alması ve WebOS İşletim Sistemine sahip LG TV Modellerini pazara sürerek özellikle İnternet Bağlantısı noktasında başarılı bir performans sürdürmesi Samsung cephesini de haraketlendirmişe benziyor.

Ayrıca firmanın Tizen OS ile Akıllı Telefon serileri de üretmeye başlaması ile Akıllı Telefon ve Akıllı TV serilerinin etkileşimli olarak çalışması da sağlanmış olacak.

 

CES 2015’de Tizen OS Yüklü İlk Model Görücüye Çıkacak

Mart – Nisan gibi yeni TV modellerinin pazara sürüldüğünü düşünürsek CES 2015 fuarında tanıtımı yapılacak olan Tizen OS İşletim Sistemine sahip cihazların hızlı bir şekilde pazara sürülmesi oldukça olası görünüyor.

Ancak Samsung firmasının her modele Tizen OS Desteği vermeyerek alt modellerde eski sisteme sahip cihazlarla pazarda varlığını sürdürmesi, üst modellerde ise Tizen OS Desteği ile kullanıcıyı buraya çekmek istemesi de oldukça olası.

Bu sebeple de Tizen OS’lu TV modellerinin ne zaman pazara çıkacağı net olmasa da 2015 yılında en azından 3-5 modeli Samsung tarafından resmi olarak satışa sunulacak gibi görünüyor.

Samsung TV’lere 2015 Senesinde Tizen OS Desteği
Samsung TV’lere 2015 Senesinde Tizen OS Desteği

Samsung TV’lere 2015 Senesinde Tizen OS Desteği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir