Sigara Yasağını İhlal Edenler Yeşil Dedektör ile Şikayet Edilecek

Sigara Yasağını İhlal Eden firmaları şikâyet edebilmeyi oldukça kolay bir hale getiren Yeşil Dedektör isimli uygulama Yeşilay tarafından marketlere yüklendi.

Uygulama oldukça basit bir mantık üzerinden ilerliyor.

Öncelikli olarak Google Play Store veya App Store üzerinden Yeşilay tarafından hazırlanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Yeşil Dedektör isimli uygulamayı indirmeniz lazım.

Sonrasında Konum Tespiti ile sizin bulunduğunuz bölgeyi bulan uygulama bölgede bulunan firmaların isimlerini size sıralamaya başlıyor.

Siz de bu listeden Sigara Yasağı İhlali yapan firmayı seçerek şikayetinizi bildirebiliyorsunuz.

 

Yeşilay - Yeşil Dedektör

 

Dataları FourSquare Üzerinden Alıyor

Yeşil Dedektör isimli uygulama temel olarak konum tespiti yaparak bölgedeki firmaların listesini çıkaran ve bu liste üzerinden seçilen firmayı Yeşilay ve Sağlık Bakanlığına iletmenizi sağlayan bir sistem üzerinde kurgulanmış durumda.

Tabi ki bu sistemin kullanılabilmesi için bölgedeki firmaların da listelerine ulaşabilmek gerekli.

Bu noktada uygulama kendi firma rehberini hazırlamanın zaman alacağını düşünerek günümüzün popüler mekan değerlendirme uygulaması FourSquare üzerinden işlem yapmayı daha uygun görmüş gibi görünüyor.

Bize kalırsa bu şekilde bir çözüm önerisinin getirilmiş olması birçok anlamda uygulama için doğru bir karar olmuş.

 

Yeşil Dedektör Konum Tespiti

 

Uygulamanın Amacı Ne?

Yeşil Dedektör mobil uygulaması, kapalı mekânlarda tütün mamülleri kullanımını ihlal eden işletme ve müşterilerin ihlallerini azaltmayı amaçlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkmış durumda.

Ülkemizde 2008 yılında yürürlüğe giren kapalı mekânlarda tütün mamulleri kullanım yasağına uyulmasını sağlamak, ihlallere karşı toplumda farkındalık oluşturarak tütün mamulleri kullanmayan vatandaşlarımızın haklarını korumak ve yasal hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla geliştirilmiş durumda.

Bu anlamda daha önceki dönemde Telefonla Şikayet sürecinin uzun ve zahmetli olmasından dolayı daha hızlı ve kolay bir şikayet yapısı geliştirme adına atılan bir adım olarak da ele alabiliriz.

 

Yeşil Dedektör Şikayet

 

Mobil Uygulamada Süreç Nasıl İşliyor?

Yeşil Dedektör uygulaması Yeşilay ve T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen bir çalışmadır.

Uygulama üzerinden yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde Yasak İhlallerini değerlendirmek üzere saha ekipleri belirlenen noktalara ulaşmakta ve denetimlerini gerçekleştirmektedirler.

Yeşil Dedektör mobil uygulaması ile kullanıcı ihlal bildirimini, tek tıkla konum belirleyerek ve mekân adı seçerek bildirebilecektir.

İhlal bildirimi sonrasında bildirim, Sağlık Bakanlığı’nın özel olarak Yeşil Dedektör için ayırmış olduğu sisteme düşecek ve oradan de saha ekiplerine ulaşacaktır. Saha denetim ekipleri ihlal bildiriminin yapıldığı mekâna ulaşarak ihlal olup olmadığını denetleyecek ve gerekli işlemi yapacaktır.

Bu kapsamda tütün mamulleri kullanmayan müşterilerin hakkının korunması, yasağa uyumun sağlanması yoluyla ihlallerin asgariye indirilmesi sağlanacaktır.

 

Yeşil Dedektör Android Uygulaması: http://itunes.apple.com/tr/app/yesil-dedektor/id1114553790?mt=8

Yeşil Dedektör IOS Uygulaması: http://itunes.apple.com/tr/app/yesil-dedektor/id1114553790?mt=8

Sigara Yasağını İhlal Edenler Yeşil Dedektör ile Şikayet Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir