Sokak Lambaları Elektrikli Araç Şarj İstasyonuna Dönüştürülüyor

Londra’da hayata geçirilen bir proje kapsamında Sokak Lambalarına eklenen bir düzenek ile Elektrikli Araç Şarj İstasyonu halini almaları amaçlanıyor.

2040 yılına kadar ülkedeki Benzinli ve Dizel Araç satışını tamamen yasaklamayı hedefleyen İngiltere bu kapsamda bazı adımlar atmaya ve Elektrikli Otomobil pazarını canlandırmaya çalışıyor.

Bu kapsamda da Elektrikli Araç tercihindeki en büyük sorun olan Şarj İstasyonu Sayısını yükseltmeyi hedefleyerek Sokak Lambalarını Şarj İstasyonuna dönüştüren bir projeyi hayata geçirdiler.

 

Sokak Lambaları Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

 

Araç Sahipleri Araçlarını Her Yerde Şarj Edebilecekler

İlk etapta Londra’da 2018 Ocak ayı itibari ile 50 farklı konumda başlayacak olan hizmet kapsamında Şarj İstasyonu Özelliği taşıyan gece lambalarından birisine aracınızı yanaştırıp şarja bırakabileceksiniz.

Bu sayede iş yerinize geldiğinizde veya akşam evinize gittiğinizde aracınızın şarjının olmaması gibi bir sorun da ortadan kalkacak.

Ancak tabi ki bu hizmetten faydalanabilmek için belirli bir ödeme yapmanız ve kullandığınız elektrik için de bir fatura ödemeniz gerekecek.

 

Sokak Lambaları Şarj İstasyonuna Dönüşecek

 

Fiyat Tarifesi Biraz Tuzlu

Almanya merkezli Ubitricity ve OVO isimli bağımsız bir girişimci firma tarafından sağlanacak olan hizmetin ilk etapta en büyük handikabı ücretlendirme noktasında olacak gibi görünüyor.

SimpleSockets ismi ile pazara çıkan şarj istasyonu sisteminde ortalama olarak 4.6 KW değerinde bir güç çıkışı ile araçlar şarj edilecek.

Aracını bu sistem ile şarj etmek isteyen kullanıcılar ise 2 farklı tarife üzerinden araçlarını şarj edebilecekler.

1. Tarife: 199 Pound ödeme yaparak Ara Kablo satın alma, Aylık 7.99 Pount Abonelik Ücreti ve kWh başına 15 Cent ödeme.

2. Tarife: 299 Pount ödeme yaparak Ara Kablo satın alma. Abonelik bedeli ödememe ve Kwh başına 19 Cent ödeme yapma.

Bu kapsamda bakıldığında 1. Tarife sistemi uzunca süre kullanacak olanlar için oldukça makul. Çünkü 2. Paketten satın almanız durumunda 100 Punt gii bir ödemeyi fazladan yapmış oluyorsunuz ve her kWh başına da 4 Cent daha fazla ödeme yapıyorsunuz.

Sokak Lambaları Elektrikli Araç Şarj İstasyonuna Dönüştürülüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir