Tesla Roadster İçin Geri Dönüş Çok Uzak Değil

Ürün gamını arttırmak için kolları sıvayan Tesla firması uzunca süredir kullanıcıların merakla beklediği modellerden birisi olan Tesla Roadster için çalışmalara hız vermiş durumda.

Pazardaki payını farklı ürün grupları ile arttırmanın peşinde olan firma Tesla firmanın çıkış ürünü olan ancak daha sonrasında üzerine pek düşülmeyen Tesla Roadster modelinin yeni serisi için kolları sıvamış durumda.

Tasarım noktasında benzer bir yapıda olması beklenilen yeni modelin pazara çıkacağı ile alakalı ilk bilgi ise direkt olarak Elon MUSK tarafından 2016 yılı sonunda verilmişti.

 

Tesla Roadster Modeli

 

İlk Model 393 Km’lik Bir Menzile Sahipti

Tesla markasının ilk ürünü olan Tesla Roadster modeli pazara çıktığında tek bir şarj ile 393 Km’lik bir yol yapabiliyordu.

Spor yapıya sahip olmasına bağlı olarak 3.9 sn gibi bir sürede 0’dan 100 Km/s lik bir hıza ulaşmayı başaran modelde max. Hız ise 201 Km/s idi.

Yeniden pazara çıkması için geri sayımın başladığı Tesla RoadSter 2 modelinde ise birçok teknik detay bir üst basamağa çıkacak gibi görünüyor.

Batarya noktasında kendisini geliştirmeye devam eden Tesla firmasının yeni modelde hem daha hızlı bir araca hem de daha yüksek bir menzile ulaşmayı başarması bekleniyor.

 

Tesla Elektrikli Araçlar

 

Aracın Pazara Çıkış Tarihi Muhtemelen 2018

Farklı amaçlara hizmet edecek yeni modeller için çalışmalarına devam eden Tesla firmasının ilk göz ağrısını 2018 yılında pazara sürmesini bekliyoruz.

Ancak gelişmelerin ne denli hızlı ilerleyeceği, Elon Musk ve Ekibinin bu modelden önce farklı bir modeli pazara çıkarmak isteyip istemeyeceği ise şu aşamada bir soru işareti olarak karşımızda duruyor.

Kısacası önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Roadster modeli de aralarında olmak üzere birçok Tesla markalı farklı modeldeki aracı pazarda görüyor olacağız.

Tesla RoadSter

Tesla Roadster İçin Geri Dönüş Çok Uzak Değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir